Emblem
  • Facebook: Fredrick Johansson
Statistik
  • Skapade trådar: 14
  • Totalt antal poster: 207
  • Uppladdade bilder: 36
  • Mottagna rockningar: 192
  • Antal prestationer: 11 av 26
Upplåsta prestationer
42%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (5,24%)
The Medium Talker
Postat minst 100 inlägg
Mycket ovanlig (1,52%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (8,85%)
On The Path To Fame
Fått minst 100 inlägg rockade
Mycket ovanlig (1,64%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,44%)
Look, My Phone Has A Camera
Postat minst 20 bilder
Mycket ovanlig (2,40%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (3,63%)
The Facebooker
Ihopkopplad med Facebook
Mycket ovanlig (3,63%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (6,54%)
Home Sweet Home
Laddat upp en omslagsbild
Mycket ovanlig (4,46%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (3,20%)
10 senast postade inlägg
Ny rocka
Köper man VF rockor skall man helst se till att exportören redan gjort avmaskning och avlusning innan den exporteras. Det är klart det är svårt att göra det alla gånger men om man planerar redan från början att köpa VF så brukar det inte vara svårt om exportören är någorlunda seriös. I andra hand borde importören göra det.
Operation Cykelförråd
Dem är adopterade hela bunten ;) Hybridhanen får dock gärna rulla ut bollarna helt snart så min svarta hona får lite smaskens!
Operation Cykelförråd
Alla dina fiskar är GAY!
Svampus fiskar och kar
Grattis! Hur stor / gammal är mamsen?
offshores mancave: Optimering och automatisering.
Riktigt snyggt! Bra jobbat :)
Grym pris skillnad!
10.000 euro för albinon är löjligare imo
Flowerhorn med liten hump/kok?
Ah sorry! läste inte hela tråden. Men @wrandel har även Fh utan kula :)
Flowerhorn med liten hump/kok?
@Wrandel har flera Fh med stor kok till salu så slipper du chansa
Aquaponics
Jag körde bland anant med toppfilter på mitt gamla 1120 för massa år sedan. Det var 2 stycken blomlådor på ca 100cm var.
Ofrivilligt så blev det så att det växte riktigt bra med Riccia mossa i lådorna. Det åkte med någon del med riccia från pumpen till lådorna och jag hde lamporna en bit över karen. Det blev total invation och det hängde riccia över kanterna på lådorna, det såg ut som en riktig gräsmatta. Jag kan garantera dig att växterna inte tar någon smak av foder från fiskmaten :)
Flowerhorn med liten hump/kok?
" Alla centralare har mer eller mindre pannpuckel "
 
 
10 senast startade trådar
Stop på exportkvoter från Brasilien
Det kanske inte är känt av många här men det är stop på kvoter för att exportera flera rockarter, från Brasilien, bland annat leopoldi.
Dom rockor som IBAMA gett tillstånd att exportera i år är dom kvoterna man fick 2015. INGEN har fått kvoter för 2016, den som säljer rockor fångade 2016 gör alltså detta olagligt. Detta för att man försöker få fram ett system på hur man skall skapa ett hållbart fiske med kvoter. Som det är nu kan många oseriösa exportörer mygla med kvoterna och tydligen en speciell exportör från Belem. Alla rockarter påverkas, några mer än andra. Jag själv väntar på en till grym VF BD hona men som det ser ut nu finns ingen exportör som har kvar fisk av grym kvalité från 2015( inte särskilt konstigt ).
Jag blev nyligen kontaktad av en exportör som enligt sig själv hade 200 djur men när jag kollade upp hans tillstånd bara hade kvoter för 23 djur. Samma exportör hade många arga kinesiska köpare efter sig som inte fått sin fisk dom betalat för.
SuperAuqaMans fisktråd
Gör en tråd här om mina husdjur 02
 
