Rovmalar

»

Eextremt tjock utan mat

Detta är en prickig knorrmal jag fick med akvariet. Den är typ aldrig framme(har sett den 3 gånger på ett halvår)och så vitt jag vet har den bara ätit 2 gånger under hela sin vistelse hos mig. Jag är ganska säker på detta då jag sitter och kollar på fiskarna ända tills maten tar slut. Jag undrar då varför den ändå har största ölmagen jag någonsin sett på en fisk..kan lägga till att alla andra fiskarna i akvariet(fengäddor-endlicheri o delhezi, en channa, silverhaja, lite algätare och annat småkrams)mår finfint.
Om den vore sjuk så borde den dött eller blivit sämre ganska snart tänker jag. Malar är väldigt bra på att hitta rester, och jag tror det är svårt att verkligen se exakt all mat du häller i... Just de där malarna (s.k "knorrmalar" och liknande) är ju världens bästa dammsugare, så jag lägger min gissning på att den smygäter, och roffar åt sig allt den kommer åt. 😊
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.