Emblem
  • Rockstar Rockstar
  • F.d. personal
  • Av forumet känd person
  • Facebook: Jonathan Strömberg
Statistik
  • Skapade trådar: 43
  • Totalt antal poster: 689
  • Uppladdade bilder: 152
  • Mottagna rockningar: 1413
  • Antal prestationer: 18 av 26
Upplåsta prestationer
69%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (5,28%)
The Medium Talker
Postat minst 100 inlägg
Mycket ovanlig (1,49%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (8,76%)
Peeping Pete
Läst minst 5000 inlägg
Extremt ovanlig (0,99%)
On The Path To Fame
Fått minst 100 inlägg rockade
Mycket ovanlig (1,61%)
Mr Popular
Fått minst 1000 inlägg rockade
Extremt ovanlig (0,45%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,43%)
Look, My Phone Has A Camera
Postat minst 20 bilder
Mycket ovanlig (2,41%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (3,71%)
Rockstar 2016
Blivit en Rockstar för 2016
Extremt ovanlig (0,54%)
Rockstar 2017
Blivit en Rockstar för 2017
Extremt ovanlig (0,61%)
Rockstar 2018
Blivit en Rockstar för 2018
Extremt ovanlig (0,68%)
Rockstar 2019
Blivit en Rockstar för 2019
Extremt ovanlig (0,74%)
Rockstar 2021
Blivit en Rockstar för 2021
Extremt ovanlig (0,68%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (6,53%)
Home Sweet Home
Laddat upp en omslagsbild
Mycket ovanlig (4,49%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (3,14%)
One Time, At Band Camp
Skapat 20 nya trådar
Extremt ovanlig (0,73%)
10 senast postade inlägg
Vila i frid Olle Wrandel
"Jag är ingen geografi-kille" är så jävla brilliant att jag skrattar trots att jag fick något i ögat..
Vila i frid Olle Wrandel
Jag, precis som alla andra som träffat olle blev olles bästa kompis på ungefär 40 sekunder blankt..

Olles för mig starkaste egenskap var hans humor.. olle var inte rolig på ditt traditionella vis så att han kunde en rolig historia.. olle var högintelligent, något han själv aldrig skulle erkänna..

En högintelligent människa med galghumor och på bästa möjliga vis absolut inga funderingar över vad som är lämpliga samtalsämnen.. lägg till det tidvis livsstilen hos en pirat så resulterar det i man kunde sitta timmar och bara prata om livet med olle och gå sönder i skrattkramper..

Med det sagt var inte olle anpassad för 2000talet i sverige där egenskaperna som skulle gjort honom till en strålande piratkapten för 500 år sedan snarare gjorde honom illa i den värld vi lever i idag..

Den här världen är inte rolig eller spännande nog för olle..


Olle var också lojal, kreativ, genomsnäll, omhändertagande och hade rättspatos.. Det var aldrig tal om huruvida Olle skulle hjälpa en utan snarare hur mycket tid/energi han kunde lägga utan att det skulle komma i vägen för något annat åtagande..


Olle var en sann vän.. inte den vännen som man kallar vän för att de bor i samma område och har barn i samma ålder och håller på samma lag vilket gör det smidigt att äta middag ihop då och då för att fruarna ändå har ganska kul ihop..

Olle var en sån vän du kan ringa mitt i natten när du har ett gäng jävligt arga ninjor efter dig.. inte för att det kanske hade hjälpt men det hade inte olle brytt sig om, han hade kommit ändå..

Du kommer att vara saknad, du kommer att vara ihågkommen, du kommer att talas högt om..

Vila i frid.
Leiarius marmoratus
De är som rtc i maten men mer nattaktiva och mindre benägna att äta sina polare.. rekommenderar till den som kan gå till 2000l..
Kaptenens blötdjur..
Det tar sig..
Kaptenens blötdjur..
Bowser bor hos tess nu.. ?
Kaptenens blötdjur..
Det är faktiskt 2 l95 men jag har en 152 också.. jävla häftiga djur!
Kaptenens blötdjur..
Planeringsmöte..
Projekt: 3,3 kubik i vardagsrummet
Tack själv.. det var fan krig igår.. bänk + 3400l + 720l på 12 timmar..
Kaptenens blötdjur..
Clarotes laticeps..

