Rockor

»

tips på rocka?

Har ett 600 liters med jordätare. Funderar på o skaffa rocka. Akvariet e 60 brett o 50 högt.
Orbignyi hade ju funkat :)
Berätta lite om din!
Som wrandel säger så är orbignyi en bra och jävligt prisvärd rocka! Sen har du ju magdalenae, lite dyrare men rätt snygg. Tror den säljs som röd stingrocka hos åled.
Reticrockor hade med funkat:thumbup:
Jag gillar ju mina pearls stenhårt.. Lite dyrare men inte samma inflation i dem som i svarta rockor och håller sig i en storlek som gör dem attraktiva.. Mina är 2-3 år och hanen är väl dryga 20 över disk och honan en liten bit under 30.. Grym rocka som utvecklas hela tiden färgmässigt och iaf för mig varit helt problemfri.. (Kolla med [MENTION=28]Leopoldi[/MENTION], jag skulle aldrig köpa rockor av någon annan bortsett från shappe om jag hade ett val)..
scobina, hystrix, orbigny, retic är väl de mindre har en orbigny själv växer o äter som fan hemma hos @http://www.rovfisk.se/member.php?u=102">Johan_86 nog vuxit 4cm över disk sen inköp för några månader sen.. inget ja satsar pengar på att hålla dom i ett 600l där för livet men bra growout lätt o hålla koll på dom så de äter som de ska i mindre kar när de är små. med facit i hand hade det varit bättre om första rockan är mattränad och i bra skick innan man ger sig på importrockor som helst bara äter röda mygg :) så man inte lägger ner rockor innan man börjat :) nu gick de bra för mig men kunde gått åt helvete...sen får man ju tänka hur ens filtrering funkar med rockor jordätare är nice dock med rocka de finfördelar skiten bra :P
Jo fan, [MENTION=651]rasmushalmstad[/MENTION] ! De går bra med min, fortfarande ingen tjockis men den äter bra å har gått upp sen jag fick hem den. Så ska du ha nån från åleds tycker jag det är orbignyi du ska satsa på! Speciellt med tanke på att magdalenae kostar 1000 spänn mer..
P14...
De va som fan! Trop hade magdalene för 695 om ja inte minns fel!
[QUOTE=rasmushalmstad;48156]De va som fan! Trop hade magdalene för 695 om ja inte minns fel![/QUOTE]

Är du säker på att de var magdalenae för 695?! Låter jäkligt billigt?!
Ham har haft magdalenae inne förut för typ samma pris så jag skulle inte va förvånad, ska själv dit imorn så kan skriva här i tråden va dom kosta :)
Vad är det för skillnad på magdalenae och retics?
[QUOTE=Leopoldi;48166]Vad är det för skillnad på magdalenae och retics?[/QUOTE]

Jag vet inte hur det ligger till med retics just i de här men om jag har förstått det rätt så är tydligen magdalenae könsmogen tidigt i ganska små storlekar?! Har tittat på dom några ggr och varit sugen, finns en del av dom som är rätt snygga!
Va inne på trop igår han hade en marbeled för 1600 kr
vad är ett bra pris på 20cm motoro? :)
hej skulle en Potamotrygon orbignyi vara en bra start rocka??
[QUOTE=Blaze;54340]hej skulle en Potamotrygon orbignyi vara en bra start rocka??[/QUOTE]

anser att du ska köpa den du vill ha! alla rockor är känsliga men inte så överdrivet som många tror! de är bara att läsa på om den art du vill ha o ge den bra förutsättningar, efter det är alla i stort sett lika svåra/lätta, sen finns de ju dem som är lätta att få o käka bra mat o andra är lite petigare med födan
Okej kanske blir ett halvt impuls köp imorgon då
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.