Emblem
  • Användaren har inget emblem än.
Statistik
  • Skapade trådar: 3
  • Totalt antal poster: 25
  • Uppladdade bilder: 27
  • Mottagna rockningar: 85
  • Antal prestationer: 5 av 26
Upplåsta prestationer
19%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (5,27%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (8,72%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,46%)
Look, My Phone Has A Camera
Postat minst 20 bilder
Mycket ovanlig (2,39%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (6,59%)
30 senast postade inlägg
Nols Ciklidhobby skall byta ägare!
Nämen, vad kul! Stort grattis!

Haft för avsikt att göra ett besök i Nol så blir säkert i sommar :-)
Wurs bildarkiv 2.0
Skaka lite lätt på stammarna när de börjat blomma så lär du få rikliga mängder frukt. Ställ gärna ut dem i solen när de växt till sig så sköter bina det också. Akta så de inte bränner sig utan introducera solljuset gradvis och kanske med ett vitt lakan till att börja med.

Tjusigt kar och uppställning hur som!
Simons fisk-tråd
Beklagar. Nästan så man får sträcka sig till att det suger multig pung.
Praktbotior tynar bort trots aptit
@HampusH
Haha, @Svampus funkar ju inte :'D
Praktbotior tynar bort trots aptit
Tack @Svampus & @Loachaholic

Hade redan hunnit starta behandlingen med Levamisole när jag såg era svar men ska införskaffa Spirohexol också. Botiorna verkar piggare överlag efter medicinering och alla färgade ut ordentligt också. Kan man köra dessa(Leva och Spiro) tillsammans eller bör jag vänta med Spirohexol? Hur smittsam är Spironucleus? Bör jag vara orolig för yoyo-botiorna som delat kar med praktbotiorna tidigare?
Praktbotior tynar bort trots aptit
Har ett litet stim praktbotior som går i ett uppväxtkar på 100 L där vissa individer smalnar av och tynar bort trots att de verkar äta, tappat 2-3 st nu på ett par dagar. De andra individerna ser helt opåverkade ut. Efter lite efterforskning så kan det tänkas att vara nematoder eller någon liknande intern parasit. Loaches.com rekommenderar Levamisole:

https://www.loaches.com/Members/shari2/levamisole-hydrochloride-1

Och har hittat det till försäljning:

https://www.cyberzoo.se/sv/articles/2.236.19963/discusx-wormer-x-for-5000-liter-20-g

Någon som har erfarenhet av Levamisole? Är det lika bra att behandla mitt 540 L samtidigt då flera av fiskarna där nyligen gått i karet tillsammans med praktbotiorna?

Finns det någon fisk som är känslig emot Levamisole? Det går mest botior och malar(L-91, L200, L142) i 540 men även en liten Black Ghost som brukar vara väldigt känslig för medicinering.
Simons fisk-tråd
Det är ju stor orka-varning på att glo igenom en tråd på 41 sidor men den började spännande och och fylldes kontinuerligt på med fina bilder på fina fiskar så här sitter man 41 sidor senare. Kul att följa din resa med både ett makalöst kar och många fina fiskar, tummen upp!
Musiksnack
DOOM-soundtracket är. SÅ. JÄVLA. BRA. Sjukt bra spel också. Synd inte Mick Gordon fick göra färdigt Doom Eternal-soundtracket också enligt sin vision, ett hack ner från sin föregångare även om spelet var världens fullträff.

Kan väl slänga in rekommendationer på två nya album jag gillar.