Pretty much rtc light.. maxar 80cm istället för 150 men beter sig väldigt bra mot även 20cm l-mal och ger dig 10 år extra att uppgradera jämfört med rtc..

I övrigt likvärdigt beteende..
Kaptenens blötdjur..
Mer kattfisk..
10 senast startade trådar
GRATTIS WRANDEL!
Idag för många år sedan föddes legenden vi skulle komma att känna som Olle.. En dag ska vi sjösätta ett piratskepp och leva på rom, sol och drömmar men tills dess får vi nöja oss med fisk.. :)

Grattis, hoppas du får en bra dag! 
Era dumma jävlar!
Neråt.. 
Nu borde det vara för stort för att synas innan man ser det direkt..Lägger till det här bara ifall att..


Varför känner du dig tvungen att klicka  när inget i rubriken pekar på att det gäller dig? 

Jaja, skitsamma.. såg att inget hade hänt här på 18 dagar.. ville bara dra igång en tråd som inte behandlar något alls.. 

För att få skriva i tråden och göra den oanvändbar för tråkiga och antiintellektuella människor måste man dock svara på 3 frågor innan man börjar skriva..

Det här är inte för att diskutera schlagern, visa bebisbilder eller berätta hur rätt den senaste twittertyckaren har..

(Vilket antagligen djr kommer fylla tråden med för att han en gång råkade ut för en uråldrig blodsförbannelse som gör honom inkapabel att inte jävlas..) 

I den här tråden ger vi råd till folk som kommer hem mitt i natten och inser att de just gjort sig osams med den Utrikistanska guerillan och därför har Gorans och Slobodans kroppar i bakluckan.. 

Why so serious helt enkelt..


Frågor:


1. Skulle du hellre ligga med din kusin i hemlighet eller inte ligga med din kusin i motsats till vad ryktet säger? 

2. Leif GW Persson, Magnus Betnér, Åsa Romson.. Ligga med en, Gifta dig med en, mörda en och motivering..
3. Vilken kusin föreställde du dig? Perv ;)
offshores mancave: Optimering och automatisering.
På besök, bilder säger mer än ord.. fortsättning följer med vädret ;)
föredrag 26/11 och 3/12 - ROVFISK.SE
Nu leker vi med de stora pojkarna.. idag höll jag ett powerpointlöst föredrag inför 50 glada akvarister och 2 som sket fullständigt i monsterfisk och gjorde annat istället :D 

Nästa gång är det dags för bollmora akvarieklubb och jag har även utlovat ett föredrag hos haninge men inte bokat en tid.. johan får tjurfäkta mig för att jag inte riktigt fått in det i kalendern.. 

Någon som känner sig manad kan ju slänga ihop en perfekt powerpoint så slipper jag engagera mig i teknik som jag skiter i och folk har något vackert att vila ögonen på bortsett från mitt tryne.. 

Mina punkter är..

Vår historia
Ansvarsaspekten
Vanliga arter
Diy-aspekten
Nutiden för hobbyn
halloweenburk på Djurmagazinet i Tyresö?
Jag samtalade lite med sir Dennis på djurmagazinet i tyresö för ett par dagar sedan och han hade en idé om att ställa upp en monter över halloween med "monster" i.. 

De har egentligen inte plats för några galenskaper så ett par 375or eller 540 med något läskigt i är väl kanske ribban.. Någon som är sugen på ett litet projekt? Sprida namnet, visa var skåpet ska stå, bygga karmakonto och kontakter osv.. jag har dragit själen och ur led och ska tvätta håret så jag kan dessvärre inte vara pappa åt det här men med den samlade kompetensen här kanske någon vill vara med och leka.. som det är nu är vi i princip den enda "akvarieförening" som ens tillfrågas när allmänheten ska säga "wow" och det har skett genom hårt jobb och galna idéer.. om vi slutar dyka upp kommer vi inte heller att tillfrågas så fråga er själva, vad hade jesus gjort? Nej men allvarligt, det vore sjukt trevligt att kunna komma som gäst till en butik, se våra (inte personalens, våra) klistermärken, butikspersonal som rekommenderar detta forum, att medlemskapet här betyder något.. 

