Emblem
  • Rockstar Guld 2024 Rockstar Guld 2024
Statistik
  • Skapade trådar: 14
  • Totalt antal poster: 539
  • Uppladdade bilder: 502
  • Mottagna rockningar: 1817
  • Antal prestationer: 15 av 26
Upplåsta prestationer
58%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (5,10%)
The Medium Talker
Postat minst 100 inlägg
Mycket ovanlig (1,40%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (8,92%)
Peeping Pete
Läst minst 5000 inlägg
Mycket ovanlig (1,01%)
On The Path To Fame
Fått minst 100 inlägg rockade
Mycket ovanlig (1,57%)
Mr Popular
Fått minst 1000 inlägg rockade
Extremt ovanlig (0,46%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Mycket ovanlig (22,90%)
Look, My Phone Has A Camera
Postat minst 20 bilder
Mycket ovanlig (2,31%)
Look, My Camera Is A Phone
Postat minst 500 bilder
Extremt ovanlig (0,26%)
The Mail Man
Skickat minst 50 PM
Mycket ovanlig (1,87%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (4,03%)
Rockstar 2021
Blivit en Rockstar för 2021
Extremt ovanlig (0,76%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (6,67%)
Home Sweet Home
Laddat upp en omslagsbild
Mycket ovanlig (4,51%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (2,83%)
Unika prestationer
Månadens postare, juni 2022
Skrivit mest på forumet under månaden
Månadens postare, december 2023
Skrivit mest på forumet under månaden
Månadens postare, januari 2024
Skrivit mest på forumet under månaden
10 senast postade inlägg
Hypostomus asperatus
Såg tjusig ut! Inte heller sett den och en snabb sökning gav begränsat med info om den. Verkar inte bli jättestor och lär som många inom släktet skita en hel del.
Hantel med böld
Ser otrevligt ut. Hur har det utvecklat sig?
Akvariebutiksdöden av rovkapitalisterna
https://www.rovfisk.se/thread/9901/22/#150245

Fortsättning på diskussionen som hamnade i tråden om Vinsta Zoo förtjänar allt en egen tråd. Vinsta Zoo håller tydligen på att dra ner på fiskbeståndet. Arken som ligger bakom som i så många andra fall av bra fiskbutiker som långsamt demonterats för att ersättas av hund och kattmat. Gnagare och reptiler ser man ju också sällan nu för tiden. Regelverk sätter säkert käppar ihjulen. Mycket arbete för lite intjänade pengar. Utan eldsjälar som t.ex. @Shappe så är det lätt att det skärs ner på det som är mindre lönsamt när Arken kräver lönsamhet. Fodersäckar behöver bara ställas ut på hyllan och kräver ingen skötsel så då kan man spara in på personal också.

EDIT:
@djr83 @OnkelOlsson @JohanEgerhäll
Vinsta Zoo
Mycket trist att höra! Då är det väl bara en tidsfråga innan fiskarna är ersatta helt av hyllor med hundmat. Så många fina fiskavdelningar de har förstört… 😡
"akvarium säljes"
HAHA!

Många märkliga annonser har man sett genom åren men den här var något alldeles extra 😂
Kaktusmalar!
Kastar in ett par bilder till på L-97. Tror att det är en hona då hon emellanåt ser rätt romstinn ut. Borde också vara fullvuxen om man tittar på förväntad maxstorlek. Hon kom in som ett inbyte hos Akvariestugan utanför Varberg för något år sedan och då var det ju svårt att säga nej 😁
Intresset för rockor i akvariehobbyn
Kul! Vi ser fram emot att följa ditt återfall på rockor 👍
Siniperca, Coreoperca
De är väl inte så vanliga men håll koll på listorna från grossisterna. Vill minnas att jag såg Siniperca chuatsi förra året hos Dietzenbach. Har inte läst så mycket listor på ett tag nu så vet inte vad som finns i dagsläget men kolla runt kontinuerligt och ha en bra lokal butik som är beredd att ta hem fisk från aktuella grossister.
Buggrapportering
Inte direkt en bugg men eftersom det inte verkar finnas en tråd för förbättringsförslag så landar det här:

Subforum ”Rovmalar” borde heta ”Stora malar och rovmalar”

Subforum ”Rovtetror” borde heta ”Stora tetror och rovtetror”

Tycker att dessa två subforum borde rymma diskussioner kring exempelvis stora Panaque-malar eller Flaggstjärtstetror då det är vanliga arter i rovfiskkar även om de inte är utpräglade rovfiskar.
Butiker i väst
Fick du besökt Åleds @Laxvik ?

