Emblem
  • Av forumet känd person
Statistik
  • Skapade trådar: 4
  • Totalt antal poster: 17
  • Uppladdade bilder: 0
  • Mottagna rockningar: 23
  • Antal prestationer: 3 av 26
Upplåsta prestationer
12%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (5,21%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (8,68%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,39%)
30 senast postade inlägg
Praktbotior tynar bort trots aptit
Låter abssom knivrygg (orsakat av spironucleus, en flagellat).
Bästa medicinen som är receptfri är JBL Spriohexol. Annars är det medicin med Flagyl som är absolut bäst, men svårt att få utskrivet.
Segrest beställningar via Akvariecenter
Kommunikation är nog inte Jans starkaste egenskap direkt. Omöjligt att få vettiga svar ur honom. La beställning på fisk, väntade, frågade hur det gick, väntade lite mer, fick kryptiskt svar med punkter på helt fel ställen som gjorde det han skrev ännu mer kryptiskt, väntade ännu lite mer, mejlade, väntade en vecka, fick svar där han skrev "snart", väntade, blev jävligt less, avbeställde allt, hörde aldrig av honom igen. Visste inte ens om han läst mitt mejl. Nu vet jag att han sket i det för att han förmodligen skämdes. Vilket han bör göra. 
Istället för frusna räkor?
Svampus har helt rätt. Tiaminas finns i sill/strömming och musslor. Samtidigt innehåller de väldigt mycket bra fettsyror som kroppen behöver. Tiaminas är mycket riktigt något man ska akta sig för. Det bryter ner vitamin B1, en vitamin som är avgörande för att nervsystemet utvecklas och att djuret växer bra. Brist på vitamin B1 kalls för beri-beri hos människor. Googla det så ser du varför det är farligt. 

Varierad kost är A och O. Eftersom du bor i Jönköping så åk till thaibutiken på Torpa, där finns det småräkor som är okokta. Grymt käk. 
Gars allmänt
Du kan kalla mig doktor bengädda. :) 
Gars allmänt
Det skadar ju inte, men väldigt skeptisk till att det kommer göra någon markant skillnad. Håll en lägre temp så minskar risken för att få ostkrokar. 
Baronens fiskar och kar
Men efter 30 så kommer du ligga sömnlös över att du inte valde tvillingen med snyggast njurar. :) 
Baronens fiskar och kar
Därför att det är en annan art. Vill man ha en spotted så vill man ha en spotted. :) 
Baronens fiskar och kar
Absolut florida. Hampus har helt rätt :) Finns ingen bekräftad äkta spotted i Sverige vad jag vet. Lite som Jesus, alla pratar om dom men ingen har sett en :) 
Florida Gar med böld på huvudet
Jättesvårt att säga. Kan vara ärrvävnad eller ofarlig utväxt. Även tumör. Väldigt svårt att säga något. Mår den bra så mår den bra. De är väldigt tåliga generellt sett. 
Mördarsniglar
Väldigt skeptisk till att eventuella parasiter skulle vara skadliga för fiskar. 
shortnose gar
Visst. Men ytterst tveksamt att det ens finns kundunderlag  för att göra en beställning så det inte blir allt för idiotdyrt. Sen när det väl kommer till kritan, hur många vill lägga ett par tusen i handpenning för en fisk som de kanske inte ens får. 
Jag vill inte kissa på din parad, men det kommer aldrig hända.
shortnose gar
Blir nog svårt att hålla priset under tusenlappen. Behövs stora volymer för att hålla ner priset. 
shortnose gar
De går alla igenom en veterinärundersökning. 
shortnose gar
Ja, onödigt att sprida sjukdomar. Funderat på det? 
shortnose gar
Jag har lite kontakter, men det kostar mer än det smakar. Orimligt dyrt. Dubbla veterinärundersökningar bland annat sen frakt, tull och moms på frakt och tull. Men visst... 
Ny pincett
Halvnära  släkting till näbbgäddan som finns på västkusten. 
shortnose gar
Bengäddor är rätt udda överlag som akvariefisk. Anledningen till att shortnose är ovanlig i handeln är att få känner till den. 
Den är inte svårare än florida, men lite mer aggressiv. 
mört som foder
Mört och annan karpfisk innehåller stora mängder tiaminas som hindrar kroppen från att ta upp vitamin B-1. En väldigt viktig vitamin som får nerver att fungera, muskeltillväxt och annat vitalt. Hos människor heter sjukdomen som beror på B-1 brist beri beri. Går att bota men kan vara dödlig om man inte behandlas för den.
Florida lekbeteende
Finns de som fått lek utan hormoner.
Florida lekbeteende
Så gör mina hela tiden. De har kallperiod nu, kanske blir lite hanky panky nu i vår då :)
Orm i akvarium?
[QUOTE=runstenen;65906]Lite opraktiskt med en korallorm kanske. Giftig o så ;)[/QUOTE]


