Emblem
  • Facebook: Jens Hägglund
Statistik
  • Skapade trådar: 95
  • Totalt antal poster: 1069
  • Uppladdade bilder: 910
  • Mottagna rockningar: 1118
  • Antal prestationer: 21 av 23
Upplåsta prestationer
91%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (6,65%)
The Medium Talker
Postat minst 100 inlägg
Mycket ovanlig (1,66%)
The Big Mouth
Postat minst 1000 inlägg
Extremt ovanlig (0,21%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (9,68%)
Peeping Pete
Läst minst 5000 inlägg
Extremt ovanlig (0,71%)
On The Path To Fame
Fått minst 100 inlägg rockade
Mycket ovanlig (1,87%)
Mr Popular
Fått minst 1000 inlägg rockade
Extremt ovanlig (0,42%)
Mr Generous
Rockat minst 1000 inlägg
Extremt ovanlig (0,27%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,92%)
Look, My Phone Has A Camera
Postat minst 20 bilder
Mycket ovanlig (3,18%)
Look, My Camera Is A Phone
Postat minst 500 bilder
Extremt ovanlig (0,27%)
The Mail Man
Skickat minst 50 PM
Mycket ovanlig (1,84%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (4,45%)
Rockstar 2016
Blivit en Rockstar för 2016
Extremt ovanlig (0,92%)
Rockstar 2017
Blivit en Rockstar för 2017
Mycket ovanlig (1,04%)
The Facebooker
Ihopkopplad med Facebook
Ovanlig (5,97%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (7,21%)
Home Sweet Home
Laddat upp en omslagsbild
Mycket ovanlig (4,87%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (4,45%)
One Time, At Band Camp
Skapat 20 nya trådar
Mycket ovanlig (1,10%)
The Creator
Skapat 50 nya trådar
Extremt ovanlig (0,24%)
Unika prestationer
Månadens postare, april 2016
Skrivit mest på forumet under månaden
Månadens postare, maj 2016
Skrivit mest på forumet under månaden
10 senast postade inlägg
faltarens 7000L
Grymt! Bjuder du på en helkarsbild nu när det är fisk i? :)
faltarens 7000L
Det där lät ju vansinnigt smidigt! Och att få sån kontroll över allt...

Men antar att det nästan krävs ett hus att jobba med för att verkligen kunna få ut mycket av en sådan lösning? Och rätt rejäla kar.
En gång MFK... Part Deux
Jo den såg rejält insjunken ut faktiskt. Måste försöka få mig en närmare titt på 191an. Men de ska ha mat och har vuxit så sakteliga över knappt två år.
En gång MFK... Part Deux
Kom hem från en helg bortrest igår kväll och såg att jag hade tappat en Panaque, en Schaeferi. Knepigt, tror aldrig att jag har varit med om att någon Panaque har dött tidigare. Övriga malar och 191an see ut att må bra. Bra med trä i karet och de får en del morötter att gnaga på...
Synbranchus marmoratus någon som äger?
Köpte den från Glaser (grossisten) när lokala Djurmagazinet tog in därifrån några få ggr för kanske två år sedan nu? Jag har inte superfärskt komihåg angående priset men vill inte minnas att den var farligt dyr. Max 500 och troligen mindre ändå.
Synbranchus marmoratus någon som äger?
Den var nog lite försiktig i början faktiskt. Kanske 15 när jag fick hem den och rätt smal. Jag har för mig att den fick fryst artemia, mygglarver och sånt i början. Säkert lite svårt för den att konkurrera med fiskar som är snabba på maten 🙂
Synbranchus marmoratus någon som äger?
Min är nog 60 snart. Lärt sig sträcka sig upp till ytan för att plocka pellets. Äter allt och mycket. Går med Fengäddor och Gars från 10-20 cm ungefär. Snäll än så länge. Orädd.
AT
Jag har liknande erfarenheter. Om inget extremt händer med deras livsmiljö så tycker jag att ITs är väldigt tåliga, även som små. ATs däremot... De ser nöjda ut och lever nöjt sina liv fram till den punkt där de panikdör över natten trots att allt övrigt levande i karet mår perfekt. Men det gör det en och en, inte samtidigt. Sedan finns det outliers som lever vidare och växer sig stora men de känns verkligen som undantagen.

Det skulle vara intressant att se om samma fenomen uppstår när de hålls i bräckt vatten men rejält högt pH...

Storlek på de jag har tappat har varierat från 5-6 till 10-12 och kanske någon på 15 tror jag.
CizziB's bildtråd
Grymt fina! Brutalt saftiga bitar där :)
Simons fisk-tråd
Räkmacka genom livet...
10 senast startade trådar
Ladda upp videos i sina inlägg?
Jag hittar inte alternativet längre alls?
Brachyplatystoma capapretum
En "mini" Piraiba? Fanns inne hos Glaser nu. Fortfarande rätt stor men om det största exemplaret var under 90 cm i naturen kanske den här gynnaren lugnar ned sig vid 60?

