Off Topic

»

Vila i frid Olle Wrandel

1/2
Det är med stor sorg som vi på Rovfisk.se meddelar att vår kära medlem Wrandel, Olle Wrandel, har gått bort... Olle har sedan en tid tillbaka tagit en paus från akvariehobbyn, men han ägnade många år här inne på vårt forum, och han var en riktig glädjespridare. Vi som kände Olle delar sorgen med hans nära och kära, och kommer därför tillägna denna tråd för alla medlemmar som vill dela med sig av sina minnen av Olle. Har ni några fina bilder, roliga minnen eller bara vill dela med er av hur ni känner så får ni gärna göra det i denna tråd.

Vi har startat en insamling i Olles namn, vars ändamål är att motverka psykisk ohälsa, med allt vad det innebär. Se länk nedan och skänk gärna en valfri slant, från vänner och bekanta inom akvariehobbyn.

https://minnesgava.aldrigensam.com/fundraisers/olof-wrandel

//Personal på Rovfisk.se
Så saknad. Så otroligt driven och fantastisk att umgås med, brann för djuren och sina fantastiska döttrar. Vila i frid. <3
Jättetragiskt, en gammal legend inom rovhobbyn. Min FH-polare! ☹️
Glömmer aldrig hans inhopp i julkalendern för något år sen. Så jäkla roligt.
Vila i frid Olle! ❤️
Men vad fan då! 😦 Vila i frid!
Må han vila i fred.
Mitt starkaste minne från Olle är när vi i smyg satt och planerade hur vi skulle kapa Jespers julstuga. Men om Jesper är svår att styra med ett manus så är det ingenting mot hur Olle var. Men vad gör det när resultatet blir så legendariskt.
Vila i frid.
Han kommer att fattas mig och många. Hans humor och genom vänliga sätt.
Svårt att greppa att han inte är här ....
ett skoj minne är när ja får ett samtal från Olle. Hördu ja tror ja står utanför ditt fönster .... ja mycke riktigt på en byggställning utanför sonens rum stod han. Han kände igen karet å fiskarna.
Dessutom en stor anledning till att jag skaffade rocka från första början då min kärlek började med Rocky som jag fick passa ett tag från honom.
Vila i frid Olle😞
Eeh va? Detta är ju helt sjukt 😥. Köpte mina första rockor av Olle ❤️. ❤️❤️❤️
Håller med. Helt sjukt! Vila i frid bro! ❤
Mitt första möte med Olle var när han köpte en av dessa giganter av mig.
https://youtu.be/V1CNPl1BeDs

Sen dess har vi sprungit på varandra titt som tätt på gatan då vi bor i samma område.

Otroligt sorgligt ❤️😥
Vila i frid 😞
Svårt att hantera sånt här 😩
Jag kommer minnas Olle som den sanna glädjespridaren. Alltid någon rolig historia att fylla ut med, något udda roligt uttryck, han gjorde allt till något på hans vis.
Att olle-fiera var han expert på.

Första gången jag träffade Olle kom han hem till mig för att hämta fisk och kolla in källaren. Vi träffades hastigt, vi var lika gamla, hade barn i samma ålder. Tänkte, fan va kul med en som mig. För vi var inte så många då, vi i våran del av hobbyn.

Han gick liksom aldrig genom livet anonymt. Hade man träffat Olle en gång visste man vem han var.


När han började här så var han mycket stolt över att köpt ett sig ett stort kar, 500 liter någonting. Med den lilla detaljen att karet var anpassat för diskus. Alltså mycket högt och smalt. Helt fel mått för påfågelaborre. Jag ser honom luta sig tillbaka i soffan, nöjd över att han tagit ett moget beslut med stort akvarium. Han upptäcker misstaget.
Sagt och gjort, han garvar, delar med sig, bjuder på sig själv, skaffar nytt kar. Frid och fröjd.

Skaffar rocka, växer som fan för Olle är en powerfeeder. Han matar och byter vatten, flera gånger om dagen. Han skaffar en till. För fiskar vill ju också ha lite gött.
Första kullen för honom och hans första rocka innehåller, rätta mig om jag har fel, 11(!) valpar. Olle är lyrisk!

Olle varvar livet med sina barn. Han dricker en IPA, bakar surdegsbröd, lyssnar på Bobban och tar en cigg.

Olle får tag i lokal nära där han bor för fisken hemma går trångt trotts 900 liter.
Pensionatet glada fesken öppnar. Det ramlar in fiskar av alla slag, Olle tar emot bokstavligt talat allt, enögda koi, felgängade fiskar, kort och långa.
Sakta men säkert börjar Olle dra sig mer och mer åt cyklister (ciklider) och rockor.
Han beger sig ut i världen och tar med sig kanonexemplar hem, han importerar och odlar. Han gör det alla innerst inne vill göra.

Olle gör ett oförglömligt inhopp i våran julkalender ❤️

Olle åker med upp till Yxlan, en ö utanför sthlm. Där möts många av oss som blivit vänner för livet. Vi grillar, äter, badar, bastar, skrattar, fiskar, pratar fisk, matar fisk. Minns att han sa på vägen upp hur glad han var att få följa med och att få vara en i gänget. Olle, du var från första stund självskriven.

Olle hade alltid idéer om hur man kunde förbättra saker. Det blev inte nödvändigtvis så mycket bättre, men fan så mycket roligare.

