Emblem
  • Rockstar Rockstar
  • Facebook: Robin Grönberg
Statistik
  • Skapade trådar: 20
  • Totalt antal poster: 725
  • Uppladdade bilder: 307
  • Mottagna rockningar: 753
  • Antal prestationer: 21 av 26
Upplåsta prestationer
81%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (5,23%)
The Medium Talker
Postat minst 100 inlägg
Mycket ovanlig (1,49%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (8,78%)
Peeping Pete
Läst minst 5000 inlägg
Extremt ovanlig (0,95%)
On The Path To Fame
Fått minst 100 inlägg rockade
Mycket ovanlig (1,65%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,34%)
Obey Your Master
Loggat in minst 10000 gånger
Extremt ovanlig (0,20%)
Look, My Phone Has A Camera
Postat minst 20 bilder
Mycket ovanlig (2,40%)
The Mail Man
Skickat minst 50 PM
Mycket ovanlig (1,89%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (3,56%)
Rockstar 2016
Blivit en Rockstar för 2016
Extremt ovanlig (0,57%)
Rockstar 2017
Blivit en Rockstar för 2017
Extremt ovanlig (0,64%)
Rockstar 2018
Blivit en Rockstar för 2018
Extremt ovanlig (0,72%)
Rockstar 2019
Blivit en Rockstar för 2019
Extremt ovanlig (0,79%)
Rockstar 2020
Blivit en Rockstar för 2020
Extremt ovanlig (0,88%)
Rockstar 2021
Blivit en Rockstar för 2021
Extremt ovanlig (0,31%)
The Facebooker
Ihopkopplad med Facebook
Mycket ovanlig (3,69%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (6,58%)
Home Sweet Home
Laddat upp en omslagsbild
Mycket ovanlig (4,47%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (3,19%)
One Time, At Band Camp
Skapat 20 nya trådar
Extremt ovanlig (0,77%)
10 senast postade inlägg
Med större burk kommer större filter! (funderingar och frågor)
https://www.youtube.com/watch?v=0EA20tZ5PYY

https://www.youtube.com/watch?v=PoLjKOvJ3sY&t=10s
Datnioides med skadad mun.
Nej, väldigt tveksam till att det kommer läka av sig själv. Fisken är pigg och beter sig nästan som vanligt, något tillbakadragen men inte mycket mer än tidigare. Den äter dock inte.

En tanke som slagit mig ät att plocka upp en av dom friska datsen och kolla närmare på hur deras munnar ser ut, men känns väldigt onödigt att stressa ytterligare en.
Ett alternativ kanske är att röntga fisken, om man nu lyckas göra det någonstans.
Datnioides med skadad mun.
Jag får ingen ordning på det :'(
Jag har sövt den en gång men jag fattar inte hur benen ska sitta, försökte känna mig fram för att hitta var felet är, men jag förstår inte vilka ben som tar i var, eller om det är några leder det är fel på.
Det går att öppna munnen fullt, så det är inget problem.

Försökt hitta anatomibilder som visar hur det ska se ut men verkar inte finnas några, bilder på en levande fisk med öppen mun finns, men dom hjälper inte mig särskilt mycket.

Jag vet inte vad jag ska göra... Söva den igen och försöka en gång till kanske.
Youtubetråden
Störtskön ju!
Youtubetråden
Life goal att få åka dit!

https://youtu.be/EAWa8cvaTyg
Datnioides med skadad mun.
Väntar på att få hem narkosen, jag är alldeles för nervös över att röra fisken utan att den är sövd, men det är samtidigt sjukt jobbigt att behöva se på den i nuläget...
Datnioides med skadad mun.
Beställer jag på nätet så kommer jag tidigast att få hem det på måndag och paket kommer alltid efter att jag åker till jobbet så kommer inte kunna fixa fisken förrän på tisdag.

Kollat med 2 butiker men ingen har hemma. Hoppas på bättre lycka imorrn...

