Emblem
  • Användaren har inget emblem än.
Statistik
  • Skapade trådar: 7
  • Totalt antal poster: 98
  • Uppladdade bilder: 34
  • Mottagna rockningar: 205
  • Antal prestationer: 8 av 25
Upplåsta prestationer
32%
The Small Talker
Postat minst 5 inlägg
Ovanlig (5,71%)
Peeping Tom
Läst minst 100 trådar
Ovanlig (9,28%)
On The Path To Fame
Fått minst 100 inlägg rockade
Mycket ovanlig (1,72%)
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,27%)
Look, My Phone Has A Camera
Postat minst 20 bilder
Mycket ovanlig (2,67%)
The Receiver
Fått minst 10 PM
Mycket ovanlig (3,63%)
The Beauties And The Beast
Laddat upp en profilbild
Ovanlig (6,65%)
Let's Talk About Fish Baby
Skapat 5 nya trådar
Mycket ovanlig (3,61%)
10 senast postade inlägg
Rambo tankar
Rockan fick flytta in idag.
Rambo tankar
Tror alla deras tunna är som en gummi matta, min är det iaf.
Tips från blocket och andra ställen
Tja, kubikdecimeter går tydligen oxå att förkorta till kubik även om normalt folk säger liter.
Rambo tankar
Modell E8 samt några lösa rötter. Jag har limmat den både på de uppmärkta ytor som de har förberett och längs med bottnen för att det inte ska sugas in sand där. Man måste inte limma deras slim modeller, som min är en av även om det inte riktigt framgick på hemsidan, då de inte flyter och går hyfsat bra att bara klämma in mellan stag och bottnen.
Rambo tankar
Nästan färdigt för inflyttning. Är dock lite konfunderad över att grumligheten inte lagt sig sedan igår. Sköjde både sand och filtermediat men inte jätte noga. Ni som har sand från Biltema - grumlade den mycket och hur snabbt försvann det för er?
Rambo tankar
Skulle bara ha aktivt kol men en liten sill fick följa med hem lite halvspontant (har funderat på att köpa en svart ett tag, men silver får duga)
Rambo tankar
Bakgrunden på plats.
Försök till att maskera utblås och temporära maskeringar till uttagen i bakgrunden under tillverkning.
Rambo tankar
Jupps Aquadecor. Kvalitén verkar vara toppen både på bakgrunden och de lösa grenar jag har köpt.
Har fått svar på mitt mail till dem och de erbjöd att kompensera mig med att skicka lite stenar och grenar att täcka felen med alternativt att tillverka en ny bakgrund till mig.
Har varit lite små struligt att få till beställningen bl.a. pga. att beskrivningarna på deras hemsida inte alltid innehåller all information och en del missförstånd av hur mitt filter är tänkt att funka.
Dock har de alltid varit väldigt måna om att rätta till fel .
Rambo tankar
Den goda nyheten är att jag har fått min bakgrund, den dåliga nyheten är att de har gjort fel när de skar ut för inloppet till filtreringen...
Rambo tankar
Bakgrunden kommer täcka hela baksidan inkl filter boxarna, stor fördelen med Aquadecor att de kan anpassa bakgrunderna på alla möjliga sätt.
Har tidigare använt svart silikon och torv för att maskera rör och annat med blandade resultat, kommer eventuellt använda det för att maskera utblåsen denna gången.
10 senast startade trådar
Rambo tankar
Nu när jag fått ett värdigt kar på plats kanske det är lönt att starta en tråd om mina kar.
Så det nya karet är 250x120x70cm med optiwhite framruta och står på en stålställning, allt tillverkat av Diamantaquarien. Det jag har gjort senaste tiden är att bygga en fegis box med dansk under karet och bygga en träbänk runt allt för att få det lite snyggare och för att ha nått att stå på när man ska rota i karet.
Sjuk dat
Min ena tigerfisk slutade äta och blev grå på fjällen i helgen. Jag körde då i salt i karet (3dl/100liter) varvid den blev bättre och började äta lite iaf. Idag så upptäckte jag att den stog och flämtade vid ytan, är blek och rödsprängd i huden. Nitrat ca25mg/l, nitrit 0. Övriga fiskar visar normalt beteende och färg. Vad tror ni händer och vad ska man göra?
2000liter på torpargrund
Köpte en bostadsrätts villa, byggd 1993, under sommaren och har sedan dess fnulat på hur jag ska få in ett tillräckligt stort akvarium i huset.
Just nu lutar det åt att beställa ett kar på 250x120x70cm med någon form av "in tank sump" samt en benställning från http://akwarium.szczecin.pl, sen blir det nog en bakgrund från Aquadecor. Ursprungligen var tanken att få det platsbyggt av någon firma men hittade ingen som ville göra det till ett rimligt pris.

