Emblem
  • Användaren har inget emblem än.
Statistik
  • Skapade trådar: 9
  • Totalt antal poster: 0
  • Uppladdade bilder: 0
  • Mottagna rockningar: 1
  • Antal prestationer: 1 av 26
Upplåsta prestationer
4%
30 senast postade inlägg
Fiske-tråden
Ja nu jävlar var det tydligen min tur :)
Fiske-tråden
Oooooch det fortsätter att rulla på med fina fiskar... Tog denna abborre på 920 gram på riktat gäddfiske på en brant på ett eftermiddagspass idag.
[ATTACH=CONFIG]10181[/ATTACH]

Tog även denna lilla gädda kastet efter... :) herring shad är kungligt bra bete
[ATTACH=CONFIG]10182[/ATTACH]
Fiske-tråden
[QUOTE=Svampus;54229]Den känner jag igen ;) Peacockbass draget, right? Riktigt fet gädda btw! Den i förra inlägget... Blir nog att dra ut o fiska snart, helt klart.[/QUOTE]

Yesbox, den funkade riktigt bra när vattnet bara var 0-2 grader på det pelagiska fisket i mellanvattnet, galet långsam invevning :emoji13:
Fiske-tråden
Nu på våren varierar det en del. Gummibeten, främst herring shad från savagegear och jerkbaits som till exempel big bandit, buster jerk och stooner baits:)

typ sånna här beten gillar jag att köra på djupa branter och grunda vikar:)
[ATTACH=CONFIG]10167[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]10168[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]10169[/ATTACH]
Fiske-tråden
Fisket fortsätter att rocka! en 7,75 kg's från idag, galet coolt hugg 2 meter ifrån båten och långa tunga rusningar som fick de hårda gäddgrejerna att tjuta :D Ut och fiska nu era lata säckar! :)
[ATTACH=CONFIG]10162[/ATTACH]
Fiske-tråden
Fisket är riktigt bra nu, gäddorna framför allt är riktigt aggressiva nu, ruskigt kul är det.

Här är en gädda jag fick idag runt 4 kg, smal som uta as, men trevligt ändå med 18 gäddor uppe i båten :))
[ATTACH=CONFIG]10130[/ATTACH]
Elakaste fisk ni haft?
Fahaka!.. ack så vacker, men aldrig varit med om en sån aggressiv fisk. nästan lite sjukt, den bet doppvärmaren, bet av delar från ett innerfilter, gjorde sönder en termometer, försöker ständigt bita mina fingar och matades med 10 cm björknor varannan dag, dom var i magen på 30 sekunder ;)
Allmänt babbel
[QUOTE=Kung Cidro;43512]vill tipsa alla om grön el från Tranås Energi. Enda kraftbolaget i Sverige med fungerande laxtrappor och som faktiskt... fungerar[/QUOTE]

+1! En av få som faktiskt har fisktrappor, galet tragiskt att det bolagen inte inför trappor till de stackars firrarna. Tur att det finns folk som faktiskt anstränger sig för att ändra det :3
Fiske-tråden
Lurade upp en årets första pajk i måndags på dejehunden :)

[ATTACH=CONFIG]7794[/ATTACH]
Kamera- och fototråd
Lägger upp lite jag med då

Odla Channa
Channa pulchra anser jag vara lättlekta, i alla fall de jag hade höll på hela tiden. Sen har jag inte haft fler dvärgchannor ::-Z:
Mask på/i fiskens fjäll?
Det är nog ingen fara, värsta den skulle göra är väl att sno lite kött eller blod från gäddan som en mygga eller blod igel :)
Mask på/i fiskens fjäll?
Man har ju fått massa vilda gäddor när man fiskat med liknande maskar på koppen, främst ovanpå huvudet, det beror på att fisken står still en längre period och dessa livsformer attackerar fisken. Kanske suttit kvar sen förra ägaren hade fångat den från det vilda? :)
Fiske-tråden
Det har blivit en del gäddor nu i sommar, ibland riktigt bra dagar med 15 gäddor per person :) Sorgligt nog är sommaren över men de större är dock där ute och lurar :)