Börjar från början, köpte ett 960 saltvattenskar som jag gjorde om till sötvatten. Karet var redan utrustat med ytavrinning och en 250 liters sump. Fick rensa bort alla kalkrester som satt på glaset och målade även bakrutan och ena sidan av glaset i en brun nyans. Sumpen fick fyllas med 50 liter lecakulor och 125 liter biobollar. Det står även ett droppfilter ovanpå sumpen med filtermatta och bollar i. Ett FX5 fungerar lite som mekaniskt filter och tar skit från botten.
Köpte belysning i form av 3 st 90cm Dsuny LED ramper med wifi controller, totalt 360 watt. Jag kör dock bara 2 utav dom för tillfället.
Tog hom ett gammalt dött äppelträd som är helt ihåligt rakt igenom som malarna gillar. Även Blue Hooken simmar in där ibland.
Invånarna består av 3 rockor, 2 st Black Diamonds, 1 hane från @Leopoldi och en VF hona och även en Marble hona. Sen simmar det 6st Wide Bar Blue Hook och lite olika L-malar som L014, L095 och L273.
 
Såhär ser det ut idag, tyvärr filmat med min gamla S4 för min S6 är vattenskadad
Bild på hanvalpen från Leopoldi när den kom hit. Om 10 dagar var det exakt ett år sedan
 
 
 
 
Myleus schomburgkii
Jag fick 6 st av dessa från AEI för några dagar sedan. Men det verkar vara väldigt dålig och missvisande info om dom på nätet.
Vissa visar vanlig red hook ( fishbase ) och en del visar annan info. Verkar som det inte är direkt något utforskat släkte.
 
 Det är alltså VF Myleus schomburgki Wide Bar Blue Hook från Venezuela jag skaffat.
Dom minsta är runt 15cm och största runt 28cm. Någon som har info om dessa här på forumet?
Storpack filtervadd?
Var hittar man storpack med filtervadd till bra pris i sverige? Och då tänker jag inte på den vadden som är lös utan den vita som är som en matta som kommer ihoprullad. Det bästa pris jag hittat nu är faktiskt på ebay från Kina med frakt konstigt nog.
fotbolls-kickande rocka
Min BD hane har börjat mer och mer att sparka runt på den enda stenen jag har i karet, en flintasten som är rund och stor som en pingisboll ungefär. Han tar den under sidan och flippar iväg den en bit sen simmar han efter den och gör om det tills den kommit till andra sidan karet. Tyvärr får jag ta ut den nu för det för ett satans oväsen och han gör det mest på natten när vi sover . Tänkte byta ut stenen mot en bioboll eller något annat som han kan leka med.

Någon annan som har rockor som har något sånt här hyss för sig?
Dsuny LED oljud
Är det någon här som har en Dsuny LED ramp med 4 styrbara kanaler? Jag installerade mina ramper idag och dom har ett ger ifrån sig ett tjutande när man kör dom under 100%.
Någon som vet vad det kan bero på eller vart med om det?
har mailat säljaren iaf och frågat vad som är fel.
Flowerhorn
Går det att hitta snygga FH i Sverige någonstans? Sorter som zhen zhou och red texas?
Jag har kollat alla listor men det ser rätt dött ut. Eller är det egen import som gäller?
Vår första rocka
Jag och tjejen körde från Gbg till Sthlm och hämtade våran första rocka nu i lördags, en liten Black Diamond hona från den trevliga Mr. Ahlin. Det är väl första riktiga rovfisken också när man tänker efter. Har mest en jävla massa VF diskus, altum och L-malar hemma annars. 

Hon simmar nu ensam i ett 540 med preppat osmosvatten tills hon blir lite större och får hamna i stora karet. Äter jättebra, skiter jättebra och allt är frid och fröjd. 

Tips och trix tas tacksamt emot
Göteborg - Sthlm - Göteborg
Jag kommer köra från Göteborg på lördag 25:e till den kungliga hufvudstaden och sen tillbaka igen. Kommer vara framme vid 16-17 i stockholm och gissar på att åka tillbaka vid 19:30 tiden ungefär. Om någon behöver hjälp med transport av något så hojta till.

/ Fredrick

0700778749
marble par i 200x80?
Är lite sugen på att testa ny fisksort och gillar verkligen marble rockorna. Har ett kar med bottenyta på 200x80 och 240 liter sump + en fx5 + en fx6.

Fisken som tänkte beställas isf är 20-25 cm över disk. Om detta räcker ett tag hade jag vart nöjd, skulle beställa ett kar som var större från tyskland till hösten var det planerat. Tror ni detta räcker ett tag frammåt isf eller ska jag skita i det och vänta? 
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.