Emblem
  • Facebook: Jens Hägglund
Statistik
  • Skapade trådar: 101
  • Totalt antal poster: 1179
  • Uppladdade bilder: 1028
  • Mottagna rockningar: 1399
  • Antal prestationer: 21 av 26
Upplåsta prestationer
81%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (5,28%)
The Medium Talker
Postat minst 100 inlägg
Mycket ovanlig (1,49%)
The Big Mouth
Postat minst 1000 inlägg
Extremt ovanlig (0,19%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (8,76%)
Peeping Pete
Läst minst 5000 inlägg
Extremt ovanlig (0,99%)
On The Path To Fame
Fått minst 100 inlägg rockade
Mycket ovanlig (1,61%)
Mr Popular
Fått minst 1000 inlägg rockade
Extremt ovanlig (0,45%)
Mr Generous
Rockat minst 1000 inlägg
Extremt ovanlig (0,16%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,43%)
Look, My Phone Has A Camera
Postat minst 20 bilder
Mycket ovanlig (2,41%)
Look, My Camera Is A Phone
Postat minst 500 bilder
Extremt ovanlig (0,29%)
The Mail Man
Skickat minst 50 PM
Mycket ovanlig (1,84%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (3,71%)
Rockstar 2016
Blivit en Rockstar för 2016
Extremt ovanlig (0,54%)
Rockstar 2017
Blivit en Rockstar för 2017
Extremt ovanlig (0,61%)
The Facebooker
Ihopkopplad med Facebook
Mycket ovanlig (3,48%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (6,53%)
Home Sweet Home
Laddat upp en omslagsbild
Mycket ovanlig (4,49%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (3,13%)
One Time, At Band Camp
Skapat 20 nya trådar
Extremt ovanlig (0,73%)
The Creator
Skapat 50 nya trådar
Extremt ovanlig (0,14%)
Unika prestationer
Månadens postare, april 2016
Skrivit mest på forumet under månaden
Månadens postare, maj 2016
Skrivit mest på forumet under månaden
10 senast postade inlägg
Odlade VS vildfångade fengäddor
VF-Delhezis är är fantastiska! Verkligen stor skillnad jmf. de som är köpta som små odlade.
En gång MFK... Part Deux
Sjukt länge sedan man såg dig här! Jag har omlokaliserat mig till Göteborg numera :)
En gång MFK... Part Deux
Det är lite annorlunda helt klart! Kör på småfisk, räkor och intressanta bottenlevande som Sewellia lineolate och Pesudogastromyzon myersi just nu. Behövde göra något nytt för att få fart på intresset igen.

Oj, såg att det blev bilden när växterna hade vuxit till sig först och bilden när jag planterade sist. Kanske 6-7 veckor mellan bilderna gissar jag. Kul att köra med CO2, ger enkla resultat :)
En gång MFK... Part Deux
Fiskintresset är tillbaka men ligger lågt på rovfronten just nu. Bara så skönt att se det växa utan att allt slits upp... 😊
Vad gör du nu?
Haj menar jag! 🦈
Vad gör du nu?
Var det bara jag som satte kaffet i halsen när jag såg Plecos annons om en 2-meters mal? 😂
Hampus fiskar och kar
Första gången jag på vett och vilje försökt få Andmaten att överleva 😅 Men har kört substratlöst och växtlöst sen i våras då karen stått i köket mitt under brinnande renovering. Tänkte att det kanske skulle göra någon nytta.

Ångrar mig nu när jag har börjat skapa lite igen däremot, sitter verkligen överallt 😫

Sanden var en riktig höjdare med gäddor 👍
Mina fiskar och kar
Aj satan i helvete vad ont det gör att se sånt där! I varierande omfattning har jag varit där men inte i den skalan.
Hoppas på att förhandlingarna med försäkringsbolaget har gått bra och att du kommer igen starkare än någonsin!
Jozis garageburkar..
Sjukt oflyt med filterproblemen du har haft :( Covid på det också är verkligen taskigt. Hoppas ni har kryat på er allihopa?
Fisklistan uppdaterad
Det vad jag som inte lyckades hitta rätt på nya sidan. Tack, hittade nu
10 senast startade trådar
Heltäckande armatur med måtten 200x75?
Börjar så smått komma i ordning mitt i brinnande renovering och tänkte bjuda mitt gamla 900 L alukar på en renovering med. Letar efter en heltäckande ramp att fylla med ledbaserade lysrör för att hålla katterna ute, fiskarna inne och fästmön på gott humör.

Hittade den här som såg väldigt intressant ut förutom måtten. Finns bara för 60 resp 80 cm bredd.

https://www.cyberzoo.se/sv/articles/2.376.18108/zqare-heltackande-led-armatur-till-960-liters-akvarium-vit

Någon som vet var jag kan hitta en lösning för mina mått?

Ljusarmaturer till ett 900L
Jag skulle behöva slänga mina två gamla hemska T8 ramper åt skogen och ordna en ny och snyggare ljuslösning till mitt 900L. De här två gamla ramperna är avsedda att ligga på aluminiumramens inre kant men ligger nu direkt på täckglaskanterna (då den transparanta plexin som satt under lysrören var helt paj när jag köpte dom begagnat). Det repar glaset och känns som att det alltid är på gränsen till att glaset ska knäckas. Dessutom är ljuset kasst och ramperna skitfula. Och bara 5 av 8 hållare fungerar utan att glappa enormt. Ja, ni förstår.