Jag hade vägarna förbi Åled igår och passade då på att kika in. Blev ett bra besök. Arnold var på benen och löpte runt där och Janne var på mycket gott humör. Fick inte med mig någon fisk hem igår men det blir nog ett återbesök ganska snart igen då det fanns lite kul som lockade, får se till att starta upp något extra kar bara.

Det var välfyllt i butiken med många roliga och sällsynta arter så definitivt värt ett besök 👍
10 senast startade trådar
Akvariebutiksdöden av rovkapitalisterna
https://www.rovfisk.se/thread/9901/22/#150245

Fortsättning på diskussionen som hamnade i tråden om Vinsta Zoo förtjänar allt en egen tråd. Vinsta Zoo håller tydligen på att dra ner på fiskbeståndet. Arken som ligger bakom som i så många andra fall av bra fiskbutiker som långsamt demonterats för att ersättas av hund och kattmat. Gnagare och reptiler ser man ju också sällan nu för tiden. Regelverk sätter säkert käppar ihjulen. Mycket arbete för lite intjänade pengar. Utan eldsjälar som t.ex. @Shappe så är det lätt att det skärs ner på det som är mindre lönsamt när Arken kräver lönsamhet. Fodersäckar behöver bara ställas ut på hyllan och kräver ingen skötsel så då kan man spara in på personal också.

EDIT:
@djr83 @OnkelOlsson @JohanEgerhäll
Kaktusmalar!
Det verkar saknas en tråd om kaktusmalar ur Pseudacanthicus-släktet här på forumet?

Det är ju ändå ett släkte med ett helt gäng tjusiga och rovgiriga malar som kan bli rejält stora och passar bra för att hålla rent i sällskap med andra stora fiskar.

Har ett par stycken olika arter i olika storlekar i karen här hemma. Först ut blir mina två L-25(Pseudacanthicus piraira), den stora är framme mest hela tiden och den något mindre gömmer sig mest bakom överrinningsboxen. L-97an hamnade på någon bild med och kommer säkert mer av den med.

Vilka kaktusmalar håller ni andra här på forumet hemma?
AI Fiskar!
Har vart lite dålig aktivitet från min sida det sista då jag mest suttit och genererat AI bilder vid datorn. En del blir ju på fiskar så tänkte att jag kan dela med mig av dem här. Om någon annan gör något så får ni gärna posta i denna tråden med. Att generera en fisk är inga konstigheter men att se till att den inte får karaktäristik från andra arter är desto värre. Eller att den inte ser missbildad ut för den delen. Har gott om grundmaterial som jag måste vidarebehandla för att få specifika fiskar att se korrekta ut.

Men här kommer ett gäng ospecificerade psykedeliska fiskar:
(Kolla Lax/Arowana-hybriden :lol:)
Øresundsakvariet
Var en sväng på Øresundsakvariet i Helsingør igår som drivs av Köpenhamns Universitet. Inget stort ställe och inte i närheten av samma magnitud som Den Blå Planet men har man vägarna förbi Helsingør så är det definitivt värt ett besök på nån timme.

(Postar fler bilder senare idag när jag inte sitter i en betongbunker)

Blågyltan är en sjukt vacker fisk och slår vilken malawi som helst i min bok 👍
Mara’s Arowana-tråd
Eftersom förra bildtråden kom i så dålig stämning får det bli en ny tråd där jag tänkte fokusera på mina arowana. Alldeles för lite aktivitet i detta delforum också så gör ett försök att liva upp det och dela med mig av mina drakar här hemma.

