sf_other

»

Vilda bettor

3/5
Skrivet av JohanEgerhäll
Riktigt roligt att du har lyckats få fram yngel nu 😀
Tack 😁😁😁! Det har varit nervigt som fan haha.
Kläcka artemia, skölja artemia, mata med artemia, sätta ny på kläckning. Artemia hit, artemia dit men bäbisarna växer 😁. Leeroy är tillbaka hos frugan och de chillar just nu. Hittade 3 inne hos honom. Han verkar inte intresserad av kannibalism 👍. Nej men.. Han verkar faktiskt vara en bra pappa 😁. Jag tror jag lämnar honom hos ungarna nästa gång (yikes)..hoppas de inte vill ha fler alltför snabbt bara 😳
Finns det hjärtrum.. De ligger gärna skavfötters i loggen 😊.

Ynglen växer snabbt tycker jag. Ser en skillnad på bara en vecka. Har inte räknat exakt men minst 50 tror jag då jag räknade de jag såg.

Ok fick en liten hjärtinfarkt när jag räknade ynglen från första kullen..runt 110. Och Leeroy är dessutom på smällen igen 😳.
Jag flyttade småfisarna till ett riktigt kar idag så jag fick chansen att räkna dem på ett ungefär...holy shit 😅.

En av honorna med sina "ungar". Det verkar hon har adopterat zebrafiskarnas yngel, som nu är föräldralösa. Alla 4 vuxna dog på en och samma dag och jag fattar inte varför. Ett par dagar senare ser jag en massa yngel, pyttepyttesmå. Nala hade lätt kunnat äta upp dem de här dagarna men hon är i närheten av dem och verkar tycka om dem. Hoppas det funkar 😊

Ps: Det är de där små lysande "kornen" som är ungarna
😂 Antar att man kan bli slut efter några timmars roligheter. Hon ser helt färdig ut. Han svalde sist men det var lungt för det finns över 110 Leeroyminisar redan. Håller han så håller han, han får vara kvar i karet och bestämma själv
Så, beroende som man är, köpte jag 5 betta Ideii från Tyskland. De har varit hemma i 10 dagar nu. De är bara tonåringar och gör vad tonåringar brukar göra; sova, äta, tjafsa och busa runt. Jag är helt kär i dem!
Två är större och mycket mörkare än de andra. En del har tydliga markeringar på hakan, vilket är någon sorts vit fläck med svart mönster runtom. Den största kallar jag för Bossen. De är mellan 4-6 cm stora just nu.
Inga jättebra bilder men de står aldrig still ju 😅
Pallifinaungarna är över 1 månad gamla nu. En del närmar sig 2 cm medan andra är hälften, men även de minsta får i sig mat och verkar må bra.
Jag kör med det jag upptäckt fungera: mycket mat. Jag varierar mellan flingor, first bites, cyclops, kokta musslor, fryst artemia och levande artemia får de bara ibland nu. Jag vande dem ganska tidigt vid icke-levande föda; när jag matade med levande artemia passade jag på att blanda i nobil fluid och first bites.
Jag har två filter och tar bort gammal mat+pluttar varje dag så blir ca 2 liter vattenbyte dagligen. Rutinen har fungerat mycket bra.

Leeroy ruvar inne på dag 8. Han hatar alla när han ruvar och framför allt mig 😅. Han blir skitsur om jag tittar eller pratar med honom och sticker iväg 💔

Fjortisarna (Ideii-gänget) växer också. Bossen har så jäkla snygg mörkbrun färg med en lysande vit fläck på hakan. Alla bilder jag försöker ta fokuserar på helt fel sak, så firrarna brukar bara bli suddiga.
Kul att det blir fler och att de växer. Googlade Betta ideii, den var ju grymt fin. Är de så blåa på riktigt? Hanen som blir så antar jag?
Skrivet av HampusH
Kul att det blir fler och att de växer. Googlade Betta ideii, den var ju grymt fin. Är de så blåa på riktigt? Hanen som blir så antar jag?
De växer långsamt och är inte könsmogna än men jag lyckades ta några bilder häromdan och de var någorlunda stilla. De brukar sticka iväg anars när jag kommer i närheten med mobilen 😩. Jag trooor mig veta vilka som är hanar men de ändrar färg hela tiden så man blir förvirrad.