[ATTACH=CONFIG]6379[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6380[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6381[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6382[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6383[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6384[/ATTACH]
Fiske-tråden
Gälgrepp is the shit. Så sjukt kul med fiske med ytbeten![ATTACH=CONFIG]5198[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5199[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5200[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5201[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5202[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5203[/ATTACH]
Dock kan det vara lite farligt med gälgrepp om man inte är helt fokuserad.. ;)
Fiske-tråden
Och här har jag och herr Auratusen tjatat på er att köpa grodor/ytbeten i ett år.. Nej men sjuk video Christian! Det är som någon sjuk porr för mig att kolla på fiske med ytbeten! ;)
Fiske-tråden
Jag och farsgubben var ute på klubbsjön och trollade runt i sjön med wobblers igår. När vi trollade runt i sjön så stoppade vi även förbi små vikar för att farsan kasta med rapala minnow spoon och jag med min nyköpta live target groda som fick doppa för första gången. Fick sjukt roliga hugg på den av en och samma gädda när jag tänkte på om hur gäddan skulle hugga, om det skulle hugga underifrån eller från sidan. 2 sekunder efter det hugger en snipa på cirkus 2 kg. Första hugget så gör jag mothugg och krokar den men tappar den inom en sekund, då låter jag grodan ligga kvar i ytan några sekunder för att gäddan skulle samla sin gäddhjärna, sedan vevar jag in och gäddan hugger igen, missar, hugger igen, missar, jag tar upp grodan till båten för att kasta ut i vattnet igen, ganska coolt när man såg hur gäddan letade efter grodbetet, men försvann lite senare. Tror både jag och farsan fick sammanlagt 4 gäddor och 3 abborrar tillsammans igår. Dock så tappade vi också 5 gäddor den dagen då vi körde med beten med bara en krok. Minnow spoon rekomenderar jag. Kört med den i hemsjön med 2 st tappade storingar runt 5+, kass man är som tappar dom, dock så var det mycket näckrosor som dom trasslade in sig i. Justja, en tråkig men ändå lustig grej i fredags kväll var att man rodde ut med sin lilla båt för att meta, man fick runt 40 mörtar/sarvar. När kvällen snuddade kl 21 så tänkte jag packa ihop mina grejer, men ville fiska upp ''några'' fiskar innan man drog hem. Väl när man såg det rödvita pennflötet sjunka, så gjorde jag mothugg och mörten kom ut till ytan med fiskkroppen på sidan, mitt så det är så kommer det en 3+ gädda som jag uppskattar till och hugger med ett jäkla hugg bakifrån mörten, jag gör mothugg? och har då mörten och sedan gäddan som huggit mörten att drilla, sjuk fight med superlätta barn amatör utrustning. Till sist så klipper gäddan linan med tänderna och besvikelsen är stor, men med en adrenalinkick på samvetet. Man blir helt paff efteråt när man tänker på det. 5 gånger har samma sak hänt mig fast då med gäddor som huggit mina spinnarabborrar eller gäddor. Mycket text, godnatt folks:;-P:
clownkniv med konstig buk
Var det en av mina två gamla? Synd för dig. Men sånt som händer antar jag :)
Våra svenska fiskar
Fiskade upp 4 sarvar med vackra röda fenor till 450 literset :)
Fiske-tråden
Var ute igår kväll tills mörkret föll och chillmetade efter småfiskar. Fick över 30 sarvar vad jag kom ihåg att räkna. Sen fick jag abborre, mört och löja :)
Florida Gar
Clarotes laticeps fungerar utmärkt att ha i karet i min mening :) En långsamt växande mal. Dock så finns det ingen info, vad jag vet, på nätet om hur stora de blir.
Fiske-tråden
[QUOTE=fishkeeperkarl;25189]Nej det var fel den vägde 12 kg här kommer två större som han har fått [ATTACH=CONFIG]4751[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4752[/ATTACH]

ena väger runt 14 och andra 15[/QUOTE]

bahahahaha, det är ju förfan masken :love: ::-D: Ska ju för fasen börja på den skolan han går på i höst! Forshaga sportfiskeakademi <3
Fiske-tråden
Ratfink och Farox, ni är inte ens i närheten till den division fiske som jag ligger i.. 18 gäddpass sen i januari, alla nollade. Men abborre, gärs och annan vitfisk har man fått på mete de senaste dagarna :) Fick en ruda på 1,36 kg i en abborrmjärde i fredags :)
Våra svenska fiskar
Om ni ska diskutera köp av fiskar så ska det inte tas i denna tråd. Ta det någon annanstans.
Meh:o fan snackar jag om
Jag förvarnar pingi och alla andra som vill se bilden, gör det inte.. Mardrömmar och skräckinjagande när man tänker på det en mörk onsdags natt
Våra svenska fiskar
Sounds logic :D
Våra svenska fiskar
Bong: Fan vad häftigt! Hur är den i sättet?
Våra svenska fiskar
Ja absolut! superhärlig fisk. Synd bara att den är jättenervös nu i 450 literset :/ Skaffat mig abborrar, mörtar och en skygg gärs också :)
Våra svenska fiskar
Inskaffat mig lite mer skoj i karet nu:)
30 senast startade trådar
Våra svenska fiskar
Hej. Startar denna tråd för de folk som har eller är intresserade om våra svenska fiskar om hur det går i akvarium, om hur de klarar kallvatten osv. kan starta med denna lilla sutare som jag lyckades få upp i en bur idag under isen :ohyou:
Vetenskapligt bevisat att (fiskar kan inte känna smärta)
Läste igenom den här engelskt skrivna texten om att fiskar inte kan känna smärta vilket är en stor lättnat för mig i alla fall:D
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2261424/Anglers-finally-hook-scientists-settle-age-old-debate-fish-feel-pain.html
Film på äggläggande channa pulchra
Ganska intressant video där två pulchor kramar ihop sig till botten och sedan trycker ut säkert hundra ägg som flyter upp till ytan:)

http://youtu.be/JxZqQxhTV5A
Platinum fengädda
Vill informera att akvarieteknik har fått in polypterus senegalus platinum för 1950 kr för den som tycker det är värt :)
Svävande fengädda
Hej, min fengädda har ett problem. Det kommer en kille och köper min ansorgii nästa vecka. Men de två senaste dagarna har stjärten på den börjat sväva, kan dock erkänna att jag gett den mycket hikari pellets. Vet dock inte om det har någon defekt. För den vill licksom simma nedåt medans röven svävar. Vad tror ni? :)
Konstig form på endlicheri
Här är mongot


Någon som vet varför och hur detta har skett? Lite orolig om skelettet har växt fel eller nåt :(
Ctenolucius hujeta
Självklart så måste vi ha en liten tråd om dom små monstergäddorna. Jag börjar [ATTACH=CONFIG]676[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]677[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]678[/ATTACH]
Vad menas med abborrar?
Är det någon speciell abborre som menas? är det påfågelabborren, nilabborren eller kanske den svenska abborren? :)
Kamera- och fototråd
Här kan vi lägga upp bilder och diskutera om kameror, objektiv, bilder, mm.
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.