Vårdcentralen

»

diplo äter dåligt

1/2
min diplogramma har börjat äta dåligt. mår bra i övrigt lika pigg och framme vid matning som vanligt. attackerar maten men puttar bara till den med nosen, ibland tar den en bit av ren reflex känns de som.
Kanske har den bara blivit kräsen..
Kan inget om Channor med avmaskning och lite levande foder kanske?
Går den med andra fiskar? Ibland kan vissa channor sluta äta om de blir mobbade.
Pröva låta den gå själv i ett ingånget kar, byt inget vatten, och som leopoldi sa släng i lite levande.
[QUOTE=Janiko;40334]Kanske har den bara blivit kräsen..[/QUOTE]

kanske de men har provat med det mesta
[QUOTE=Leopoldi;40336]Kan inget om Channor med avmaskning och lite levande foder kanske?[/QUOTE]

jo funderade på avmaskning. men den borde ju fortfarande äta även om den har mask men växa dåligt. den har ätit dött med god aptit innan men det skulle kanske funka.
[QUOTE=Sjebbe;40337]Går den med andra fiskar? Ibland kan vissa channor sluta äta om de blir mobbade.
Pröva låta den gå själv i ett ingånget kar, byt inget vatten, och som leopoldi sa släng i lite levande.[/QUOTE]


jo den går med andra men den är han/hon som är chef. anledning till att inte byta vatten?
Channor gillar "gammalt" vatten. Byte av vatten kan stressa dem i onödan. Dra hellre ner på maten, och sätt den ensam. Svält några dagar och ge levande.
ah okej, visste inte att de gillade gammalt vatten bara att de klarar de.
Vill man få lek på channor (osäker på om det gäller alla eller endast dvärgarna) bör man byta vatten 3-4 gånger om året.
till mina dvärgchannor gachua limbata bytte ja endast vatten tills ja fick ett stabilt kar med låga nitrat värden(nog några veckor innan växterna tog sig), och de vb ja gjorde i början va små max 20% sen fyllde bara på avdunstat vatten :) o de lekte o lekte o lekte....
[QUOTE=Brunojojo;40358]jo funderade på avmaskning. men den borde ju fortfarande äta även om den har mask men växa dåligt. den har ätit dött med god aptit innan men det skulle kanske funka.[/QUOTE]

Nu är jag ingen specialist på channor, men fiskar med invärtes parasiter (maskar) etc… kan sluta äta! Hur ser bajset ut om du kan se det?
Det där med vattnet finns det många teorier om. Finns inga bevis heller. Man får köra på feeling.
Vet att Sjappe byter vatten flitigt till sina i butiken och det går alldeles galant.
Era tankar .. Vad skulle gynna fisken av att ha dåligt vatten. Alltså inte grumligt eller mörkt, men
dåligt/gammalt vatten ?
[QUOTE=robidobban;40370]Vill man få lek på channor (osäker på om det gäller alla eller endast dvärgarna) bör man byta vatten 3-4 gånger om året.[/QUOTE]

hmm ja fick lek med mina pulchra och jag bytte en gång i veckan.
[QUOTE=Faltsetas;40383]Nu är jag ingen specialist på channor, men fiskar med invärtes parasiter (maskar) etc… kan sluta äta! Hur ser bajset ut om du kan se det?[/QUOTE]

ah okej, jadu de kan jag inte svara på. men då ska man kanske testa en avmaskning? då jag e ganska ny på rovisar och sluppit sjukdomar i övrigt så måste ja ställa några nybörjarfrågor. är det dactymor man skall använda då? ska jag ha i det direkt i karet eller ska man ta ett mindre kar och bara ha i den berörda fisken? kan man avmaska i onödan eller de är lika bra och ha i det där den går nu så man avmaskar alla invånarna?
[QUOTE=Brunojojo;40392]hmm ja fick lek med mina pulchra och jag bytte en gång i veckan.[/QUOTE]

Skrev bör, inte att man ska :)
Sorry mitt svar blev lite otrevligt såg ja nu.
äter bra nu sen jag började med carnisticks men har upptäck att det åker ut långa vita trådar när den bajsar. trådarna hänger kvar när bajset har släppt och åker vad jag vet in igen för har inte sett dom i akvariet. vad kan detta vara?
Har inte varit med om det själv men vet att både [MENTION=4]Sjebbe[/MENTION]s och [MENTION=7]Stenman[/MENTION]s micros har haft detta. Kan nästan helt säkert säga att det är mask. Köp avmaskningsmedel! Sjebbe kan säkert intyga om detta, men jag är rätt säker iaf...
Bukvattensot/flagellater brukar ger vit trådig avföring.
1/2
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.