Någon som testat?
Flytta mycket fisk 100 mil - hur blir det bäst?
Det är så att jag kommer att flytta inom det närmaste halvåret. Närmare bestämt ned till Göteborg. Vilket känns riktigt kul och spännande, särskilt när det finns så många aktiva eldsjälar där nere samt ett stort utbud på fiskfronten och nära till kontinenten :)

Men hur går jag till väga för att flytta all fisk och akvarier i 100 mil? Tar säkert 13 timmar med stopp och någon skåpbil/lastbil tänker jag. Hyra här och lämna där lösning bör säkert fungera?

Hur har ni gjort när ni har flyttat fisk långt för att minimera risk för dåligheter? Tack och lov har jag till största delen Fengäddor som inte gör buken upp i första taget men det finns en hel del malar, tigrar, knivar, gäddor, klätterfiskar, praktbotior, ålar etc med. Ett 900 L, ett 450 L, ett 230 L och ett 70 L ska också med på färden, samtliga igång.

Hur hade ni gjort? Hur har ni gjort vid liknande situationer? Det känns som ett rejält jobb att plocka isär, frakta iväg och bygga upp allt igen... Men jag släpper väldigt ogärna fiskarna då jag har samlat ihop vad jag har just nu över runt 4 år...
Skydda trägolv under akvarium
Det lutar åt en flytt inom en relativt nära framtid och då ser det ut som att jag måste klara mig utan mina nuvarande praktiska men fula plastmattor. Hur gör ni för att skydda eventuella trägolv (klickgolv och liknande)? Lite dropp och spill blir det ju alltid, ibland något värre om något filter jäklas. Finns det bra lösningar att ha under karen för att skydda golven?
Större akvarium i framtiden - hus med källare?
Jag och min sambo har så smått börjat fundera på att köpa hus, kanske. Och givetvis så börjar jag fundera kring vad som erbjuder bästa akvaristiska förutsättningar. Spontant tänker jag något utrustat med en rejäl källare med golvbrunn? Vet inte hur vanligt det är i vanliga hus iof. Sen börjar väl källare bli mer ovanligt pga risk att fukt tränger in utifrån och liknande?

Att bygga ett större kar på plats i källare eller bottenvåning tänker jag kan vara en god idé för att på sikt bygga stort. Hur har ni resonerat?

Alternativt ett garage full med akvarier a la Jozi men det hade varit trevligt att ha karen inne i det egentliga huset om möjligt. Golven är väl lite av ett potentiellt problem då klickgolv och liknande inte riktigt uppskattar väta.

Sen har jag idéer om att en rejäl damm skulle göra sig bra i trädgården...

Så helt enkelt. Vilken typ av boende bör jag leta efter så att det är väl anpassat till att gå riktigt bananas på fiskfronten? :D
Lite uppsvällda Delhezi
Jag funderar på om något är på tok med mina Delhezi. Alla tre, även den vildfångade blir lite väl uppsvällda efter matning. Det är inget som drabbar någon annan art vad jag kan se (och jag har de flesta vid det här laget).

De odlade är lite korpulenta av sig i grunden med vf:en har en fin kroppsform. Det blir tydligt värre dagen efter att de ätit men utan att bli extremt. Fin sand i botten så det enda de skulle kunna svälja som borde kunna ha svårigheter att komma ut borde vara någon sandsnäcka eller ev större träflisa från alla rötter.

Efter bloat diskussionen blir jag lite orolig. Bör jag medicinera, i så fall med vad? Separera mina Delhezi eller köra i hela karet? De är pigga och hungriga men ser lite svullna ut i magen, se de mindre bra bilder jag tog nyss.

Doppvärmare i rovkar med större fiskar
Jag börjar bli lite orolig att de större fiskarna ska göra slarvsylta av min doppvärmare. 45 cm fengädda som får spel har rätt mycket energi med sig... Hur gör ni som har bjässar?

Malfoder (Loricariidae) i en rovtank?
Vad utfodrar ni era Panaquer, Pseudacanthicus, joselimaianus och liknande med? I grönfoderväg alltså. Alg-wafers och liknande tar Fengäddorna direkt.

Jag har testat lite med bl.a. broccoli och de äter väl lite grand på det, efter ett tag. Morot verkade inte alls vara populärt. Gurka känns lite snålt på näring?PBB på Imazo igen - Tog slut extremt snabbt!
Jag fick se det här under fm men de 3-4 st de fick in var alla redan slut... :/

Polypeterus bichirbichir
POLYPTERUS BICHIR BICHIR ODL. 13-18CM
2282 kr
Imazo 2017-10-11

Någon lycklig som han med att boka sig en PBB? Inte direkt varje dag de finns med på listan...
Akvarieintressant i Berlin eller Prag?
Jag åker först till Berlin och sedan till Prag nu om några dagar. Tänkte kolla in Akvariedelen av Berlin Zoo men är det något annat jag inte bör missa? Även i butiksväg kan ju vara kul :)
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.