Och jag hittar hela tiden yngel i Leeroys kar. Aghh 😅
Lite blått är det ju. Kanske kommer mer med åldern. 🙂
Skrivet av HampusH
Lite blått är det ju. Kanske kommer mer med åldern. 🙂
Det kommer absolut 😊. De är fortfarande småfisar men som alla tonåringar så tror de sig veta allt och är bäst. Det slutar oftast med en massa gapande och ivägjagande om nån råkade lägga sig på någon annans kokosnöt, gren eller löv 😅.
Ska bli spännande att se om och när de bildar par sen 😁. Då kommer jag separera dem men än så länge lämnar jag dem till sina egna eskapader.
Första omgången växer så det knakar. Omöjligt att ta bilder men tittar man på dessa mini-kopior så ser man de små trynen på hakorna 😁🐽. Den största är nu ca 2,5 cm och minsta ca 1,5 cm. Och lika fåniga som föräldrarna.

Ps: ursäkta den illa limmade anubisplantan i bakgrunden. Fanskapet ville inte sitta fast. Snabblim blir inte fint när det torkar men skit samma, ville bara ha i växter hos dem.
Aww man blir så stolt att se första gapandet 😆.
Och Herr och Fru myser i loggen. Han ruvar igen 😳.
Det här är Yeet.
Yeet hoppade ut från karet. Yeet tog sig till andra sidan rummet. Yeet låg under ett annat akvarium.
Katten Saga hittade Yeet. Matte tyckte det var för suspekt tyst från köket. Matte anade nåt var fel. Matte gick till köket. Matte såg Yeet. Yeet kastades fort som fan i karet ovanför.
Yeet hamnade i helt fel kar. Dimidiatorna blev förvirrade. Falxen blev förvirrad. Yeet blev förvirrad. Alla var förvirrade.
Yeet var några dagar däri. Yeet terrade de andra. Yeet fick gå tillbaks till sitt.
Var inte som Yeet...
Två av fjortisarna är kära ❣️. De har bildat par och hon har nu full tillträde till hans två hus, mark och rötter.

De står aldrig still så det blev dålig bild😟
Lite smått och gott från de vilda bettorna.
Ideii- paret har "testkört" 😅. Bra med träning så man vet vad man ska göra när man kör skarpt. Jag har även en teori att de gör det för att etablera deras förhållande, en slags sambogrej helt enkelt.
Leeroy har släppt tredje gången, det blev bara några stycken, vilket är helt okej för min del.
Ungarna växer, de flesta av dem. En del växer knappt alls. De får gott om mat och jag har delat upp dem i 3 högar mrd liknande storlek i alla karen.
Bild på ideiiparet med honan överst. Drottningen i karet 😄
Barnbarnen växer. Ca 5 cm nu. Minsta är fortfarande pyttesmå. Men de största kan man se könet på nu (killarna börjar få metall på kinderna). Hulken, som visade sig vara en tjej, har döpts om till She-Hulk. Hon brås på sin mamma, som är enorm. She-Hulk är fortfarande den största i kull nr 1. Kull nr 2 växer upp bland föräldrarna, och kull nr 3 (som bara blev ett par st), växer också upp i föräldrakaret, bland kopparbarberna och deras yngel. Alla är jättesnälla mot varandra, det är det perfekta harmoniska karet. Hoppas jag inte jinxade det nu...
Bonusbild med kattskrället bredvid Betta Ideii-karet. De är väldigt nyfikna på henne jämt 😊
Woop! Och så plötsligt är äggen i hans mun 😄. Har inte ens hunnit ge dem sitt eget kar. Han kommer svälja om ett par dagar men han är så söt! Och honan hjälper till att schasa bort andra nyfikna. Aghh jag är stolt över dem, de små fjortisarna som tagit steget in i vuxenvärlden.
Här händer det grejer hela tiden ju! Riktigt ballt. 😀
3/5
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.