sf_other

»

Vilda bettor

5/5
Fick ta bort herr och fru Bond under protester till ett reservkar medan jag tog... ut... all... inredning... Ughhhhh men ah det var det värt (tror jag) 😅. Hade aldrig fått tag i dem annars.

Så två timmar senare och blöt av svett har jag fått ihop en tapper skara på 11 småfisar.
De är nu i en egen barnkammare.
Nu släppte James dem 3 dagar innan plan. Det brukar nästan alltid vara 14 dagar ruvning. Men jag tror att eftersom den första veckan var så varm, så blev de klara snabbare i ugnen 😅.
Jag vet inte hur och varför, men jag satte på artemia dagen innan jag hittade dem. De säger en kvinnas instinkt.. Det kanske stämmer. En mormors instinkt 😁.

Så de är mätta nu med sina små magar fulla av artemia.
1 vecka gamla nu. Och så föräldrarna 😊
Gerd såg ovanligt slank ut i morse. Hennes mage var enorm. All ägg ruvas nu och hans kinder är enorma 😁.
Jag matade Gerd lite diskret men han såg det, simmade fram till oss och blev skitsur (hans haka blev vit). Hon skyndade sig iväg och jag bad så hemskt mycket om ursäkt 😂. Han blev lugn och simmade tillbaka till sin rot.

4 av deras första kull är pigga och växer snabbt. 3 ligger mycket på botten och är fortfarande väldigt små. Jag ser att de äter men de utvecklas inte... Jag får ge dem lite tid och se vad som händer. Resten förlorades tyvärr dag 3.
Nu har jag två gubbar som ruvar så jag smyger in och ut från köket för att inte störa 😂.
James och Gerd måste vara världens sötaste fiskpar. Hon är alltid precis i närheten av honom. Det andra paret (Jason Bourne och Katjusha) är mer introverta, de håller sig en bit ifrån varandra 😄.
Att ruva hela dagarna är ett hårt jobb
Jag vet att man oftast prisar hanarna för att vara duktiga, och med all rätt, men honorna kan vara duktiga de också.
En ny iakttagelse idag från min betta ideii hona Gerd: när hon vill äta något från botten sveper hon runt maten med fenarna. Hon tittar sedan noga, sen äter hon. Samma som när hon vill ta luft, hon studerar ett tag, verkar bedöma att det inte finns nåt där, sen tar hon luft. Kan sägas att det verkligen inte är hennes normala beteende. Så en eloge även till alla honor som månar om sina småttingar!
Nu är det ideiiyngel i bägge karen 😁. Jason gav ca 20 st, sin andra gång han höll. Han har rekordet hittills i att fatta snabbast.
James är fortfarande inte klar, inne på 4:e dagen med att spotta ut dem. Jag skulle tippa på en kull på 50 st men svårt att få en bra uppfattning.
Här går de första ideiiynglen. De är ca en månad gamla nu. Ville testa något nytt i inredningsväg🙂. Det blev ett litet ihopplock tills jag fixar till det ordentligt.
Ideiiynglen äter gott, det finns gott om levande cyclops i bägge karen 😊. Man ser att de äter dem för magarna är vita. Och att jag ser de jaga dem. De är så otroligt söta!

Pallifinaungarna är nu officiellt fjortisar. Växer på och har ingen plats för de snart 😳.

Och på tal om en annan firre så börjar mina medakaägg att kläckas. Hittade en liten fis nu på morgonen.
Höstens första APT. Många punkter på dagordningen
5/5
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.