Knep & Knåp

»

Alu ställning höjning?

1/2
Tjena! jag behöver höja min akvarieställning så en fx5a går in under är det någon som har en ide hur man kan lösa det smidigt? så att dem går att få in och ut under på lätt sätt?
Bygg en ny ställning :) eller så borde det gå att köpa förlägningar (stavning) till alu ställningen
Hur många cm?
jadu, jag måste få upp den tillräckligt för att en fx5an ska få plats, nu är den 49 cm hög :) och jag behöver ju 65 så 16 cm då men sen kommer ju problemet med mitten pinnen på ställningen så inte fx5an går in tyvärr :/ någon som har någon ide?
Ställ filtret brevid.
har tyvärr inte plats för de :/
verkar obra att ta bort mitten staget, blir nog ganska rangligt utan. men fx5an behöver du ju bara ha ut max in en gång i halvåret och den går väl att trixa in lite på sniskan?

under med kloss modell 16cm och lev med att det blir lite knöligt nån gång om året eller 2.
klossa under benen o gör det seriöst lr köp nytt filter lr ställnimg haha.Börja inte kapa i ställningen!!.
Du var ju inne på att bygga en egen?
Jo funderade me på klossar men den går ju inte mellan stagen. :/ någon som vet hur bred den är i diameter? Jo jag va de Jocke men har inte tillräckligt med kunskap tror jag inte :/
ca 34 cm i toppen och 30-32 i botten
Tackar ska mäta imorgon :)
Gör några klossar då. slit bort ett stag så du får in filtret. Sen lagar du till en plywoodskiva som är lika stor som ställningen, denna skruvar du fast på baksida av ställningen mot väggen. Du får ju borra några hål i ställningen men den kommer bli stabilare än innan ;)
ska troligtvis ha 2 fx5or så då blir de att ta bort två stag, men du menar så skivan stabiliserar upp hela skiten lixom?
[QUOTE=Fille;19939]ska troligtvis ha 2 fx5or så då blir de att ta bort två stag, men du menar så skivan stabiliserar upp hela skiten lixom?[/QUOTE]

Vadå overkill :) men en sån skiva löser det ja...
okej kanske borde göra de då? vad menar du för skiva mer exakt? :)
vanlig 12mm plywood eller osb skiva. Ta måtten. Det är möjligt att det står nå spill som passar här :-)
låter ju super jocke :) du kan ju kolla de så kommer jag bort och köper de :) måtten på själva ställningen är 2 m x 49 cm :) sen kommer ju klossarna till men kanske inte ska sätta ihop dem? :)
[QUOTE=Fille;19960]låter ju super jocke :) du kan ju kolla de så kommer jag bort och köper de :) måtten på själva ställningen är 2 m x 49 cm :) sen kommer ju klossarna till men kanske inte ska sätta ihop dem? :)[/QUOTE]

Skivan ska bara vara ner till fötterna. Är 49cm totalhöjd - fötterna?
okej så inte på hela bakgrunden? hela skiten är 49 hög :)
1/2
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.