Emblem
  • Användaren har inget emblem än.
Statistik
  • Skapade trådar: 6
  • Totalt antal poster: 57
  • Uppladdade bilder: 18
  • Mottagna rockningar: 55
  • Antal prestationer: 6 av 24
Upplåsta prestationer
25%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (6,01%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (9,60%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,63%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (3,80%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (6,85%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (3,84%)
10 senast postade inlägg
2000liter på torpargrund
Mitt i mellan Motala och Askersund
2000liter på torpargrund
Hade jag varit säker på att jag hade kunnat få ihop tillräckligt med folk som går att använda vid ett akvarielyft så hade jag kunnat hyra selar och annat men eftersom jag flyttade förra året så har jag lite för långt till vänner och bekanta för att vara säker på det.
2000liter på torpargrund
Har fått besked från flyttfirmans försäkringsbolag att de täcker kostnaderna för att beställa ett nytt kar. Kruxet nu är att flyttfirman inte verkar helt sugen på att ta jobbet att lyfta in det huset - svaret jag fick senast var "jag ska fundera på det"... Så det är inte kört och jag är inte tillbaka på ruta ett men det går fortfarande lite som det brukar.
Sjuk dat
Tyvärr låg den död i karet nu på morgonen. Den var kraftigt avmagrad och "sliten" på huden men gälarna ser ok ut för blotta ögat. Gällocken var kraftigt uppspärrade - slump eller indikation på något?
Den sista IT jag har kvar nu är pigg och frisk men jag är ändå orolig för den.
Sjuk dat
Har börjat behandla med Parazin P, antar att gillmaggots är gälmask.
Körde ju en saltbehandling i ett par veckor när det började. Ska man köra en omgång till?
Sjuk dat
Hemma från jobbresan nu och kunde få till en bild på sjuklingen, den ser bättre ut än när jag åkte iväg för en vecka sedan men är inte helt kry. Dessutom hittade jag en av de andra datsen död, den tredje verkar dock piggare än någonsin.
Sjuk dat
Den har växlat mellan att ena dagen vara pigg, fullt utfärgad och äter ena dagen till att nästa eller näst nästa dag vara grå i slemmet, blek i färgerna och ointresserad av mat för att sedan vara pigg och äta någon dag ytterligare senare. Dock har den inte varit lika hängig som den var när jag tog bilden.

Sjuk dat
Den har växlat mellan att vara pigg och sjuk nästan från dag till dag även om den inte varit så illa däran som den var på bilden. Har sett att den kliar sig ibland. Kan vara att det röda på bilden är att den har kliat sig så hårt att den blöder i skinnet? Dock så är jag iväg på jobb sedan en vecka tillbaka så jag kan inte göra så mycket mer än på ett par dagar.
2000liter på torpargrund
Mitt på kortsidan mot botten, går att se att det påverkar silikonfogen rejält. Har mailat diamantaqarien med flyttfirman som cc och sagt att jag vill ha ett nytt kar och att de får lösa ut detaljerna mellan sig. Får se vad de säger
2000liter på torpargrund
Verkar inte vara meningen att jag ska ha nått stort kar...
10 senast startade trådar
Sjuk dat
Min ena tigerfisk slutade äta och blev grå på fjällen i helgen. Jag körde då i salt i karet (3dl/100liter) varvid den blev bättre och började äta lite iaf. Idag så upptäckte jag att den stog och flämtade vid ytan, är blek och rödsprängd i huden. Nitrat ca25mg/l, nitrit 0. Övriga fiskar visar normalt beteende och färg. Vad tror ni händer och vad ska man göra?
2000liter på torpargrund
Köpte en bostadsrätts villa, byggd 1993, under sommaren och har sedan dess fnulat på hur jag ska få in ett tillräckligt stort akvarium i huset.
Just nu lutar det åt att beställa ett kar på 250x120x70cm med någon form av "in tank sump" samt en benställning från http://akwarium.szczecin.pl, sen blir det nog en bakgrund från Aquadecor. Ursprungligen var tanken att få det platsbyggt av någon firma men hittade ingen som ville göra det till ett rimligt pris.

