Emblem
  • Facebook: Jens Hägglund
Statistik
  • Skapade trådar: 98
  • Totalt antal poster: 1126
  • Uppladdade bilder: 963
  • Mottagna rockningar: 1247
  • Antal prestationer: 21 av 24
Upplåsta prestationer
88%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (6,21%)
The Medium Talker
Postat minst 100 inlägg
Mycket ovanlig (1,63%)
The Big Mouth
Postat minst 1000 inlägg
Extremt ovanlig (0,22%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (9,61%)
Peeping Pete
Läst minst 5000 inlägg
Extremt ovanlig (0,74%)
On The Path To Fame
Fått minst 100 inlägg rockade
Mycket ovanlig (1,85%)
Mr Popular
Fått minst 1000 inlägg rockade
Extremt ovanlig (0,42%)
Mr Generous
Rockat minst 1000 inlägg
Extremt ovanlig (0,22%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,88%)
Look, My Phone Has A Camera
Postat minst 20 bilder
Mycket ovanlig (2,96%)
Look, My Camera Is A Phone
Postat minst 500 bilder
Extremt ovanlig (0,34%)
The Mail Man
Skickat minst 50 PM
Mycket ovanlig (1,85%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (4,09%)
Rockstar 2016
Blivit en Rockstar för 2016
Extremt ovanlig (0,76%)
Rockstar 2017
Blivit en Rockstar för 2017
Extremt ovanlig (0,86%)
The Facebooker
Ihopkopplad med Facebook
Mycket ovanlig (4,95%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (7,09%)
Home Sweet Home
Laddat upp en omslagsbild
Mycket ovanlig (4,93%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (4,06%)
One Time, At Band Camp
Skapat 20 nya trådar
Extremt ovanlig (0,94%)
The Creator
Skapat 50 nya trådar
Extremt ovanlig (0,20%)
Unika prestationer
Månadens postare, april 2016
Skrivit mest på forumet under månaden
Månadens postare, maj 2016
Skrivit mest på forumet under månaden
10 senast postade inlägg
En gång MFK... Part Deux
Ny rot sjösatt, rutorna rengjorda och "kjolen" trädd över ställningen. Börjar känna lite pepp igen faktiskt. Lite bra belysning, mer Garnet Sand och något i växtväg så kanske... Fastbunden Anubias och någon större flytväxt typ
En gång MFK... Part Deux
Han hänger med än 😊 Käkar pellets och bor vanligen i en stor ihålig rot
En gång MFK... Part Deux
Ett försök till uppryckning!

Rengjort ytterfiltren för första gången efter flytten. Panaquen alltså...
Inhandlat och blötlagt en rätt rejäl rot som borde göra lite skillnad i stora burken. Även köpt en stor laddning pellets, de kan inte gå på räkdiet hela tiden 😊
En gång MFK... Part Deux
Jag tappade min fina Fei Feng jag har haft i rätt många år strax efter nyår också. Måste ha varit en Fengädda som försökt äta den. Trodde aldrig att den var i farozonen då den var så stor... 😪
En gång MFK... Part Deux
Oj vad länge sedan jag postade något här nu... Varit så fullt upp med allt efter flytten. Legat lite lågt och väntat på energi att köra på igen.

Skulle verkligen behöva lite rejäla rötter till den stora burken. Eller tips på annan inredning som fungerar nu när gäddorna är så stora? Ser förbaskat tråkigt ut, saknar när jag kunde ha en del växter däri.

Cladophoran är i sitt livs form i 230L då jag inte orkat hålla efter den. Yay...

Årets pepparkaksbyggen (2018)
Det har var verkligen sa sjukt bra! Jag ar inte direkt nagon pysslig person men nu far man ju faktiskt lite inspiration... Riktigt bra val av fiskar!
Försäljning av Hikari-pellets via Stork Zoo
Blev det nagot foder?
Försäljning av Hikari-pellets via Stork Zoo
PM @Storken !
Försäljning av Hikari-pellets via Stork Zoo
Jag ser ut att ha i princip helt slut på pellets, inte bra. Någon större beställningen på gång?
Svampus fiskar och kar
Granna L-malar :)

Känner att en period för fisk i litet format är på gång faktiskt :P Så man kan ha lite växter och inredning... Blir så mkt wasteland i stora burken och jag gillar verkligen när man får plantera lite.
10 senast startade trådar
Butiker i Göteborg som tar hem från Glaser?
Hos vilka lokala butiker brukar ni beställa Glaserfisk?
Köpa täckglas i Göteborg?
Ett av mina täckglas rämnade igår kväll, väldigt knepigt, helt utan yttre påverkan. Det blev som en fint vågmönster längs kanten.