Olle berättar för mig ibland hur bra han känner sig pga av hobbyn och vårat lilla fiskgäng. Han är på rätt spår för han har varit på fel innan.
Han har tampats med inre demoner och letat flyktvägar på alla möjliga platser.
Jag har inte träffat Olle på säkert 1.5-2 år och jag minns att han inte mådde så bra senast. Han behövde en paus, det gör alla.
På håll fick man höra att han var på bättringsväg, kanske kanske skulle han komma tillbaka för att förgylla våran tillvaro.

Nu blev det inte så.
Mina tankar går till hans barn och familj.
See you in another life, brother.
Jag, precis som alla andra som träffat olle blev olles bästa kompis på ungefär 40 sekunder blankt..

Olles för mig starkaste egenskap var hans humor.. olle var inte rolig på ditt traditionella vis så att han kunde en rolig historia.. olle var högintelligent, något han själv aldrig skulle erkänna..

En högintelligent människa med galghumor och på bästa möjliga vis absolut inga funderingar över vad som är lämpliga samtalsämnen.. lägg till det tidvis livsstilen hos en pirat så resulterar det i man kunde sitta timmar och bara prata om livet med olle och gå sönder i skrattkramper..

Med det sagt var inte olle anpassad för 2000talet i sverige där egenskaperna som skulle gjort honom till en strålande piratkapten för 500 år sedan snarare gjorde honom illa i den värld vi lever i idag..

Den här världen är inte rolig eller spännande nog för olle..


Olle var också lojal, kreativ, genomsnäll, omhändertagande och hade rättspatos.. Det var aldrig tal om huruvida Olle skulle hjälpa en utan snarare hur mycket tid/energi han kunde lägga utan att det skulle komma i vägen för något annat åtagande..


Olle var en sann vän.. inte den vännen som man kallar vän för att de bor i samma område och har barn i samma ålder och håller på samma lag vilket gör det smidigt att äta middag ihop då och då för att fruarna ändå har ganska kul ihop..

Olle var en sån vän du kan ringa mitt i natten när du har ett gäng jävligt arga ninjor efter dig.. inte för att det kanske hade hjälpt men det hade inte olle brytt sig om, han hade kommit ändå..

Du kommer att vara saknad, du kommer att vara ihågkommen, du kommer att talas högt om..

Vila i frid.
Ha det bra där du är Olle. Simma lugnt 💙
Vila i frid
Det här är så jäkla konstigt. Varje gång tankarna går just nu så är det en millisekund som tänker på Olle som om han är där borta i Majorna som vanligt, men direkt slås den tanken ner av verkligheten.

Olle var för många av oss en sådan vän som blir en vän för livet. Även om man inte längre pratat lika mycket med varandra som man gjorde förr. När han var aktiv i hobbyn var det, som för många av oss här inne, prat på daglig basis. Men trots att han lagt hobbyn på hyllan, och att vår kontakt därmed blivit mer sporadisk, vet jag till 100% att jag skulle kunna slå han en signal och fortsätta mer eller mindre precis där vi slutade senast. Man visste att han alltid skulle vara där om det behövdes, och man kände likadant tillbaka för honom, om han någonsin hade behövt det. Precis som det skall vara med en riktig vän.

En glädjespridare av rang med hjärtat på rätt plats. Det är så jag tror de flesta skulle beskriva Olle. Jag har inte så mycket att tillägga mer än att jag verkligen känner att både Sjebbe och CptMigraine satte fingret på exakt vad jag känner... Målande beskrivningar, rakt från och in i hjärtat. Skulle inte kunna formulera det bättre själv.

Jag vill inte avsluta mitt inlägg på ett allt för sorgset sätt, så jag tänkte dela med mig av ett av många, många fina minnen från Olle. För nästan precis 3 år sedan när jag och Sjebbe var utomlands, så väntade jag på att min första valp skulle födas. Det var så klart just under de två veckorna vi var bortresta som det var beräknat... Min morsa skickade mig ett meddelande om att den hade fötts, samma dag som hennes egen födelsedag lustigt nog, men varken hon eller farsan hade kunskap eller erfarenhet av att handskas med rockor. Men givetvis så ställde Olle upp, åkte hem till mina päron och agerade barnmorska åt min förstfödda valp. Rockan döpte jag direkt till Olle Junior, men han går även under det skämtsamma namnet Kim Jong Olof, då morsan redan hade döpt den till Kim... Lite som ett nickname. Men i passet heter han Olle Junior. Om den rockan betydde mycket innan, så betyder den mer nu.

Sammanfattningsvis är jag mycket tacksam över att ha fått lära känna Olle. Att jag fått ta del av alla hans påhitt, idéer och bara allmänna närvaro. Vad som började som en kontakt genom våran hobby slutade i en vän som man haft så jäkla många fina, roliga och härliga stunder med. Både IRL men även här på vårt forum. Han kommer vara ihågkommen, och framföra allt saknad... Vila i frid Olle.
Vila i frid Olle
Riktigt tråkigt, gick genom PM sen 2014, en riktigt bra kille och kan bara konstatera att sista matchen bara hade förlorare😥
Nej nej nej. Hvil i fred Olle. Jeg skal passe på din black Diamond så godt jag kan! Fan, du var en riktig interessant kille selv om jeg bare møtte deg et par ganger.
Hilsen fra Norge
1/2
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.