Vågar nog fan inte göra något utan att den är sövd, ifall att den skulle rycka till medans jag håller i munnen och därmed lyckas göra det värre...
Datnioides med skadad mun.
Tack för instruktionerna!
Datnioides med skadad mun.
Någon som känner till butiker i Västra Götaland som säljer narkosmedel?
Datnioides med skadad mun.
Tack!
10 senast startade trådar
Datnioides med skadad mun.
Min ena IT har lyckats fucka up din mun ordentligt, hur har jag ingen aning om, men jag behöver tips på hur jag ska lösa detta.
Jag är rädd för att jag kommer lyckas råka bryta något eller göra det värre om jag plockar upp fisken och försöker få tillbaks munnen i sin naturliga position. Men jag kan inte komma på något annat alternativ.
Borde kanske söva fisken först, hur gör man det isåfall?

Idéer?
Nytt akvarium på G!
Tjena alla goa fiskmänniskor! Då var man tillbaka o dags för nya äventyr, hobbyn har legat lite på is den senaste tiden men nu är jag sjukt taggad! Ska flytta så tänkte passa på och uppgradera det stora karet eftersom jag ände måste skära ner det och krångla.. Gillar måtten jag har 200x120x60 cm men ett par cm högra tror jag skulle va rätt schyst, 70-80 cm, beror lite på priset. Eventuellt att jag ökar längden lite också, har inte bestämt mig än, beror på hur mycket plats jag har. Front och sidorutorna blir i OW.
Karet kommer beställas från diamant och limmas på plats (är fan inte sugen på o limma själv igen och bära in det ihopsatt tror jag inte ens är fysiskt möjligt..), för jag antar att det inte finns något annat företag som fixar detta för samma pris.

Behöver hjälp med planeringen, tänkte köra sump till det här karet, men har noll erfarenhet och ingen koll alls känner jag, har kollat runt lite på saltvattensforum och har väl snappat upp ett par grejer och tror att jag vet vad jag vill göra, men behöver någon att bolla lite idéer med.
Akvariet ska stå i vardagsrummet, jag vill att det ska va knäpptyst och minimal chans för läckage, det ska även se bra ut, inga rör på utsidan av karet. Dom här två metoderna verkar va dom bästa alternativen jag kan hitta iaf.
http://gmacreef.com/herbie-overflow-reef-tank-plumbing-method-basics/#bestpractices
http://www.beananimal.com/projects/silent-and-fail-safe-aquarium-overflow-system.aspx

Den första (Herbie) tror jag är samma princip som alla här kör med, dvs 2 rör som går över kanten på karet, den ena tar 99% och den andra tar resten av flödet. I det här fallet är akvariet borrat och rören går bara rakt ner igenom karet och ner till sumpen.
Den andra (Beananimal, eller bean) är baserad på herbien men med ett extra rör (och lite andra goa grejer) för ökad säkerhet och högre flöde.
Jag tänkte väl köra en mix av båda, 1 rör för nödfall och 2 rör som suger i sig vattnet (siphon kallar dom det på engelska), att 3 rör skulle lyckas sätta igen sig, ja det skulle va höjden av otur..
Huvudrören kanske man kan kalla dom kommer va ca 15 cm under vattenytan så att dom endast får i sig vatten, för så fort det kommer in luft i systemet börjar det låta, säkerhetsröret ska va där jag vill ha ytan (strax under tänderna till överrinningen) och tar endast 1% av allt vatten eller ännu mindre, det ska bara va en svag ström som glider ner jäms med rörets väggar. Om ett eller båda huvudrören täpps igen så kommer vattenytan att höjas och säkerhetsröret kommer ta allt vatten, men den kommer även få med sig luft ner och då skapa ett gurglande ljud (samma som när man tömmer ur det sista vattnet ur ett badkar) så att man lätt märker att något är fel.
Alla rören kommer även vara ett par cm under vattenytan i sumpen så att inget vatten faller ner på ytan och därmed skapar ljud.
Slängde in 50 mm rör i ritningarna, men det kanske är alldeles för overkill, ingen aning.