Största orosmomentet just nu är husgrunden eftersom huset har krypgrund/torpargrund och det verkar vara helt hopplöst att googla sig fram till hur mycket man egentligen kan belasta golvet. Har hittat siffror på 200kg/m2 totalvikt för hela golvytan, minst 300kg/m2 på balk mitt och 500kg/m2 som någon form av svårdefinierad max belastning för balkarna.

Min plan just nu är att täcka golvet under karet med en presslimma en platta av dubbel 15mm konstruktionsplywood på 350x130cm, dels för att sprida trycket men kommer sätta en sarg på den och klä den med dammduk som översvämningsskydd.

Sen kommer det egentliga problemet - jag antar att jag behöver sätta stöttor under golvet men är lite tveksam om det räcker att göra som jag gjort med mina andra kar och bara slå/pressa in stöttor mot asfaboarden. Kruxet är nämligen att jag inte kommer åt själva balkarna utan att riva bort minst asfaboarden.

Parketten sviktar under mina andra kar men jag misstänker att det beror på att parketten ligger med lite distans eller dämpningsmatta mot balkarna. Där braskaminen som levererades till huset stod är det förstärkt med en klack av lättbetongblock men även där har golvet sviktat lite.
Platsen jag har tänkt ha karet på är omgiven av två ytterväggar och en bärande innervägg.

Hur gör man enklast för att få att sova gott på nätterna efter att man har installerat ett 2000liters kar i ett hus med krypgrund?
Räcker det med att sprida lasten med plattan och pressa in stöttor under asfaboarden eller ska man ta sig omaket att öppna upp golvet helt sätta stöttor direkt mot balkarna eller kanske tom gjuta en klack? Ska jag göra något permanent ingrepp i golvet behöver jag fråga styrelsen i bostadsföreningen om lov med risk att de säger nej.

Någon som har gjort något liknande eller har andra erfarenheter som kan hjälpa?

Firma som platsbygger akvarium
Någon som känner till någon som kan platsbygga ett akvarium, till någorlunda bra pris, i trakterna runt Motala?
Någon som har haft ett företag som platsbyggt ett akvarium? Prisskillnad mot att köpa ett färdigt och frakta hem det?
Skillnad på Motoro och Motoro
Sen ett par år har jag en marbled Motoro som är vildfångad i Colombia som jag nu står i valet och valt över om jag ska sälja innan jag flyttar eller ta stöket med att försöka flytta en rocka när jag har en flyttfirma som kommer ta 3-4 dagar på sig flytta mitt kar till det nya huset.
Rockan jag har har alltid varit pigg och aktiv, äter med glupande aptit men växer ändå långsamt (hon är idag ca25cm över disken), har aldrig rört några andra fiskar (har bl.a. relativt små malar med henne) och hon har aldrig visat någon någon tendens att villa slå med taggen även om man lyfter undan henne när hon blir alltför nyfiken på algskrapan eller nått annat när man gör nått i akvariet.
Har jag bara haft tur eller är alla marbled motoro som min? Ligger skillnader på individnivå eller mellan floder eller mellan länder?
Vad är oddsen att jag får tag på en ny rocka som fungerar som denna?
Auranti växer inte och har svullna ögon
Köpte tre C.Aurantimaculata för drygt ett år sedan och två av dem har växt som de ska och är idag ca 30cm. Den tredje har bara blivit lite drygt 20cm och har fått "buggeyes"/utstående ögon med valkar runt. Alla tre gick tillsammans tills de två som växer normalt parade ut sig och flyttade den tredje över till ett större kar.
Är det något att vara orolig över? Någon som har nått tips hur man blir av med bugeyes?
Större "möbelkar"
Vilka tillverkar schyssta stora kar (minst 800liter) med bra möbel och ramp av bra kvalitet?
Planerar att uppgradera lite när jag kommer hem från utlandet till hösten och hittar inget jag riktigt gillar förutom Åleds, men tycker han ramper är lite tråkiga (och det svider en del i plånboken).
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.