Först ut är återigen min super red (In memoriam) Freke. Han har vuxit en del sen sist och färgerna har utvecklats bra med astaxanthin i kosten. GHL Mitras lamporna ger honom också ett i det närmaste magiskt skimmer som tyvärr inte översätter väl till stillbilder. Lär få vänta ett eller ett par år till innan han eventuellt blir riktigt knallröd men han visar god potential redan nu.
Hantelciklider - Heros sp.
Hittade ingen tråd om Heros-släktet utan bara lite lösa delar av trådar och bilder på dem här på forumet så det känns som det är dags för en dedikerad tråd om Heros. Rev ut växterna i stora karet tidigare i höstas och då öppnade sig lite möjligheter att utöka beståndet med arter som tidigare gått bort pga benägenhet att äta växter. Efter en del efterforskning landade jag i att ge Heros ett försök och spanade runt lite innan jag hittade en liten grupp Heros sp. Lago Jua som simmade i Nol.

Vackra fiskar som uppnår en respektabel storlek utan att vara lika aggressiva som många av de andra större cikliderna. Hoppas de ska trivas i sällskap med resten.

Vad har ni andra för hantelciklider i karen hemma? Vad har funkat bra respektive dåligt att hålla dem med? Posta gärna bilder och vilken/vilka arter som simmar i forumets kar 🐟
Hjälp! Mina fiskar har fått vita prick! (Maras Bildtråd)
Får väl ta och dela med mig lite av fiskbeståndet här hemma och hoppas forumet får någon glädje av det. Har ju mestadels undvikit att fokusera på fiskarna i projekttråden för karet för att fokusera på just bygget men i denna tråden får det bli ändring på det.

Istället för att bildbomba allt huller om buller så börjar vi med att fokusera på plattfiskar i denna posten.

Först ut är mina P14 ”Royal Galaxy” (aka Potamotrygon albimaculata aka Itaituba) som simmat här sedan januari. Bilder från påse tills nyligen och jag känner mig väldigt nöjd med både tillväxt och utveckling av teckningen. Inte vart några problem med dem, väldigt pigga och alerta men framförallt stora i maten!
Bildbomb: Den Blå Planet
Var ju en sväng på Den Blå Planet utanför Köpenhamn förra veckan och tog ganska många bilder. Kan ju rekommendera alla här inne att ta sig dit och för dig som inte är övertygad än eller bara gillar att titta på fina fiskar delar jag med mig lite av bilderna. Om någon annan har bilder därifrån får ni gärna fortsätta fylla på tråden. Delar upp det på ett par inlägg efter kategori.

Först ut är Afrika:
Två kubikmeter plus
Får väl starta en tråd om bygget också och bifogar lite bilder på borrning, limning och byggnation för en och en halv vecka sedan.

233x113x85 i 15mm glas.

Blir en sump på andra sidan väggen i tvättstugan, lär väl komma lite bilder på det bygget senare också.

Tack till @tobiassorensen som bistod med glaset och Benny som agerade förste limmästare.
Marmorgoby - Oxyeleotris Marmorata
Tycker det är dags att denna udda firre får en egen tråd igen. Hade en för tio år sedan men den gången var det inte den roligaste fisken, gick själv i ett kar på 100 liter och kunde stirra på en räkbit i 40 minuter innan den beslutade sig för att faktiskt äta den. Växte gjorde den inte heller utan låg mest bara still. Fanns ett gäng till här på forumet som försökte sig på den med varierad framgång som kan läsas om i denna lastgamla tråd: https://www.rovfisk.se/thread/10459/

Så varför ger jag mig på att hålla denna fisk igen när den verkar tämligen kinkig och trist? Den ser bara för läcker ut med färger och teckning när de blivit lite större och de brukar kosta runt hundralappen så i våras lade jag på två stycken på en beställning och lät dem gå tillsammans med en massa andra fiskar.

Och vilken skillnad det gjorde, plötsligt är de väldigt aktiva och simmar(med goby-mått mätt). Den ena började äta massivore och har växt märkbart medan den andra nöjer sig med räkor. De ligger gärna på udda ställen för att visa upp sig och stör inte några av de andra fiskarna och låter sig inte bli de minsta störda heller om någon annan fisk simmar in i dem. De patrullerar ett par gånger om dagen i jakt på mat och kommer oftast fram omgående när det är dags för matning. Den ena brukade dyka ner i gruset varpå man sällan såg den men sedan jag bytte till sand så håller sig båda framme.

Är det någon mer på forumet som håller dem i dagsläget eller har dragit upp dem i storlek?
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.