Efter att vattnet har lämnat rören så kommer det rinna genom ett par filtersockor, sedan vidare in i mittenfacket som jag tänkte dedikera till moving bed, K1, sen genom en bubbelfälla till sista facket där returpump och värmare ska va. Har inte riktigt kommit på hur jag vill att returen ska va, som sagt så vill jag inte har rör/slangar på utsidan av akvariet så det jag funderat på är att använda en pvcslang mellan pump och akvariet sen ett rör i akvariet, rakt upp över ytan, U-sväng och ner i karet igen, utblåset blir riktat neråt och slutar ~1 cm under ytan (se länk för bilder). När pumpen stängs av så blir det ett baksug tills vattennivån kommer under utblåset, så sumpen kommer inte översvämmas. Cirkulationen/syresättningen i karet kommer bestå av 2-3 cirkulationspumpar, jag kommer högst troligt inte köra med någon sand så att returen är riktad rakt ner mot botten har ingen betydelse.
http://gmacreef.com/return-line-plumbing-reef-aquarium-sump/

Returpumpen jag har siktat in mig på heter Vectra L1, görs av EcoTech Marine. En DC-pump, max flöde är 11500 liter/h, ställbart vilket flöde man vill ha. Sugen på denna för att den ska enligt många va en tyst pump och har en del cool teknik.
Tänkte köra en hel del teknik från ecotech, returpump, cirkulationspumpar, belysning, allt tillhör deras ekosystem som dom kallar reeflink så att man kan hålla koll och justera grejerna via dator och mobil, dom verkar va omtyckta bland saltnissarna. Ja, king of DIY på youtube snackar gott om deras prylar och jag har väl dragits med lite där så..
Hur som, tankar om pumpen, är den tillräckligt kraftfull? Vad för flöde borde jag ha genom sumpen egentligen?

Vad tycker ni om designen av sumpen, bra, dålig, duger? Tog måtten efter ett standard 540, billiga och hyfsat lätta att få tag. Men kanske är bättre med andra mått? Bredare och lägre? Funkar facken? Något jag borde ändra? Det jag tänkt mest på är väl den sista glasbiten, den kanske inte behöver va så hög? Målade avdelarna i sumpen så att det ska va hyfsat tydligt att se vad som är vad, irl ska det bara va vanligt glas.
Tänkte på överrinningen, skivan kan inte va i akryl för silikon fäster inte, så det är glas som gäller där, men hur får jag till rasterna högst upp? Är dom ens nödvändiga?

Och det sista jag kan komma på nu, behöver jag fler än ett mittstag på ett 200 cm långt kar? Det funkar inte även om den skulle va 30 cm bred?

Vad tycker ni om allt det här, har jag tänkt helt fel, behöver något ändras, eller är det bara o köra på?


Blev lite text, bjuder på felstavningar och konstiga meningar, hoppas någon orkar svara på någon av mina funderingar iaf.
Ha d gött så länge! :D
Skadad nilabborre.
Har fått lite problem med min lilla borre. 
Under ca 2 veckor nu så den haft problem med o simma, tänkte först att simblåsan är paj, men han är inte "ostabil", grejen är att han sjunker, han måste ta i en hel del för att kunna simma, som om han har en sten i magen som tynger ner honom. Aptiten är det inget fel på, äter som han alltid gjort.
Dom senaste dagarna ligger han på botten, simmar bara lite då och då, såg idag att han har fått "skrapsår" framför bröst och analfenan.
Någon som har en idé om vad som är fel, samt vad jag kan göra åt det. Det enda jag kommer att tänka på är ett eget kar utan sand så att han inte skrapar magen mot något.

Försökte få med såren på videon, ni kan skymta dom lite grann, ni ser ser även att så fort han slutar vifta på fenorna så sjunker han. Den tunga andningen är pga att han precis åt.
Cirkulationspump/streamer
Har nu tröttnat på mina knappt fungerande sunsunstreamers så söker därför efter andra alternativ..

Har sneglat lite på Maxspect XF130 Gyre (8000-9000 L/H) verkar rätt lovande efter vad jag läst om den, ligger dock nästan en tusenlapp över vad jag är sugen på att betala (1800kr på ebay), men är det såna priser man får räkna med så är det väl bara att öppna plånboken..

Vad använder folket här inne för streamers med liknande kapacitet? 
Guide: Omslagsbild till din personliga profil.
När jag laddade upp min omslagsbild första gången så blev det inte alls som jag ville, den blev bra fyrkantig och fyllde inte upp platsen den var tänkt att vara på, så jag tänkte bara skriva en liten guide som går igenom steg för steg hur man får en "korrekt" bild (djr83's profil som exempel https://www.rovfisk.se/user/1/). OBS, den här guiden är för datorer endast, vill du göra detta på en mobil får du själv klura ut hur man gör.

