Emblem
  • Facebook: Jens Hägglund
Statistik
  • Skapade trådar: 95
  • Totalt antal poster: 1076
  • Uppladdade bilder: 910
  • Mottagna rockningar: 1142
  • Antal prestationer: 21 av 23
Upplåsta prestationer
91%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (6,30%)
The Medium Talker
Postat minst 100 inlägg
Mycket ovanlig (1,59%)
The Big Mouth
Postat minst 1000 inlägg
Extremt ovanlig (0,19%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (9,38%)
Peeping Pete
Läst minst 5000 inlägg
Extremt ovanlig (0,66%)
On The Path To Fame
Fått minst 100 inlägg rockade
Mycket ovanlig (1,76%)
Mr Popular
Fått minst 1000 inlägg rockade
Extremt ovanlig (0,41%)
Mr Generous
Rockat minst 1000 inlägg
Extremt ovanlig (0,25%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,63%)
Look, My Phone Has A Camera
Postat minst 20 bilder
Mycket ovanlig (3,00%)
Look, My Camera Is A Phone
Postat minst 500 bilder
Extremt ovanlig (0,27%)
The Mail Man
Skickat minst 50 PM
Mycket ovanlig (1,81%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (4,26%)
Rockstar 2016
Blivit en Rockstar för 2016
Extremt ovanlig (0,85%)
Rockstar 2017
Blivit en Rockstar för 2017
Extremt ovanlig (0,96%)
The Facebooker
Ihopkopplad med Facebook
Ovanlig (5,53%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (7,15%)
Home Sweet Home
Laddat upp en omslagsbild
Mycket ovanlig (4,89%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (4,23%)
One Time, At Band Camp
Skapat 20 nya trådar
Mycket ovanlig (1,02%)
The Creator
Skapat 50 nya trådar
Extremt ovanlig (0,22%)
Unika prestationer
Månadens postare, april 2016
Skrivit mest på forumet under månaden
Månadens postare, maj 2016
Skrivit mest på forumet under månaden
10 senast postade inlägg
Flytta mycket fisk 100 mil - hur blir det bäst?
Hade det varit i grannskapet så inga problem! Men lite nedbruten på bilåkande för en stund framåt... :)
Flytta mycket fisk 100 mil - hur blir det bäst?
Flytten är avklarad och jag är i uppstartsfas för mina kar as we speak! En vecka och 520 mil senare... Lite krångligt att flytta en stor mängd större fisk så pass långt och även ett antal större kar.

Ett riktigt stort och varmt tack till @Sjebbe och @Svampus som dök upp med stabil utrustning och bärhjälp när 900:an skulle upp för spiraltrappan samt till @Storken som tog emot mina slitna fiskar efter den långa resan och ger dom någonstans att vara under tiden jag drar igång mina kar igen. Ni har alla mycket goodwill på mitt konto så bara att hojta om jag kan göra något för er!

Det ska bli riktigt kul att komma igång på allvar med hobbyn igen!

schilbe mystus
Är det dom här du tänker på?

https://www.youtube.com/watch?v=voTWyyswjMM

Såldes som "Blå Glasmal" P. apogon

http://www.seriouslyfish.com/species/kryptopterus-apogon/

Men de växer så vansinnigt långsamt så vete tusan om det stämmer. Däremot en riktigt härlig ytfisk :)
Flytta mycket fisk 100 mil - hur blir det bäst?
Finns det någonting som kan underlätta uppbärandet av ett 900L med aluram 1 våning (spiraltrappa...)? Vi ser ut att dyka upp med flyttlass rätt sent på lördagen den 7:e juli till en adress vid Wieselgrensplatsen. Ifall några vänliga själar skulle ha möjlighet att bistå med att få upp eländet? Jag och min sambo hoppas få ihop några vänner på plats men det tunga gardet är kvar i Umeå...

Funderar även på om man vågar frakta 450L stående på sin trämöbel på släpet för att spara lite utrymme? Den känns väldigt stabil. Tänker att jag kan packa in den rejält och använda spännband runt karet och genom möbeln?

