Emblem
  • Användaren har inget emblem än.
Statistik
  • Skapade trådar: 6
  • Totalt antal poster: 67
  • Uppladdade bilder: 18
  • Mottagna rockningar: 65
  • Antal prestationer: 6 av 24
Upplåsta prestationer
25%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (5,94%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (9,57%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,45%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (3,77%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (6,76%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (3,79%)
10 senast postade inlägg
Visa fisken.
Min plan för det nya karet är att bygga två "interna sumpar" i form av glasbox där vattnet rinner in över ena kanten ner genom en silplåt därefter filtermatta därefter keramiskt filtermaterial för att sedan pumpas ut ur botten på boxen. Jag förlorar lite volym i karet men får tillräcklig volym på biologiska filtermassan och slipper endel av krånglet med externa sumpar.
Ev. kommer jag komplettera med droppfilter om det går att få det tillräckligt tyst (jag är allergisk mot ljudet av porlande vatten från mina akvarium)
Youtubetråden
Nån som har nått tips om bra fiskeresearangör till sydamerika? Letade utan nån större framgång för några år sedan
2000liter på torpargrund
Yay, Diamantaquarien har svarat och handpenningen är inbetald
Undra vad som ska gå snett här näst...
Fånga egen mysis
Jag har kört mysis, dock köpt på Åleds och inte egenfångade, som ett av mina standard foder till min rocka, lägger man i frusna bitar håller de ihop och är lagom töade när de sjunker - förutom när rockan får vittring på dem och plockar bitarna från ytan.
2000liter på torpargrund
Har Diamantaquarien någon som pratar engelska? Han jag har pratat på telefon med när förra karet levererades var inte anställd av dem utan någon bekant till dom som ändå skulle till Sverige och då tog med sig karet.
Lessnade på polacken när han slutade att svara mail och fb - sen verkar han inte direkt ha nått bra trackrecord när det gäller att hålla leveranstider vilket kan ställa till det en del när jag ska använda en firma för att lossa karet.
2000liter på torpargrund
Flyttfirmans försäkringsbolag har betalat ut ersättning för karet till mig så de har inget mer med saken att göra. Hoppas på att de bara är på semester och inte har it vana nog att sköta sin FB och sätta autosvar på mailen när de är iväg.
2000liter på torpargrund
Nope, inget svar på mail och meddelandet på FB står som oläst.
Inget svar när jag ringde, vilket kanske var lika bra då jag inte kan tyska och jag är lite tveksam över engelska kunskaperna hos dem generellt.
Vad gör du nu?
Beror nog lite på hur man definerar mini marbles. Motororockor med fin teckning som växer avsevärt mindre än "vanliga" motoro finns att få tag på - min är köpt av Åleds akvarium och de han har plockat in från Colombia verkar hålla sig i till mindre format.
Sjuk dat
Den sista IT:n började klia sig nu så jag har börjat behandla med Gyrodol.
Hur smittsamma är maskarna? Dvs borde jag behandla det andra karet och i så fall är det någon som har använt Gyrodol i akvarium med rockor?
2000liter på torpargrund
Så nästa steg i Rambo får inget nytt akvarium i vardagsrummet är att diamantaquarien inte harsvarat på mail i tre veckor... Någon som vet om de brukar ha semesterstängt eller nått tidigare än vad normal tysk industrisemester är? Om någon som vet vad de håller på med har lust att bygga ett akvarium i trakterna mellan Motala och Askersund (mot rimlig betalning) så får ni gärna PM:a mig...
10 senast startade trådar
Sjuk dat
Min ena tigerfisk slutade äta och blev grå på fjällen i helgen. Jag körde då i salt i karet (3dl/100liter) varvid den blev bättre och började äta lite iaf. Idag så upptäckte jag att den stog och flämtade vid ytan, är blek och rödsprängd i huden. Nitrat ca25mg/l, nitrit 0. Övriga fiskar visar normalt beteende och färg. Vad tror ni händer och vad ska man göra?
2000liter på torpargrund
Köpte en bostadsrätts villa, byggd 1993, under sommaren och har sedan dess fnulat på hur jag ska få in ett tillräckligt stort akvarium i huset.
Just nu lutar det åt att beställa ett kar på 250x120x70cm med någon form av "in tank sump" samt en benställning från http://akwarium.szczecin.pl, sen blir det nog en bakgrund från Aquadecor. Ursprungligen var tanken att få det platsbyggt av någon firma men hittade ingen som ville göra det till ett rimligt pris.