Kan väl börjar med att förklara varför det inte bara är o ladda upp en bild så är man good to go, det har har med bildens format att göra. 
Bilden måste vara avlång, fyra gånger så lång som bred (4.1), den optimala storleken är 2400x600. 

1. Börja med att välja ut en bild. 
 (Tips) För att slippa blanda ihop bilden med något annat och för att slippa förstöra originalbilden så kopierar du den och klistrar in den i en egen map.

2. Högerklicka på bilden, leta upp REDIGERA i listan som ploppar upp, klicka på den, du borde nu automatiskt hamna i paint.

3. Nu är du inne i programet paint.
Om bilden är väldigt stor så kommer du bara se en liten del av den. Håll in Ctrl (Längst ner i vänstra hörnet på ditt tangentbord) och scrolla bakåt så att du zoomar ut bilden, zooma tills du kan se hela bilden. 

4. Klicka på verktyget markering (En streckad rektangel). Markera objektet som du vill ska vara i fokuserad i bilden, gör markeringen så avlång det bara går. 

5. När du känner dig nöjd med markeringen klickar du på beskär. Nu ser bilden ut som den "ska" göra, det vill säga avlång. 

6. Klicka på ändra storlek. Nu ploppade det upp en liten ruta, börja med att klicka på bildpukter (procent ska ej vara ikryssad), sedan klickar du på bibehåll bredd-höjd-förhållande, den här rutan ska inte vara ikryssad.

7. I den översta rutan (vågrätt) skriver du 2600. I den undre rutan (lodrätt) skriver du 600. Klicka på OK.

8. Nu är bilden redo. Gå in på rovfisk.se, klicka på den lilla gubben uppe i det högra hörnet för att komma till din profil, klicka på BYT OMSLAGSBILD... gå till mappen där du i början av guiden sparade bilden. Dubbelklicka på bilden. 

Grattis, du har nu en grymt snygg omslagsbild på din profil!


Hoppas jag var tydlig nog (kanske lite väl tydlig..) men nu ska nog till och med den mest okunnige lyckas 16
Forumets största/äldsta fisk
Så, vad sitter folk på för schysta firrar med lite storlek/ålder? 
Börja skryt nu, bilder är nästan ett krav 16
Hur många här bräcker 20-sträcket??
Robidobbans fisk
Va ett tag sen jag gjorde en update på karet, inte för att det hänt särskilt mycket, men men, lite bilder iaf.. 
Slänger även in en bild på ena stören som går ute i dammen, 35 och 36 cm mäter dom, vuxit 5 cm på 2 år (eller 1år??? Kommer inte ihåg..).
Silver arowan, ensam eller grupp.
Så, dags o fylla stora karet lite.. 
Jävligt sugen på ett par arros och tycker det skulle se riktigt snyggt ut med en grupp på 3-4 individer, men är osäker på om karet räcker till, 200x120x60 cm, sparsamt inrett. big no no, eller skulle det fungera?
Vad har folket för erfarenhet av flera silvers tillsammans? Borde inte va några problem tycker jag, dom ska ju va rätt lugna i temperamentet, eller är det bättre att endast köra på en ensam?

Blir första gången jag har arowanor, kommer dra upp dom från 10-20cm (beroende på vilken storlek dom är i när jag får dom) så tänkte köra dom i ett 54 liters kar tills dom käkar dött sen över till ett 400 liters tills dom fått lite storlek och sen vidare till stora karet.

Tankar??
 
Rubens fesk
Nytt forum, ny bildtråd? Mhm, bra

Kan väl starta med en nykomling (egentligen två men tog bara kort på den ena).
Den här llinslusen överlevde med sin polare över 24 timmar i en påse utan syrgas, flämtade gött när jag kopplade i dom..
Men verkar ha återhämtats sig väl nu över natten.

Slänger vid ett senare tillfälle upp mer bilder på karet och dess invånare..
Giuris margaritacea
Någon som har erfarenhet av Giuris margaritacea?
Hittar inte allt för mycket info om den, är väl framförallt beteendet jag inte hittat något om.
Finns det någon liknande art som det finns mer information om?

[MENTION=55]Jozi81[/MENTION] om jag inte minns helt fel så har väl du haft en?
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.