Stora ciklider

»

Chichla ID

1/2
[ATTACH=CONFIG]4817[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4818[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4819[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4820[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4821[/ATTACH]

Någon ide??
1a e det samma som dom andra?.Men mono lr ocell hybrid skulle jag säga om den/dom andra.Tror att det är hybrid just pga lilla snakeskin-mönstret man ser..
Ja det är samma, nysläppt i sitt nya hem. 34+. Hur stor blir en hybrid?
Hur stor blir en hybrid? Ja, det beror ju på hur mkt den har fått av respektive art. Kan även tänka mig att det spelar en stor roll vilken som är hane resp. hona med. Vilken blir störst mono eller ocell?
Mono tenderar väll att bli lite större men runt samma storlek!?.Tror dock inte att det är en ren hybrid mellan dom 2 arterna utan dem enda jag sett med sådant snakeskin är kelberi hybrider samt orino hybrider.Finns dock minst 15pers här som e bättre på det där än mig.
tycker det ser ut som en vanlig mono.. möjligen en occellaris. :)
Jag tyckte oxå mono från början.Men en mono med snakeskin samt röda ögom?..

TS: Hur länge har den varit i kare?.
vad menar du med snakemönster? den där ser precis ut som alla mina odlade monosar. Den enda som skillt mönstermässigt var dom vf monosarna jag haft. :)
Ja nu får du krypa till korset råttfinken. Vart är den vermiculitmönstrad?
Hahaha får stå mitt kast.på mobilen kunde ja svärs på att det som ja nu ser är grönt från stjärtfenan till buk var ett redigt gult sk mönster,nu när ja tittade på datorn så ser man direkt att den bara är blek o sakta börja färga .my bad,det är en mono alt en ocell med jävligt vita ögon (läs lite rött)
Ganska nysläppt på bilderna, nyare kommer.. Köpt som ocelloaris av imazoo.
Kom över denna tråd på Mfk.com
: http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?540587-Poster-of-Cichla&p=6461812#post6461812

Där en användare skapat denna bild över chichla-arter: http://www.monsterfishkeepers.com/forums/attachment.php?attachmentid=915290&d=1368984536

Kan tänkas vara användbar i framtiden :)
Mm.. absolut.. problemet är ju bara att när de väl når en storlek där de kan id'as brukqr det ju intevara så svårt längre..
För en annan som har gubbsvårt att skilja en vuxen från annan så kommer iaf den komma väl till pass haha ;)
[quote=sjebbe;25665]kom över denna tråd på mfk.com
: http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?540587-poster-of-cichla&p=6461812#post6461812

där en användare skapat denna bild över chichla-arter: http://www.monsterfishkeepers.com/forums/attachment.php?attachmentid=915290&d=1368984536

kan tänkas vara användbar i framtiden :)[/quote]

najs!!!!
Hur stora är dom när dom blir könsmogna?
Får alla hanar puckel?
Kön på min(34+)?
Ingen ciklid expert.Men det är väll bara den dominanta hanen som får puckel!? [MENTION=21]Lutt[/MENTION] kan nog det där bra
Alla hanar får nog mer eller mindre en puckel. En dominant hane som ratfink sa får större. Fast vet inte hur det är med just Cichla, men hos vissa CA-ciklider kan även hönan utveckla en liten puckel.
Här kommer lite färskare bilder

[ATTACH=CONFIG]5284[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5285[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5286[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5287[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5288[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5289[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5290[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5291[/ATTACH]
Kan kanske vara lite korsning... men jag hade aldrig ens reflekterat över det om du inte hade frågat.

Ren ocellaris är det iaf. inte.
1/2
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.