Monster Magnet - A Better Dystopia

Van Morrison - Latest Record Project Vol.1

Finns säkert på diverse strömningstjänster.Potamotrygon Scobina
Man får tänka på perspektivet på den bilden med även om rockan ser vansinnigt stor ut vid första anblick. Men det är nog en väldigt gammal fisk. Jämför med vilka leopoldis de dragit upp så tror jag inte att det är en omöjlighet med rejäla scobina heller.
Potamotrygon Scobina
Ja, det är en av de mindre arterna. Men det behöver ju inte betyda att de inte kan bli ganska stora :-D
Potamotrygon Scobina
Hade ett P. Scobina par för tio år sedan, trevliga små gynnare men de fick tyvärr flytta alltför tidigt då det visade sig att en svart diamant ville flytta in i min balja. Postar ett par bilder på dem iaf!
Hampus fiskar och kar
Ordentligt tjusig samling fengäddor! Vilka färger på dem också!
Äta pizza - med eller utan bestick?
Kan för egen del bekräfta att så är fallet. Syns ju tydligt på dåliga mobilbilder att pizzan är helt orörd och enbart håller på att skäras upp(i åtta delar givetvis!). @Stenman verkar äta sallad från sin pizza. @opius äter ju lämpligen sin inbakade med bestick, nog för att det faktiskt går att äta en inbakad pizza med händerna men så förefaller det lite lätt groteskt. Hellre äta en vanlig pizza med bestick än att äta en inbakad med händerna. @ericzon verkar också skära upp sin pizza. @svampus ser ut at ha en suddig kamera, kanske han kan bidra med mer bevisföring i ämnet.

Tillfället var när @Freke gjorde en stor import av BDs 2011 från någon tysk i amazonas(?). Hade beställt en BD hane på 27 cm över disk. Mina P. Scobina bytte ägare den dagen. Minnet har dock förträngt vem som köpte dem.
Kaptenens blötdjur..
Kul att se att du fortfarande håller igång det tjusiga karet med en mycket trevlig fiskbesättning! Tummen upp!
Leptobotia Elongata
Riktigt läckra fiskar de där! Innan jag snöade in på större fiskar så var botior mina favoriter. Varit sugen på dessa förr men såg dem sällan på listorna. Kanske att man skulle göra ett försök om de dyker upp igen, förutsättningarna finns med en sval verkstad i källaren.
Gamla MFK:are
Haha, ja det hade vart något! Det var faktiskt så jag hittade den här tråden, blev nyfiken på om @Stenman fortfarande höll på och hans senaste inlägg var skrivet i denna tråden. För ett par år sen :P
Look Who's Back!
Tack allihopa, verkligen kul att se er :-)
Tillgång på Datnioides i dagsläget?
Fint, då finns det åtminstone. Glaser hade bara AT för närvarande men hoppas det kommer mer till sommaren.
Vila i Frid Andreas Gunnarsson
Ja, den är också saknad. Kan inte minnas att jag byggde på det men var där ett par gånger under byggnationen. Det fanns en bild när jag stod i karet med rumpan bar som Andreas(?) skickade in till Månadens bild-tävlingen och som sedermera vann den månaden. Måhända att det drevs "aggressivt röstfiske" från ett par av oss.

Till och med adressen var ju go, skrattade till varje gång man såg skylten på huset.
Tillgång på Datnioides i dagsläget?
Kör en bump på den här och kollar om någon har sett några dats i butiker på sistone, gärna på västkusten.

Främst intresserad av NGT och NTT men även AT och IT kan tänkas vara intressant.
Look Who's Back!
Jo, han har helt klart ärvt mina nörd-gener och nu blir det bara roligare med gemensamma intressen som fiskar, musik och och datorspel. Vi spelar Animal Crossing på Switch tillsammans och förutom Ericzons fiskar så har det nog bidragit till att få upp intresset, han kan redan identifiera runt 30 fiskarter med namn och favoriten i spelet är att gå runt i museet och titta på alla fiskar man fångat i stora akvarium.
Look Who's Back!
Tack! Kul att se att du och brorsan fortfarande håller fanan högt! :)
Vila i Frid Andreas Gunnarsson
Ericzon berättade om detta förra året och det var riktigt trist att höra. Andreas var förutom en riktig hjälte i hobbyn en riktigt rolig och driven kille och när det vankades fiskleverans så såg man lika mycket fram emot att träffa Andreas och hålla lite låda som att få tag på nya fina fiskar som Andreas hade ordnat fram. Lika kul var det att svänga förbi Andreas lokal eller hans stora kar hemma och tjöta skit och glo på fina fiskar.

