sf_polypterus

»

Forumets största Fengäddor?

1/3
Vilka här sitter på riktigt stora, gamla och köttiga exemplar? Det skulle vara kul att se vad ni har kommit upp till som max och vilken art. Bildbevis är nästan ett måste :D
Jag har en endli och en ornat som inte skäms för sig.. Kanske inte störst men iaf inte ynkliga..
[QUOTE=Cpt Migraine;64284]Jag har en endli och en ornat som inte skäms för sig.. Kanske inte störst men iaf inte ynkliga..[/QUOTE]

Ehm... Storleken då? ;)
[ATTACH=CONFIG]11791[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]11792[/ATTACH]

Den ena är lång, den andra något längre..
Tror ärligt att [MENTION=12]Svampus[/MENTION] sitter på en av de största....endli...ja, han sitter på den. Den går att rida på...
Mm.. Hampus endli är större än min.. Och ingen blygsamhet, här på rovfisk skiter vi i rykten om någon jävel som "tydligen ska ha en ännu större i sin källare".. Bilder eller knip.. :)

Min ornate och hampus endli är enligt måttbandet lika långa om jag minns rätt på 52cm? Dock skulle jag nog sätta en slant på att endlin är tyngre..
[QUOTE=Sjebbe;64289]Tror ärligt att [MENTION=12]Svampus[/MENTION] sitter på en av de största....endli...ja, han sitter på den. Den går att rida på...[/QUOTE]

Yup 52cm är den uppmätt till... Den går att rida på, indeed. :D

[ATTACH=CONFIG]11793[/ATTACH]
Kalla den falcor..
[QUOTE=Cpt Migraine;64298]Kalla den falcor..[/QUOTE]

BAM, döpt.
[QUOTE=Cpt Migraine;64288][ATTACH=CONFIG]11791[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]11792[/ATTACH]

Den ena är lång, den andra något längre..[/QUOTE]

Jäkligt tjusiga! Endlin ser nästan lite ut som en Congi. Gissar på att Ornaten är mer problematisk i den sizen?
[QUOTE=Svampus;64296]Yup 52cm är den uppmätt till... Den går att rida på, indeed. :D

[ATTACH=CONFIG]11793[/ATTACH][/QUOTE]

Haha! Ni är för sköna... Riktigt fint exemplar där!
Så ingen har en Congi som har hunnit växa på sig duktigt? Kanske finns lite för få i landet? Min gamla åt faktiskt lite dåligt så växte inte tokigt snabbt. Exiton köpte den för några år sedan, undrar vad det blev av den sen...
Nä.. Men å andra sidan är det ju ganska få congis över 50cm över huvud taget.. Fengäddor tar ju sin tid och importen har ju inte direkt varit imponerande till sverige när det kommer till de ovanligare arterna..

Ornaten är snäll som en kattunge i mitt kar.. I andras kan han nypa till ibland.. Mycket märkligt.. Endlin däremot är markören för hur små fiskar jag kan ha i karet..
[MENTION=1137]Kakan2.0[/MENTION] och jens sitter nog på dom största i skandinavien. Kakan har endy som har passerat 50 o borde ha flera kvar på bra över 40. Min största endy var på 42 o en ornat på 45. Nu har jag inget över 30 kvar.

Sjukt att från att ha varit jag, kakan o farox ( och ibland svampus) som höll fanan högt i pollytråden och nördade in oss så verkar nu fler o fler intressera sig. Kul som fan =).

Edit: svampus har nog en contender till fengädds-tronen oxå verkar det som =)
[QUOTE=ratfink;64325][MENTION=1137]Kakan2.0[/MENTION] och jens sitter nog på dom största i skandinavien. Kakan har endy som har passerat 50 o borde ha flera kvar på bra över 40. Min största endy var på 42 o en ornat på 45. Nu har jag inget över 30 kvar.

Sjukt att från att ha varit jag, kakan o farox ( och ibland svampus) som höll fanan högt i pollytråden och nördade in oss så verkar nu fler o fler intressera sig. Kul som fan =).

Edit: svampus har nog en contender till fengädds-tronen oxå verkar det som =)[/QUOTE]

Skandinaviens största, och har "passerat 50cm"? Det har ju min med som sagt. Kaptenens ornate också.. Och för övrigt så är nog hela skandinavien att ta i... Man vet aldrig vad det finns för lurkers. Helt plötsligt kommer det någon med en 61cm lapradei från finland eller nått... :P The douche en av de som var flitiga i bland annat bichirtråden, på mfksweden iaf. :)
vem har störst delhezi
[QUOTE=Svampus;64328]Skandinaviens största, och har "passerat 50cm"? Det har ju min med som sagt. Kaptenens ornate också.. Och för övrigt så är nog hela skandinavien att ta i... Man vet aldrig vad det finns för lurkers. Helt plötsligt kommer det någon med en 61cm lapradei från finland eller nått... :P The douche en av de som var flitiga i bland annat bichirtråden, på mfksweden iaf. :)[/QUOTE]


Tänk om.. Det finns säkert nån som har en congicus på 80cm någonstans oxå. Men det som det inte finns bilder på och bevis för kan man ju knappast ta hänsyn till då vi som sagt inte vet om det finns =), och att du hade en så stor har jag (tyvärr) missat. därför skrev jag med dig sen hehe :)

Om jens ansorgii är så stor som det ryktas om så har han tills motsatsen är bevisad största fengäddan i skandinavien. Verkar inte som att dessa fiskar är så jättepoppis heller i våra grannländer av forum att döma så det antagantet verkar ju vara ganska berättigat än så länge. Dude o micro e ju typ legender. Men dude e ju lite för grym för att bara lägga energi på pollytråden o micro försvann ju som vi alla vet =/.

Har inte jerry nån stor jävla ornat undanstuvad i nån lokal oxå förresten? =)
[QUOTE=Charlemagne;64329]vem har störst delhezi[/QUOTE]

Kakan garanterat o det kan INGEN ta ifrån han. O ja, det är en av världens största tills motsatsen är bevisad. När jag såg den sist var den 38-39cm vill jag minnas. Nu ska den vara 43cm o det tvivlar jag inte en sekund på med tanke på vart den går och hur bra den tas om hand. Riktigt jävla missfoster hur som haver, man blir fan rädd när man ser den där!.

Min stora e typ 30-31 o fet som en gris.
jo jag var förbi när jag köpte min det är hans hona ellerhur? min är cirka 31 sen har jag en senegalus som är lika stor
[QUOTE=Charlemagne;64333]jo jag var förbi när jag köpte min det är hans hona ellerhur? min är cirka 31 sen har jag en senegalus som är lika stor[/QUOTE]

Aa har för mig att det är en hona hans stora. Kan aldrig tänka mig att en hane någonsin blir så stor så det lär det ju vara =).

Schysst med så stor senegalus. Jag hade 2st på runt 29-30 (vf troligtvis) saknar dom som fan =/.
1/3
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.