Största orosmomentet just nu är husgrunden eftersom huset har krypgrund/torpargrund och det verkar vara helt hopplöst att googla sig fram till hur mycket man egentligen kan belasta golvet. Har hittat siffror på 200kg/m2 totalvikt för hela golvytan, minst 300kg/m2 på balk mitt och 500kg/m2 som någon form av svårdefinierad max belastning för balkarna.

Min plan just nu är att täcka golvet under karet med en presslimma en platta av dubbel 15mm konstruktionsplywood på 350x130cm, dels för att sprida trycket men kommer sätta en sarg på den och klä den med dammduk som översvämningsskydd.

Sen kommer det egentliga problemet - jag antar att jag behöver sätta stöttor under golvet men är lite tveksam om det räcker att göra som jag gjort med mina andra kar och bara slå/pressa in stöttor mot asfaboarden. Kruxet är nämligen att jag inte kommer åt själva balkarna utan att riva bort minst asfaboarden.

Parketten sviktar under mina andra kar men jag misstänker att det beror på att parketten ligger med lite distans eller dämpningsmatta mot balkarna. Där braskaminen som levererades till huset stod är det förstärkt med en klack av lättbetongblock men även där har golvet sviktat lite.
Platsen jag har tänkt ha karet på är omgiven av två ytterväggar och en bärande innervägg.

Hur gör man enklast för att få att sova gott på nätterna efter att man har installerat ett 2000liters kar i ett hus med krypgrund?
Räcker det med att sprida lasten med plattan och pressa in stöttor under asfaboarden eller ska man ta sig omaket att öppna upp golvet helt sätta stöttor direkt mot balkarna eller kanske tom gjuta en klack? Ska jag göra något permanent ingrepp i golvet behöver jag fråga styrelsen i bostadsföreningen om lov med risk att de säger nej.

Någon som har gjort något liknande eller har andra erfarenheter som kan hjälpa?

Firma som platsbygger akvarium
Någon som känner till någon som kan platsbygga ett akvarium, till någorlunda bra pris, i trakterna runt Motala?
Någon som har haft ett företag som platsbyggt ett akvarium? Prisskillnad mot att köpa ett färdigt och frakta hem det?
Skillnad på Motoro och Motoro
Sen ett par år har jag en marbled Motoro som är vildfångad i Colombia som jag nu står i valet och valt över om jag ska sälja innan jag flyttar eller ta stöket med att försöka flytta en rocka när jag har en flyttfirma som kommer ta 3-4 dagar på sig flytta mitt kar till det nya huset.
Rockan jag har har alltid varit pigg och aktiv, äter med glupande aptit men växer ändå långsamt (hon är idag ca25cm över disken), har aldrig rört några andra fiskar (har bl.a. relativt små malar med henne) och hon har aldrig visat någon någon tendens att villa slå med taggen även om man lyfter undan henne när hon blir alltför nyfiken på algskrapan eller nått annat när man gör nått i akvariet.
Har jag bara haft tur eller är alla marbled motoro som min? Ligger skillnader på individnivå eller mellan floder eller mellan länder?
Vad är oddsen att jag får tag på en ny rocka som fungerar som denna?
Auranti växer inte och har svullna ögon
Köpte tre C.Aurantimaculata för drygt ett år sedan och två av dem har växt som de ska och är idag ca 30cm. Den tredje har bara blivit lite drygt 20cm och har fått "buggeyes"/utstående ögon med valkar runt. Alla tre gick tillsammans tills de två som växer normalt parade ut sig och flyttade den tredje över till ett större kar.
Är det något att vara orolig över? Någon som har nått tips hur man blir av med bugeyes?
Större "möbelkar"
Vilka tillverkar schyssta stora kar (minst 800liter) med bra möbel och ramp av bra kvalitet?
Planerar att uppgradera lite när jag kommer hem från utlandet till hösten och hittar inget jag riktigt gillar förutom Åleds, men tycker han ramper är lite tråkiga (och det svider en del i plånboken).
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.