Största orosmomentet just nu är husgrunden eftersom huset har krypgrund/torpargrund och det verkar vara helt hopplöst att googla sig fram till hur mycket man egentligen kan belasta golvet. Har hittat siffror på 200kg/m2 totalvikt för hela golvytan, minst 300kg/m2 på balk mitt och 500kg/m2 som någon form av svårdefinierad max belastning för balkarna.

Min plan just nu är att täcka golvet under karet med en presslimma en platta av dubbel 15mm konstruktionsplywood på 350x130cm, dels för att sprida trycket men kommer sätta en sarg på den och klä den med dammduk som översvämningsskydd.

Sen kommer det egentliga problemet - jag antar att jag behöver sätta stöttor under golvet men är lite tveksam om det räcker att göra som jag gjort med mina andra kar och bara slå/pressa in stöttor mot asfaboarden. Kruxet är nämligen att jag inte kommer åt själva balkarna utan att riva bort minst asfaboarden.

Parketten sviktar under mina andra kar men jag misstänker att det beror på att parketten ligger med lite distans eller dämpningsmatta mot balkarna. Där braskaminen som levererades till huset stod är det förstärkt med en klack av lättbetongblock men även där har golvet sviktat lite.
Platsen jag har tänkt ha karet på är omgiven av två ytterväggar och en bärande innervägg.

Hur gör man enklast för att få att sova gott på nätterna efter att man har installerat ett 2000liters kar i ett hus med krypgrund?
Räcker det med att sprida lasten med plattan och pressa in stöttor under asfaboarden eller ska man ta sig omaket att öppna upp golvet helt sätta stöttor direkt mot balkarna eller kanske tom gjuta en klack? Ska jag göra något permanent ingrepp i golvet behöver jag fråga styrelsen i bostadsföreningen om lov med risk att de säger nej.

Någon som har gjort något liknande eller har andra erfarenheter som kan hjälpa?

Firma som platsbygger akvarium
Någon som känner till någon som kan platsbygga ett akvarium, till någorlunda bra pris, i trakterna runt Motala?
Någon som har haft ett företag som platsbyggt ett akvarium? Prisskillnad mot att köpa ett färdigt och frakta hem det?
Skillnad på Motoro och Motoro
Sen ett par år har jag en marbled Motoro som är vildfångad i Colombia som jag nu står i valet och valt över om jag ska sälja innan jag flyttar eller ta stöket med att försöka flytta en rocka när jag har en flyttfirma som kommer ta 3-4 dagar på sig flytta mitt kar till det nya huset.
Rockan jag har har alltid varit pigg och aktiv, äter med glupande aptit men växer ändå långsamt (hon är idag ca25cm över disken), har aldrig rört några andra fiskar (har bl.a. relativt små malar med henne) och hon har aldrig visat någon någon tendens att villa slå med taggen även om man lyfter undan henne när hon blir alltför nyfiken på algskrapan eller nått annat när man gör nått i akvariet.
Har jag bara haft tur eller är alla marbled motoro som min? Ligger skillnader på individnivå eller mellan floder eller mellan länder?
Vad är oddsen att jag får tag på en ny rocka som fungerar som denna?
Auranti växer inte och har svullna ögon
Köpte tre C.Aurantimaculata för drygt ett år sedan och två av dem har växt som de ska och är idag ca 30cm. Den tredje har bara blivit lite drygt 20cm och har fått "buggeyes"/utstående ögon med valkar runt. Alla tre gick tillsammans tills de två som växer normalt parade ut sig och flyttade den tredje över till ett större kar.
Är det något att vara orolig över? Någon som har nått tips hur man blir av med bugeyes?
Större "möbelkar"
Vilka tillverkar schyssta stora kar (minst 800liter) med bra möbel och ramp av bra kvalitet?
Planerar att uppgradera lite när jag kommer hem från utlandet till hösten och hittar inget jag riktigt gillar förutom Åleds, men tycker han ramper är lite tråkiga (och det svider en del i plånboken).
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.