Butiker och grossister

»

Köpa fisk från tyskland

1/2
Tjena hitta en fisk jag har letat efter på en tysk sida och undrar vad det kan kosta att köpa en och få den skickad till svergie? Är det massa regler som att köpa från utom europa och kan det billigaste alternativet vara att åka dit? Vill ändå åka till tyskland så jag kanske kan planera en resa till sommaren men helst så postas den. 
Har inget svar på dina frågor men Tyskland ligger inte utanför Europa.
jo det vet jag.
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/resorochtransporter/vattenlevandeprydnadsdjur.4.5ce6c400139a12671c880002768.html

"Om du vill föra in djur från EU-länder
Om du vill föra in karpfiskar och andra fiskar som är mottagliga för sjukdomarna KHV (Koi herpes virus) och SVC (Vårviremi hos karp) måste du ha införseltillstånd från Jordbruksverket. Kontakta enheten för sällskapsdjur om du har frågor om införseltillstånd.
Om du vill ta in andra vattenlevande prydnadsdjur ska du skicka en en ifylld akvariefiskförsäkran till Jordbruksverket, enheten för sällskapsdjur. Kontakta enheten för sällskapsdjur om du har frågor om akvariefiskförsäkran."

"...Vissa fiskar från endast importeras från godkända länder
Nedanstående fiskar får endast importeras från länder som är listade i EU:s bestämmelse om import av vattenlevande djur. Du hittar listan över länder till höger.

Fiskar som är mottagliga för Epizootisk hematopoietisk nekros, Epizootisk ulcerativt syndrom, Viral hemorragisk septikemi, Infektiös hematopoietisk nekros, Koiherpesvirus samt Infektiös laxanemi
Blötdjur som är mottagliga för Bonamia exitiosa, Perkinsus marinus, Microcytos mackini, Marteilia refringens och Bonamia ostrae
Kräftdjur som är mottagliga för Taura syndrom, Yellowhead disease och Vit pricksjuka
Djuren måste undersökas för sjukdomar inom 72 timmar före export. Undersökaren ska kunna intyga att djuren är fria från uppenbara tecken på sjukdomar.
Undersökningen ska göras av en person som är officiellt godkänd inspektör i det land därifrån du vill föra ut fiskarna. Hälsointyget måste skrivas på rätt blankett. Ta noga reda på vilka regler som gäller i det land därifrån du vill föra ut fiskarna från.  
För vissa fiskar behöver du importtillstånd
Vid import av karpfiskar och alla fiskar som är mottagliga för sjukdomarna KHV (Koi herpes virus) och SVC (Vårviremi hos karp) krävs importtillstånd från Jordbruksverket. Kontakta enheten för sällskapsdjur om du har frågor om importtillstånd...."

"...Särskilda bestämmelser om hotade arter
Vissa arter omfattas av särskilda bestämmelser enligt CITES, den konvention som reglerar handeln med hotade djur och växter. När du importera sådana arter från länder utanför EU måste du ha ett CITES importtillstånd från Jordbruksverket samt ett CITES exporttillstånd från det land djuren kommer ifrån.

Här finns mer information om vad som gäller för handel med CITES-listade arter, även vid handel inom EU.

Arter kan även omfattas av artskyddsförordningen som kompletterar bestämmelserna i CITES-konventionen. Artskyddsförordningen ska skydda europeiska arter av vilda djur och växter genom att reglera hur man får handla med och förvara dessa arter."


allt taget från våra goda vänner jordbruksverket :) hittar dock inte försäkran blanketten på deras hemsida...
Stort tack :)
vart är det du har tänkt importera ifrån (affär i tyskland)? kanske kan gå med o dela frakt KarlOlsson
Kan säga att dom har cuban gar samt det jag vill köpa en bowfin.
portot kostar 170kr
jo såg den och det verkar inet vara en a-gar in disguise.
Dom är kända för att ta in ovanliga arter kan rekomendera deras youtube kanal. Dom har även ett fint utbud på gädd cikilder. 
skickade en fråga på om dem visste vad frakten skulle gå på ( på 3 gedder), fraktpriserna som står på deras sida är ju endast för inom deutschlant.
tyvärr har ett problem uppstått. Vi skickar levande djur och växter endast inom Tyskland hittills. men I princip är andra länder är möjligt, vänligen kontakta oss på uns:info@panta-rhei-aquatics.de
zonerna gäller endast tillbehör och foder...

som sagt, skickade in en fråga på frakten till dem nu, får se vad dem säger.

EDIT: "wir können nicht nach Schweden schicken. Wenn wir zum Flughafen nach Stockholm schicken, kostet es bestimmt 500,00 €

Es sind auch nur noch  2 Atractosteus tristoechus vorhanden.

Mit freundlichem Gruß

Jens Gottwald"

så just nu har dem inga sändningar mot sverige, men när dem har gjort det har det kostat från 500 Euro och dem har bara 2 trops, dvs om min gymnasie tyska håller i sig någorlunda KarlOlsson
Tråkigt man hann ju nästan få upp hoppet på en kuban där ett tag..
så det är billigare att åka dit och hämta själv över en dag.

fick ett mejl av dom 
Hello Karl Olsson,

we only can ship to the airport of Stockholm. Unfortunately the price will be 500,00 € for the freight.

But in one week some german guys will go to Köpmannebro. Maybe they can take some some to Sweden. But you have to pick up the fish up in Köpmannebro.

Best regards

Jens Gottwald

Panta Rhei Team

Jag kanske kan åka dit om ni vill så kan ni få varsin cuban och jag min bowfin men då vill jag ha kompensation för buss biljett såklart
det var inte lätt och ta sig dit 
1/2
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.