Eller alla sena kvällar på mfks irc-kanal där Andreas var en frekvent besökare där det snackades både högt och lågt om både fiskar och precis vad som helst annat. Sprang på honom på jobbet emellanåt då vi arbetade på samma firma men olika avdelningar. Tappade tyvärr kontakten för ett par år sedan då jag bytt jobb och lade sociala media i malpåse men tänkte emellanåt på hur det gick med hans fiskar och vad han hade för nya imponerande projekt på gång.

Nästan alla ovanliga och imponerande fiskar jag hade i mina baljor har jag Andreas att tacka för med sitt breda internationella kontaktnät och stora engagemang för att hjälpa sina akvaristikvänner att få hem sina drömfiskar.

Grävde fram lite gamla bilder från guldåldern för tio år sedan som tyvärr är av lite dålig kvalitet då mobilkameror var ganska ohäftiga på den tiden.

Vila i frid, Andreas. Din ande lever vidare i våra hjärtan och akvarium!
Look Who's Back!
Hej på er,

Läst runt lite i forumet de senaste dagarna och hittade en tråd där gamla medlemmar efterlystes och döm om min förvåning när jag inte blivit bortglömd. Inte haft fiskar sedan 2012 som för min del var ett ganska trist akvarieår då min asiatiska arowana gick bort och senare också min black diamond Macho mitt under planeringen av ett nytt större kar pga ett pumphaveri. Har från och till genom åren varit sugen på att ta upp det igen och varit inne och läst lite då och då samt att man kikar på ericzons fina fiskar med jämna mellanrum.

På senare tid har min son som snart är två och ett halvt fått upp ett stort intresse för fiskar, främst efter besök hos ericzon och hans pojk. Där kan de sitta i timmar och glo på fiskar och käka popcorn tillsammans. Kom och tänka på att jag faktiskt hade en 100L burk, inredning och annat stående i förrådet så tröskeln för att komma igång var inte så särskilt hög så jag och sonen började planera ett eget litet kar. Han har varit väldigt bestämd med att han vill ha rockor men vi börjar nog med något mindre och efter att ha visat lite bilder och filmer på mina gamla dats så vill han väldigt gärna ha tigerfiskar också. Så nu börjar jakten på små dats att mata upp så att man får en ursäkt till frugan för att införskaffa ett större kar.

Själv har jag alltid velat ha en Super Red så vi får se om det kan bli verklighet framöver. Skulle också vilja lyckas få upp en Tigrinus till bra storlek.

Ser också att många gamla profiler från MFKsweden-tiden fortfarande är kvar och aktiva, kul! Imponerande jättekar många av er har byggt också, efter att ha kikat runt verkar det som att hobbyn har utvecklats väldigt mycket under de nästan tio år jag varit borta och fiskutbudet verkar ju också ha blivit mycket bättre. Ska bli riktigt kul att hålla fisk igen!

Slänger in en bild på gamle Macho också!
Gamla MFK:are
Här är jag! :-D
Ditt senaste inköp!
[QUOTE=Oscar.oberg;7337]Härligt! Hur stort blir detta då? :):)[/QUOTE]

Inte helt spikat än men det kommer att sticka ut iaf :)
Ditt senaste inköp!
http://www.hifiklubben.com/images/products/big/PANTXP65VT50Y_3.jpg
Panasonic TX-P65VT50Y, check!