Jag har två katter så inte jättebra att köra utan. Sen kan ju Fengäddorna ta sig ut ibland med. Finns det några rekommenderade ställen att få tag i nya glas här i Göteborg? Kanske tom på en helg?

Ping @svampus @sjebbe ?
Alternativ till Julas Blästersand
Avsedd för sandfilter bör den här väl vara likvärdig eller bättre? Dessutom just nu billigare ? Ska se hur den ser ut bara. Samma kornstorlek
Ladda upp videos i sina inlägg?
Jag hittar inte alternativet längre alls?
Brachyplatystoma capapretum
En "mini" Piraiba? Fanns inne hos Glaser nu. Fortfarande rätt stor men om det största exemplaret var under 90 cm i naturen kanske den här gynnaren lugnar ned sig vid 60?

Någon som testat?
Flytta mycket fisk 100 mil - hur blir det bäst?
Det är så att jag kommer att flytta inom det närmaste halvåret. Närmare bestämt ned till Göteborg. Vilket känns riktigt kul och spännande, särskilt när det finns så många aktiva eldsjälar där nere samt ett stort utbud på fiskfronten och nära till kontinenten :)

Men hur går jag till väga för att flytta all fisk och akvarier i 100 mil? Tar säkert 13 timmar med stopp och någon skåpbil/lastbil tänker jag. Hyra här och lämna där lösning bör säkert fungera?

Hur har ni gjort när ni har flyttat fisk långt för att minimera risk för dåligheter? Tack och lov har jag till största delen Fengäddor som inte gör buken upp i första taget men det finns en hel del malar, tigrar, knivar, gäddor, klätterfiskar, praktbotior, ålar etc med. Ett 900 L, ett 450 L, ett 230 L och ett 70 L ska också med på färden, samtliga igång.

Hur hade ni gjort? Hur har ni gjort vid liknande situationer? Det känns som ett rejält jobb att plocka isär, frakta iväg och bygga upp allt igen... Men jag släpper väldigt ogärna fiskarna då jag har samlat ihop vad jag har just nu över runt 4 år...
Skydda trägolv under akvarium
Det lutar åt en flytt inom en relativt nära framtid och då ser det ut som att jag måste klara mig utan mina nuvarande praktiska men fula plastmattor. Hur gör ni för att skydda eventuella trägolv (klickgolv och liknande)? Lite dropp och spill blir det ju alltid, ibland något värre om något filter jäklas. Finns det bra lösningar att ha under karen för att skydda golven?
Större akvarium i framtiden - hus med källare?
Jag och min sambo har så smått börjat fundera på att köpa hus, kanske. Och givetvis så börjar jag fundera kring vad som erbjuder bästa akvaristiska förutsättningar. Spontant tänker jag något utrustat med en rejäl källare med golvbrunn? Vet inte hur vanligt det är i vanliga hus iof. Sen börjar väl källare bli mer ovanligt pga risk att fukt tränger in utifrån och liknande?

Att bygga ett större kar på plats i källare eller bottenvåning tänker jag kan vara en god idé för att på sikt bygga stort. Hur har ni resonerat?

Alternativt ett garage full med akvarier a la Jozi men det hade varit trevligt att ha karen inne i det egentliga huset om möjligt. Golven är väl lite av ett potentiellt problem då klickgolv och liknande inte riktigt uppskattar väta.

Sen har jag idéer om att en rejäl damm skulle göra sig bra i trädgården...

Så helt enkelt. Vilken typ av boende bör jag leta efter så att det är väl anpassat till att gå riktigt bananas på fiskfronten? :D
Lite uppsvällda Delhezi
Jag funderar på om något är på tok med mina Delhezi. Alla tre, även den vildfångade blir lite väl uppsvällda efter matning. Det är inget som drabbar någon annan art vad jag kan se (och jag har de flesta vid det här laget).

De odlade är lite korpulenta av sig i grunden med vf:en har en fin kroppsform. Det blir tydligt värre dagen efter att de ätit men utan att bli extremt. Fin sand i botten så det enda de skulle kunna svälja som borde kunna ha svårigheter att komma ut borde vara någon sandsnäcka eller ev större träflisa från alla rötter.

Efter bloat diskussionen blir jag lite orolig. Bör jag medicinera, i så fall med vad? Separera mina Delhezi eller köra i hela karet? De är pigga och hungriga men ser lite svullna ut i magen, se de mindre bra bilder jag tog nyss.

Doppvärmare i rovkar med större fiskar
Jag börjar bli lite orolig att de större fiskarna ska göra slarvsylta av min doppvärmare. 45 cm fengädda som får spel har rätt mycket energi med sig... Hur gör ni som har bjässar?

Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.