Sen är det så att jag har två katter samt att fiskarna gillar att hoppa och skvätta. Någon form av skydd för karet är alltså ett måste. Katterna gillar dessutom också att hoppa, särskilt på akvariet. Den ena väger 7,5 kg så jag ser hellre att han hoppar på en styv aluminiumramp än ett sviktande täckglas på 4 mm.

Det ser alltså ut som att jag skulle behöva något form av ny heltäckande ramp med vettigt ljus. Gärna med luckor för matning och vettiga utgångar för alla ytterfilter och sladdar till cirkulationspumpar. Men jag tycker det är svårt att hitta något passande till ett 900 (200x75 men "innermått" för att något ska kunna ligga på den inre aluminiumkanten är 195,5x70,5).

Att ställa ledramper på glaset känns sådär. Att hänga de från taket men låta katterna hoppa på glaset utan skydd känns också sådär. Eventuellt finns också lösningen att använda någon lösning typ Seras led lysrör som kan placeras i alla lysrörshållare och har separat ström till varje lysrör som den nedan. https://www.cyberzoo.se/akvaristik/belysning/led-belysning-akvarium/sera-led-x-change/lysror-led-sera-daylight-sunrise.html

Kanske är en bra lösning? Någon som testat? Slipper köpa en troligen svindyr ny ramp även om kostnaden per rör blir en del. Men de riktigt fula och mindre bra befintliga ramperna blir då kvar...

Hilfe!
Ants Canada - Något liknande med akvarietema?
Jag fick upp några videos från Ants Canadas youtubekanal som förslag och efter att ha tittat lite grand så blev jag mer eller mindre hooked på att följa de väldigt detaljerade och välredigerade skildringarna av hur de olika myrkolonierna och övrigt liv i ett antal olika terrarier utvecklas. Han har tom. en del räkor och små rasboror som städpatrull i en mindre vattendel i ett av terrarierna.

https://www.youtube.com/channel/UCONd1SNf3_QqjzjCVsURNuA

Någon mer som har sett/fastnat för det här? Sjukt otippat för min del inte direkt är myrintresserad men det är bara så intressant... Hoppet tändes om att kanske, kanske har någon gjort något liknande med akvarietema? Typ att följa ett saltvattenskar över något år och se allt liv dyka upp och utvecklas ur den levande stenen. Eller något riktigt stort kar med mycket smått liv och få följa den utvecklingen. Möjligheterna borde vara väldigt stora! Den här killen har 2,5 miljoner subscribers med ett så pass nischat ämne...
Butiker i Göteborg som tar hem från Glaser?
Hos vilka lokala butiker brukar ni beställa Glaserfisk?
Köpa täckglas i Göteborg?
Ett av mina täckglas rämnade igår kväll, väldigt knepigt, helt utan yttre påverkan. Det blev som en fint vågmönster längs kanten.

Jag har två katter så inte jättebra att köra utan. Sen kan ju Fengäddorna ta sig ut ibland med. Finns det några rekommenderade ställen att få tag i nya glas här i Göteborg? Kanske tom på en helg?

Ping @svampus @sjebbe ?
Alternativ till Julas Blästersand
Avsedd för sandfilter bör den här väl vara likvärdig eller bättre? Dessutom just nu billigare ? Ska se hur den ser ut bara. Samma kornstorlek
Ladda upp videos i sina inlägg?
Jag hittar inte alternativet längre alls?
Brachyplatystoma capapretum
En "mini" Piraiba? Fanns inne hos Glaser nu. Fortfarande rätt stor men om det största exemplaret var under 90 cm i naturen kanske den här gynnaren lugnar ned sig vid 60?

Någon som testat?
Flytta mycket fisk 100 mil - hur blir det bäst?
Det är så att jag kommer att flytta inom det närmaste halvåret. Närmare bestämt ned till Göteborg. Vilket känns riktigt kul och spännande, särskilt när det finns så många aktiva eldsjälar där nere samt ett stort utbud på fiskfronten och nära till kontinenten :)

Men hur går jag till väga för att flytta all fisk och akvarier i 100 mil? Tar säkert 13 timmar med stopp och någon skåpbil/lastbil tänker jag. Hyra här och lämna där lösning bör säkert fungera?

Hur har ni gjort när ni har flyttat fisk långt för att minimera risk för dåligheter? Tack och lov har jag till största delen Fengäddor som inte gör buken upp i första taget men det finns en hel del malar, tigrar, knivar, gäddor, klätterfiskar, praktbotior, ålar etc med. Ett 900 L, ett 450 L, ett 230 L och ett 70 L ska också med på färden, samtliga igång.

Hur hade ni gjort? Hur har ni gjort vid liknande situationer? Det känns som ett rejält jobb att plocka isär, frakta iväg och bygga upp allt igen... Men jag släpper väldigt ogärna fiskarna då jag har samlat ihop vad jag har just nu över runt 4 år...
Skydda trägolv under akvarium
Det lutar åt en flytt inom en relativt nära framtid och då ser det ut som att jag måste klara mig utan mina nuvarande praktiska men fula plastmattor. Hur gör ni för att skydda eventuella trägolv (klickgolv och liknande)? Lite dropp och spill blir det ju alltid, ibland något värre om något filter jäklas. Finns det bra lösningar att ha under karen för att skydda golven?
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.