Next up, ett par hundra kilo glas :)
Kamera- och fototråd
Går ju att köpa både 35mm F/1.8 och 50mm F/1.8, de är ju inte farligt dyra. Har du inga planer på att uppgradera till FF inom en snar framtid så är 35an ett riktigt kap imo. Iom att mindre sensorer ger en brännvidsförlängning så motsvarar 35mm samma utsnitt som 50mm gör på en FF. Dvs att 35mm är en "normal". För mig funkade den perfekt som allroundglugg och jag tog nära 2000 bilder med den i Korea. Har även en 50mm 1.4(dock den gamla med AF-D) och den är lysande den med, skulle rekommendera den på konserter men dock beroende på hur nära du kan komma scen.
Kamera- och fototråd
Malcus, bra idé! Kolla nästan ännu hellre på en fast 35a sålänge du inte fotar med en FF. Enda zoomen jag använder är 70-200, kortare så är det fasta som gäller, mycket bättre så :)
Hepsetus Odoe
Hade 5, två blev ihjältrackade av dats och de andra tre blev uppätna av en arowana :)
30 senast startade trådar
Praktbotior tynar bort trots aptit
Har ett litet stim praktbotior som går i ett uppväxtkar på 100 L där vissa individer smalnar av och tynar bort trots att de verkar äta, tappat 2-3 st nu på ett par dagar. De andra individerna ser helt opåverkade ut. Efter lite efterforskning så kan det tänkas att vara nematoder eller någon liknande intern parasit. Loaches.com rekommenderar Levamisole:

https://www.loaches.com/Members/shari2/levamisole-hydrochloride-1

Och har hittat det till försäljning:

https://www.cyberzoo.se/sv/articles/2.236.19963/discusx-wormer-x-for-5000-liter-20-g

Någon som har erfarenhet av Levamisole? Är det lika bra att behandla mitt 540 L samtidigt då flera av fiskarna där nyligen gått i karet tillsammans med praktbotiorna?

Finns det någon fisk som är känslig emot Levamisole? Det går mest botior och malar(L-91, L200, L142) i 540 men även en liten Black Ghost som brukar vara väldigt känslig för medicinering.
Look Who's Back!
Hej på er,

Läst runt lite i forumet de senaste dagarna och hittade en tråd där gamla medlemmar efterlystes och döm om min förvåning när jag inte blivit bortglömd. Inte haft fiskar sedan 2012 som för min del var ett ganska trist akvarieår då min asiatiska arowana gick bort och senare också min black diamond Macho mitt under planeringen av ett nytt större kar pga ett pumphaveri. Har från och till genom åren varit sugen på att ta upp det igen och varit inne och läst lite då och då samt att man kikar på ericzons fina fiskar med jämna mellanrum.

På senare tid har min son som snart är två och ett halvt fått upp ett stort intresse för fiskar, främst efter besök hos ericzon och hans pojk. Där kan de sitta i timmar och glo på fiskar och käka popcorn tillsammans. Kom och tänka på att jag faktiskt hade en 100L burk, inredning och annat stående i förrådet så tröskeln för att komma igång var inte så särskilt hög så jag och sonen började planera ett eget litet kar. Han har varit väldigt bestämd med att han vill ha rockor men vi börjar nog med något mindre och efter att ha visat lite bilder och filmer på mina gamla dats så vill han väldigt gärna ha tigerfiskar också. Så nu börjar jakten på små dats att mata upp så att man får en ursäkt till frugan för att införskaffa ett större kar.

Själv har jag alltid velat ha en Super Red så vi får se om det kan bli verklighet framöver. Skulle också vilja lyckas få upp en Tigrinus till bra storlek.

Ser också att många gamla profiler från MFKsweden-tiden fortfarande är kvar och aktiva, kul! Imponerande jättekar många av er har byggt också, efter att ha kikat runt verkar det som att hobbyn har utvecklats väldigt mycket under de nästan tio år jag varit borta och fiskutbudet verkar ju också ha blivit mycket bättre. Ska bli riktigt kul att hålla fisk igen!

Slänger in en bild på gamle Macho också!
I'll be back...
http://digdeep.shapemeup.se/files/2012/05/arnold21.png
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.