Ssscchhhhh!!! :emoji52:
Orm i akvarium?
Vadå, för avlång eller?
Orm i akvarium?
Micrurus surinamensis
[QUOTE=Gustav96;65845]
För mig är det Inget konstigt att om man skaffar ett djur som man inte blir av med och som då lider eller har dåliga levnadsförhållande att döda, oavsett om det är en fisk, fågel, kanin eller what ever[/QUOTE]


Wow...just...wow...
Du gräver ju bara ner dig ännu mer. Det handlar om ansvarsfullt handlande. Kan man inte ta hand om ett djur på sikt ska man inte skaffa det djuret. Hur enkelt som helst.

No peace.
Blir trött när jag läser sånthär. Ge fan i att köpa fisk som blir idiotstor och omöjlig att ta hand om på sikt. Sen säga att det blir "bonk" ifall ingen kan ta hand om dom. För helvete...
hur blir man av med sniglar?
De går på växter om de inte får nog med mat. Det är en rovfisk annars.
Intressant översiktsartikel om rovfisk, utfodring och Thiaminase
Ah, B1 och bristen på den. Ja, problemet med fakta är att folk är tämligen dåliga på att läsa och sen faktiskt förstå vad de läst. Har tagit upp det tidigare men möts med argument som "gäddor äter mört, alltså är det ofarligt". Det är betydligt mer komplext än så.

Hursomhelst. Båda artiklarna är mycket bra och ger väldigt bra råd på hur kostcirkeln ska vara uppbyggd. Att rovfisk får fel foder i fångenskap tror jag är direkt avgörande orsak till att de INTE når sin maxlängd. I teorin så borde det vara tvärt om. Extremt stabilt klimat, mycket käk med jämna mellanrum, Inga hot och så.
Sen att folk ger strströmming till insektsätare är ju ett lysande exempel.
Ogges inhemska monster
Bäckröding är väldigt känslig för varmt vatten. 20 grader ger dom värmeslag och döden kommer rätt fort. Dess namn, fontinalis, kommer från det latinska ordet fonticulus som betyder typ (kall)källa. För att den ska klara av varmare vatten så krävs extrem syresättning. Inte ens då lever den särskillt länge.
Ogges inhemska monster
[QUOTE=runstenen;58852]Muff larver is the shit ! Vart skaffar ni era ?[/QUOTE]

Rosenlundsgatan i Göteborg är en bra fångstplats :)
Ogges inhemska monster
[QUOTE=Charlemagne;58826]Mask eller levande muff larver om du får fler öringar så vill jag köpa? Och bilder vore Nice[/QUOTE]

Om du har tillgång till muff larver så hänger du med fel sorts tjejer.
30 senast startade trådar
Hos Kent i Nol!
Han kan ta hem Elopichthys bambusa enligt nyaste listan, något för dig [MENTION=238]THE DOUCHE[/MENTION]?
Slang eller slang
Behöver köpa slang och det är inte lättast att hitta här i stan. I alla fall inte rätt dimension. Finns inte hos djuraffären men finns en armerad högtrycksträdgårdsslang hos den lokala järnhandeln. Rätt dimension men det står att den inte får/bör användas i matproduktion. De visste inte varför men jag misstänker kanske nån antimögelbehandling eller liknande.
Är det dumt att ha den till akvariet kanske? Behöver bara en meter ungefär från pumpen i sumpen upp till utblåset.

Vad skulle ni gjort?
Vilken snapper är det?
http://i267.photobucket.com/albums/ii315/storlfel/IMAG0134-2.jpg

Står bara Lutjanus sp. och boken har bara sötvattensfisk. Så en sötvattenssnapper, men vilken är det? Har sökt mig fördärvad.
Djurmagazinet Jönköping!
Fiskavdelningen är under ny regi (dvs. jag bestämmer) och fokus kommer ligga på sällskap/malawi men även udda fiskar med och utan tänder. Ska försöka göra mitt bästa för att tillfredsställa alla monsterdiggare.

Just nu har vi inget speciellt inne, men kommer föra en uppdaterad lista på vad som finns. Om det finns några önskemål eller specialbeställning så hör av er. Ska försöka ta hem från Glaser bland annat och om allt går vägen med Guatemalaprojektet så är målet att vi ska vara de enda som kan erbjuda tex. tropical gar och andra CA monster.

Det som finns inne i monsterväg nu är en H. odoe på typ 25cm (kanske mer) som käkar allt; pellets, fryst, levande etc. Priset är 1495:-
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.