Fiskrelaterat

»

vad kostar en vf channa?

funderar på att sälja min vf channa pleuropthalma som är ca35cm, vad är ett humant pris för den?
Ett lämpligt pris är väl 500-800kr. Med tanke på hur marknaden ser ut så får du nog nöja dig med 300-500kr dock..
Tog 200 kr för mina, när jag sålde dem nysss. Men då blev de sålda snabbt,också. För övrigt är väl alla pleuros VF, eller? 
Ingen aning egentligen men jag tror att Pleuros odlas friskt.. Med tanke på priset och tillgången på små. Det är ju dessutom Channor så de borde vara rätt lättlekta.
Tror det var Sjebbe som skrev att lek på Pleuros typ aldrig setts i akvarium. Får väl se om han har nån kommentar på detta. 
Nej, Svampus var det nog. 
Tror inte varken jag eller Sjebbe sagt att det "aldrig setts", däremot har jag personligen aldrig sett en lyckad lek. Lekbeteende finns att skåda på klippet jag länkar nedan, enligt uppladdaren (står dock "mating / fighting" i beskrivningen). Jag har inte heller sett någon uppdatering från den som laddat upp detta, där man ser yngel eller så, och har inte sett någon annan som har fått lek på sina heller. Har hört att pleuros leker i grupp i naturen, men de kanske kan leka endast 2 och 2 också... Jag är inte 100% påläst på dessa. 05

Kan ju mycket väl vara så att de odlas i dammar osv, som grossiterna förses med. Väldigt sällan man ser sånt, inte jätte ofta det dokumenteras och postas på internet. Vad jag vet iaf, jag har inte sökt igenom hela internet. 06
Vissa channor, speciellt dom större, ynglar ju av sig i stora mängder. Likt cichlor så blir det tusentals yngel.

Har sett bilder och video på när micropeltes vallar sin svärm av yngel. Alltså en boll som simmar nära båda föräldrarna hela tiden. Och som på given signal går upp till ytan i en perfekt synkroniseran manöver för att hämta luft.
Och just den manövern gör ynglen väldigt synliga för fiskaren. Alltså ganska lätt att fånga större delen utav stimmet så länge han klarar av att möta bort föräldrarna som garanterat kommer att bita i allt som närmar sig barnen.

Jag tror att detta beteende har även pleurophtelma och diplogramma. Just för att dom är så lika i övrigt.

Jag tror att antingen är dom odlade under kontrollerade former i dammar eller helt enkelt vf.

Ska se om jag kan hitta ovan nämnde bilder och klipp :)
Lite hittade jag iaf :)
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.