Djurmagazinet erbjuder någon form av kompensation men eftersom vi inte är rockstjärnor (än) är det nog snarare i klassen pellets/pump/kakor än personlig kock och så mycket kokain och prostituerade vi kan bära..
Akvariets dag 3e oktober / Rovfisk
Det har landat så att undertecknad och tess (som inte sagt ja än men egentligen inte har så mycket val :) ) ska hålla ett föredrag á 25min + frågor på naturhistoriska i stockholm.. 

Föredraget heter "vad är monsterfishkeepers - fiskar som sällskapsdjur" och jag undrar då om det finns förslag på punkter folk verkligen vill ha med..

Även  bilder och godkännande att använda dessa vore grymt.. vill då ha bilder på burkar som inte innehåller stora drömmar och rtc'er eller growout burkar.. lite känsla helt enkelt..
Tvångsmata panaque.
Ang panaque.. har en l330 som vägrat äta ett tag nu, tappat mustascherna, insjunkna ögon/mage osv.. förmodligen relaterat till vattenkvalitet då jag jobbat i princip dygnet runt men det är en annan historia.. 

Mixade nu en blandning av pellets, morot, potatis, sallad och vitlök.. I med detta i en pipett och fånga en slö men arg mal.. 

Han spottade tillbaka mycket av blandningen på mig (visste inte att panaquer kunde spotta så långt) men tror nog en hel del rann in.. 

@lutt
@shappe
@andra vettiga..

Letar input på idéer.. 
Allmän info om arowanor
Arowanan; Kanske den fisk som dragit flest av oss MFKare till hobbyn, den urtida, smäckra, skräckinjagande garageporten.

Det finns ett antal olika arowanor med olika behov, färger, former och temperament. Det de alla delar är kravet på ett jättekar med en matchande filtrering. Jag ska försöka redogöra lite för vad arowanan vill med livet.

Eftersom de är såpass olika ska jag dela upp dem i arter.

Silver-Arowana / Svart Arowana; (Även generell info)
Osteoglossum bicirrhosum/ferrairei

Nu talar vi om en fisk som lever bland annat på små-apor och fåglar så det här är ingen leksak. Han är draksilhuetten i Amazonas, den majestätiske 130 cm långa draken från sydamerika. Problemet med det är att du har ett jävla jobb framför dig innan du har äran att ta hand om en sådan. Arowanor är munruvare, alltså hittar mamma och pappa arowana varandra, blir kära, mamma arowana lägger ägg, pappa arowana tar upp äggen i munnen och fastar efter det tills ungarna är frisimmande och kan ta hand om sig själva mer eller mindre. Att ta hand om sig själv när man är en liten arowana innebär att man kan äta nedfallna flugor, hoppa efter spindlar och inte blir uppäten av neontetrorna men detta återkommer vi till. Mamma och pappa arowana kommer att försvara dessa ungar med fruktansvärd aggressivitet och som sista utväg svälja ungarna vid stress.

När du får din Arowana; det du får är verkligen ett yngel, ibland har de inte ens tagit en tugga fast föda utan levt på sin gulsäck (ungefär som en moderkaka som hänger med fisken ett tag) tills den hamnar i ditt kar. Tittar du på en Arowana är den byggd med munnen uppåt av ett skäl, de äter mest från ytan, dvs insekter och i Amazonas är inte insekterna små. De har även ett helt sinnessjukt skutt, de når lätt 3 ggr sin egen kroppslängd i höjd vid ung ålder och tappar (men inte mycket) när de blir äldre. Nu har vi att göra med en fisk som kan plocka en spindel av en gren på en dryg meters avstånd. Det innebär att de har 2 saker. Kraft och sikte, därför är det (och jag kan inte understryka vikten av detta nog) viktigt att du tätar ALLA hål i täckglas och ser till att täckglasen verkligen ligger still.


Det du får i påsen när du går hem från affären är alltså ett riktigt yngel, överlevnadsprocenten för varje enskilt yngel är inte särskilt stort. Det är alltså av yttersta vikt att du ser till att ha vad en bebis behöver. du ska ha bra filtrering men absolut inte strömt, hög temperatur eftersom du vill få upp den i livsduglig storlek och proteinrik mat. Du kan utnyttja att en liten aro hugger på nästan allt och dra igång pellets-försök så tidigt som möjligt.