Sen är det frågan hur mycket fisk jag vågar trycka in i varje frigolitlåda inför transporten... Kombin sväljer inte hur mycket yta som helst. Alternativt om de bör gå i påsar i lådorna men jag har ingen syrgas till hands...

Osmidigt att flytta hobbyn så rackarns långt helt klart!
Flytta mycket fisk 100 mil - hur blir det bäst?
Sådärja, nu är flyttläget på riktigt! Jag börjar jobba nere i Göteborg i augusti och kommer att genomföra flytten under slutet av juni och början av juli.

Funderar på hur jag bäst flyttar de jobbiga delarna, 900, 450, 230 med tillhörande möbler och all teknik etc. ned till Göteborg från Umeå... Hur mycket får man in i ett stort släp/lätt lastbil? Jag sitter och planerar, inventerar, mäter och kalkylerar just nu. Tur att excel finns, hur skulle man annars få något gjort?

Har ni några tips och erfarenheter av att flytta ett antal kar på en gång och om man vågar skicka de med en flyttfirma eller verkligen bör köra lasset själv? Bra alternativ på hyr här och lämna där?

För fiskarna tänker jag att den enklaste/säkraste nog är att deala med en butik på plats om dom kan hålla mina bestånd i en vecka eller två så att jag får igång allt. Samt att lämna sanden (Julas bläster) och köra barebottom från start och ev. köpa till ny sand senare.

Sjukt kul att vara på gång nu! Men en hel del logistiska problem som behöver lösas.

Säljer någon några stora och billiga burkar på plats är jag inte omöjlig ;)
Svampus fiskar och kar
Hur jäkla bra blev inte det här! Underbar kombination av fisk. Jag är extremt förtjust i vanliga hederliga "Silverhajar". Har två klunsar norr om 30 men ska definitivt ha en riktig grupp när jag har omlokaliserat mig :)
Nordlunds aquatiska
Jag har ett väl inkört 70L med diverse snäckor och en massa växter som skulle passa utmärkt till att dra upp en drös små... :D

Hur länge käkar de bara microskopiska otyg framodlade i provrör?
faltarens 7000L
Grymt! Bjuder du på en helkarsbild nu när det är fisk i? :)
faltarens 7000L
Det där lät ju vansinnigt smidigt! Och att få sån kontroll över allt...

Men antar att det nästan krävs ett hus att jobba med för att verkligen kunna få ut mycket av en sådan lösning? Och rätt rejäla kar.
En gång MFK... Part Deux
Jo den såg rejält insjunken ut faktiskt. Måste försöka få mig en närmare titt på 191an. Men de ska ha mat och har vuxit så sakteliga över knappt två år.
10 senast startade trådar
Ladda upp videos i sina inlägg?
Jag hittar inte alternativet längre alls?
Brachyplatystoma capapretum
En "mini" Piraiba? Fanns inne hos Glaser nu. Fortfarande rätt stor men om det största exemplaret var under 90 cm i naturen kanske den här gynnaren lugnar ned sig vid 60?

Någon som testat?
Flytta mycket fisk 100 mil - hur blir det bäst?
Det är så att jag kommer att flytta inom det närmaste halvåret. Närmare bestämt ned till Göteborg. Vilket känns riktigt kul och spännande, särskilt när det finns så många aktiva eldsjälar där nere samt ett stort utbud på fiskfronten och nära till kontinenten :)

Men hur går jag till väga för att flytta all fisk och akvarier i 100 mil? Tar säkert 13 timmar med stopp och någon skåpbil/lastbil tänker jag. Hyra här och lämna där lösning bör säkert fungera?

Hur har ni gjort när ni har flyttat fisk långt för att minimera risk för dåligheter? Tack och lov har jag till största delen Fengäddor som inte gör buken upp i första taget men det finns en hel del malar, tigrar, knivar, gäddor, klätterfiskar, praktbotior, ålar etc med. Ett 900 L, ett 450 L, ett 230 L och ett 70 L ska också med på färden, samtliga igång.

