Emblem
  • Facebook: Jerry Rosbäck
Statistik
  • Skapade trådar: 3
  • Totalt antal poster: 1
  • Uppladdade bilder: 0
  • Mottagna rockningar: 2
  • Antal prestationer: 2 av 25
Upplåsta prestationer
8%
Only One More Time
Loggat in minst 10 gånger
Vanlig (22,51%)
The Facebooker
Ihopkopplad med Facebook
Mycket ovanlig (3,80%)
10 senast postade inlägg
Prisvärd streamer till ett standard 450
Jebao streampumparna har fungerat bra för mig. RW-15 som föreslogs ovan är inget dumt alternativ. Går att beställa från fish-street.com lite billigare än länken du fick tidigare. Annars som Lutt säger, Tunze är ofta pålitliga men kostar lite mera.
belysningsfråga.
Om du inte har växter så spelar belysningen ingen roll. Belysningen påverkar inget annat än hur fiskar ser ut i ljuset. Växter och alger gynnas av belysning med rätt spektrum. Så vattenkvaliteten påverkas inget oavsett ljus. Den kan däremot förbättras av välmående växter som tar upp näring ur akvariet.
Akvarium i diskmaskin?
Det funkar även utmärkt med en metallsvamp eller vad de nu heter. Grövre variant av stålull. Detta repar inte glaset och tar bort allt skit från glaset. Fungerar även MYCKET bra till att skrapa bort silikonrester från glaset med detta. Skrapa bort det värsta silikonet med rakblad och gnugga bort resten med metallsvampen. Jag provade detta då jag tröttnade på mina slöa rakblad när jag limmade om lilla kuben hemma. Inga repor.
Att bygga ett akvarium:
[QUOTE=runstenen;54640]Nu ska in få något att lägga in i ordbasen. "Coreolis Effekten" är ett begrepp
man använder när krypskyttar ( läs sniper alla snorvalpar ) ska skjuta över väldigt
långa avstånd. Och då måste räkna in jordens kurvning i skottets bana.
Så alla som ska bygga långa kar. Glöm inte ovanstående när ni räknar..[/QUOTE]

Corioliseffekten har inte någon direkt påverkan på stillastående föremål, den påverkar endast föremål i rörelse på grund av jordens rotation. Om man skall vara petig... ;)
Nått proffs på saltvattenskarf här?
Du kan köpa stenen begagnad på samma forum om du har lite tålamod. Annars köper du "död sten" och blandar med levande sten med mycket liv i. Tar ett tag men den döda stenen blir sedan "levande".
Nått proffs på saltvattenskarf här?
Köp en begagnad stor skummare på saltvattensguiden. Finns väldigt stor fina skummare till salu där ibland och marknaden är inte så stor för dessa, alltså går de rätt billigt.

Angående levande stenen så skulle jag säga att desto mer desto bättre. I olika nybörjarguider brukar de rekommendera minst 1kg sten per 10 liter vatten.
skygga hanar
[QUOTE=Charlemagne;53842]Jag tänkte göra en liten uppdatering. Allt är som det ska och ingen av rockorna har dött :) jag gör 90%vatten byte dagligen tills jag märker att nitriten är borta.[/QUOTE]

Hur märker du det..? Köp ett test för att kontrollera det om du inte har det!
Ni som lever för era fiskar
[QUOTE=djr83;53798]"inga problem" och "när min scobina dog"... :emoji54:[/QUOTE]

Jag är ganska säker på att det inte hade något med att bli lämnad att göra. Fisken kunde lika bra ha dött på natten när jag sov eller då jag satt i skolan och pluggade. Det är ju inte bara en gång jag lämnat fiskarna obevakat under de sju år jag bodde i Sverige och en gång har det varit trubbel. Så nej, inga problem.
Ni som lever för era fiskar
Jag lämnade fiskarna utan uppsikt över jullov och liknande när jag studerade i Sverige och besökte föräldrarna på Åland. Ibland fick fiskarna gå över en vecka utan mat eller tillsyn, inga problem. Den enda gång jag fått strul var när min scobina hane dog när jag var bortrest, vet fortfarande inte varför men det var mindre trevligt att komma hem till det..

Nu slipper jag sådant då jag har folk som kan mata fiskarna åt mig och se efter dem om jag är borta, vilket inte är ofta numera.

Jag tror att våra kära fiskar mår bra av att inte bli matade dagligen och att de får fasta nu som då.
skygga hanar
Om du har nitrit i vattnet så ska du självklart byta vatten för att minska detta, har du testat vattnet?? Sluta mata fiskarna ett tag och låt filtrena börja fungera. Att byta 100% vatten per dag ger filterbakterierna kassa möjligheter att komma igång. Det blir en ond cirkel..
10 senast startade trådar
Norrköping - Göteborg - Norrköping
Denna sträcka kommer jag att köra när arowanorna anländer till Sverige. Jag kan stanna vid någon mack på E4 för att släppa av eller plocka upp någon fisk, men jag kommer inte att köra någon extra rutt bara för att. Ska någon fisk ner till Göteborg så får ni komma med fisken till Norrköping innan vi åker, eller lämna av den vid någon mack på vägen.

Jag tror att det med ganska stor säkerhet finns möjlighet att få fisken fraktad vidare till Stockholm från Norrköping, men det är inte jag som kör, så jag tänker inte uttala mig om det.

Någon som är intresserad? Skicka ett pm isf.

Priset är soppakostnaden delad på antalet personer. Det kommer gå ungefär 1 tank soppa, dvs 65L bensin. Alltså Ungefär 900-940kr med dagens soppapriser här i Norrköping iaf.....
Ni som fått valpar på rockor innan
Sedan julledigheten har min scobina hona blivit tjockare på ena sidan ryggen, jag undrar nu bara om hon har något fel, eller kan det vara så att min hane faktiskt har lyckats? På bilderna har hon just ätit lite räkor, men ni ser tydligt ändå att ena sidan är rätt mycket högre än den andra. Berätta gärna vad ni tror, jag är rätt nojig när det kommer till mina husdjur så jag vill bara kolla så det inte är något udda/fel på henne.

Ursäkta algerna och smutsen på rutan, samt tigern som vilar på maten. :D

http://i1145.photobucket.com/albums/o512/jrosback/2013-01-07151802_zps89dc0271.jpg

http://i1145.photobucket.com/albums/o512/jrosback/2013-01-07151755_zpsd88be385.jpg

http://i1145.photobucket.com/albums/o512/jrosback/2013-01-07151516_zps2f9cd47d.jpg

http://i1145.photobucket.com/albums/o512/jrosback/2013-01-07151358_zpsc995654b.jpg

Tacksam för svar.
Rockors naturliga habitat
Hittade detta på nätet när jag sökte lite information om Amazon flodens olika flodtyper och dess fiskar. Det är mycket siffror och referenser i texten som gör den lite jobbig att läsa, men det finns en del intressant information om en del Potamotrygon arter däri.

http://www.panamjas.org/pdf_artigos/PANAMJAS_5(3)_454-464.pdf

hoppas någon finner den användbar :)
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.