LÄGG inte ner pelletsen, det som verkligen triggar en liten aro är ljudet av något som faller (exempelvis en skalbagge) så kasta pelletsen/maten från lite håll så kommer din arowana att vara där direkt, när de är i yngelfasen har de inte råd att vara kräsna utan smakar på allt.

Vidare är det bra om du låter din Arowana bo ensam till en 20-25cm då de är sjukt skadebenägna. Är något på dem blir det så massiva skador eftersom de är så tunna i kroppen och dels hoppar de vid minsta fara dvs slår i täckglaset. En arowana börjar egentligen inte försvara sig förrän de når 50cm.

Arowanor är förmodligen den vanligaste monsterfisken, ofta den fisken som folk kommer ihåg när de hälsat på dig och hålls med ALLT. Från diskus till svindyra rockor, har du bara tillräckligt mycket utrymme är det en perfekt monsterfisk. Den rör dessutom konstant på sig och gör det med grace, så ett kar med en arowana är aldrig tråkigt.

Tillväxt;

Silver; Kan göra 10-60cm på 24 månader.

Svart; Något långsammare än silver men fortfarande VÄLDIGT fort.

Jardini/Leichardti; Vissa växer ganska snabbt, andra långsammare men du hinner spara till ett nytt kar innan du behöver det. säg 1cm i månaden.

Asiater; Likvärdiga med Jar/Lei.

Toppar på;

Silver/Svart; Runt metern.

Jar/Lei; Runt 60cm men vissa kan nå 90cm (mycket ovanligt)

Asiat; Räkna 50cm i hemakvarium (grön något större) men även där finns det stora rapporterade exemplar.Jardinii; (Lei. Skiljer lite i temperament och teckning men får gå under samma)
Scleropages jardini

Jaren kommer från Australien, påminner mer om asiaterna än om sydamerikanerna
och är egentligen en smidigare arowana än de storvuxna sydamerikanerna om det inte vore för att den är.. ..låt oss säga såhär, du har en polare, trevlig, rolig att ta några öl med, fixa lite underhållning, generös, känner vakten överallt.. enda problemet är att han lite då och då gillar att yxmörda folk.. du kommer aldrig att känna dig riktig säker. De är inte alls som C. Micropeltes att de sliter saker i stycken utan är helt enkelt ibland/oftast så revirhävdande och aggressiva att de jagar/stressar ihjäl allt annat i karet. Det fungerar ofta med bottenfisk dock. De är mer inställda på att jaga även fisk rent fysiologiskt. Får du däremot en av de Jardinis som fungerar med andra fiskar eller kan tänka dig minst ett standard 720 med en fisk i är det en klar drömfisk.Asiatisk Arowana
scleropages formosus

Asiater är lite som australienarna Jar/Lei, temperamentet kan vara lite hur som helst men annars en drömfisk. De är OTROLIGT vackra, symboliserar ett av de tre elementen tiger/fenix/drake (drake) i asiatisk mytologi och avbildas nästan lika ofta som karpar. De kan vara allt från lysande röda till gyllene till blå med rött i. De är dock hotade i sin vildform och odlas för stora pengar i asien. Det finns massvis med olika arter inom Asiatisk Arowana. De börjar på 2000kr fortsätter upp till hundratusentals kronor.Fördelar;

Silver; Priset, tillgängligheten, temperamentet, odödlig som vuxen
Svart; Temperamentet, odödlig som vuxen

Jar/Lei; Utseendet (närmaste du kommer en asiat), attityden, behändig storlek

Asiater; UTSEENDET (det här är vad drömmar görs av)


Nackdelar;

Silver; Storleken, tillväxten, hoppandet
Svart; Storleken, priset (i förhållande till silver), lite mindre hoppande

Jar/Lei; Temperamentet

Asiater; Priset och till viss del temperamentetHur stort kar vill de ha när de blir stora?

Silver/Svart; 240x120x60
Lei/Jar/Asiat 200x80x60 (de är inte lika smidiga i kroppen som silver/svart)


Cpt. Migraine
http://mfksweden.forum24.se/mfksweden-about1728.html
Grattis Tess!
Tess har mage att fylla år även detta år så det är lika bra att få det överstökat.. 

Grattis fröken!
Kaptenens blötdjur..
Grumlig skitbild men iaf en trådstart..

Trodde jag.. men tekniken är i vanlig ordning emot mig så tydligen inte..
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.