Hur hade ni gjort? Hur har ni gjort vid liknande situationer? Det känns som ett rejält jobb att plocka isär, frakta iväg och bygga upp allt igen... Men jag släpper väldigt ogärna fiskarna då jag har samlat ihop vad jag har just nu över runt 4 år...
Skydda trägolv under akvarium
Det lutar åt en flytt inom en relativt nära framtid och då ser det ut som att jag måste klara mig utan mina nuvarande praktiska men fula plastmattor. Hur gör ni för att skydda eventuella trägolv (klickgolv och liknande)? Lite dropp och spill blir det ju alltid, ibland något värre om något filter jäklas. Finns det bra lösningar att ha under karen för att skydda golven?
Större akvarium i framtiden - hus med källare?
Jag och min sambo har så smått börjat fundera på att köpa hus, kanske. Och givetvis så börjar jag fundera kring vad som erbjuder bästa akvaristiska förutsättningar. Spontant tänker jag något utrustat med en rejäl källare med golvbrunn? Vet inte hur vanligt det är i vanliga hus iof. Sen börjar väl källare bli mer ovanligt pga risk att fukt tränger in utifrån och liknande?

Att bygga ett större kar på plats i källare eller bottenvåning tänker jag kan vara en god idé för att på sikt bygga stort. Hur har ni resonerat?

Alternativt ett garage full med akvarier a la Jozi men det hade varit trevligt att ha karen inne i det egentliga huset om möjligt. Golven är väl lite av ett potentiellt problem då klickgolv och liknande inte riktigt uppskattar väta.

Sen har jag idéer om att en rejäl damm skulle göra sig bra i trädgården...

Så helt enkelt. Vilken typ av boende bör jag leta efter så att det är väl anpassat till att gå riktigt bananas på fiskfronten? :D
Lite uppsvällda Delhezi
Jag funderar på om något är på tok med mina Delhezi. Alla tre, även den vildfångade blir lite väl uppsvällda efter matning. Det är inget som drabbar någon annan art vad jag kan se (och jag har de flesta vid det här laget).

De odlade är lite korpulenta av sig i grunden med vf:en har en fin kroppsform. Det blir tydligt värre dagen efter att de ätit men utan att bli extremt. Fin sand i botten så det enda de skulle kunna svälja som borde kunna ha svårigheter att komma ut borde vara någon sandsnäcka eller ev större träflisa från alla rötter.

Efter bloat diskussionen blir jag lite orolig. Bör jag medicinera, i så fall med vad? Separera mina Delhezi eller köra i hela karet? De är pigga och hungriga men ser lite svullna ut i magen, se de mindre bra bilder jag tog nyss.

Doppvärmare i rovkar med större fiskar
Jag börjar bli lite orolig att de större fiskarna ska göra slarvsylta av min doppvärmare. 45 cm fengädda som får spel har rätt mycket energi med sig... Hur gör ni som har bjässar?

Malfoder (Loricariidae) i en rovtank?
Vad utfodrar ni era Panaquer, Pseudacanthicus, joselimaianus och liknande med? I grönfoderväg alltså. Alg-wafers och liknande tar Fengäddorna direkt.

Jag har testat lite med bl.a. broccoli och de äter väl lite grand på det, efter ett tag. Morot verkade inte alls vara populärt. Gurka känns lite snålt på näring?PBB på Imazo igen - Tog slut extremt snabbt!
Jag fick se det här under fm men de 3-4 st de fick in var alla redan slut... :/

Polypeterus bichirbichir
POLYPTERUS BICHIR BICHIR ODL. 13-18CM
2282 kr
Imazo 2017-10-11

Någon lycklig som han med att boka sig en PBB? Inte direkt varje dag de finns med på listan...
Akvarieintressant i Berlin eller Prag?
Jag åker först till Berlin och sedan till Prag nu om några dagar. Tänkte kolla in Akvariedelen av Berlin Zoo men är det något annat jag inte bör missa? Även i butiksväg kan ju vara kul :)
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.