Channor

»

Channa Gachua VF visar aldrig sig

Införskaffade en Channa gachua för ca 1 vecka sedan. Köptes från butik där den va i ett väldigt litet kar med endast 1 sten i mitten. I butiken va den helt underbar, livlig och kom gärna fram till glaset och kollade på en.

Nu där hemma så går den ensam i en 310l med 2 stora rötter och mycket växter. Första dagen gömde den sig bakom växterna men kom fram lite då och då. Sen grävde den ett litet bo under ena roten och är där nu konstant. Han härjar på nätterna och "gräver" upp växter och sand.
Kommer han komma ut så småningom om eller ska jag ta bort roten han bor under. Mvh.
Kan vara lite svårt sånt där... En fisk i ett relativt litet kar har ju koll på exakt hela karet, framförallt om det inte är så mycket inredning. Den ser alla hörn och skrymslen som finns i karet och vänjer sig vid människorna som kommer fram till karet. Då kan den känna sig helt trygg med att det inte finns några hot där den bor. Men i ett helt nytt kar, som dessutom är större och har massa mer inredning så kan den säkert känna sig mindre trygg till en början eftersom den kanske inte har samma uppsyn över sitt "territorium". Troligtvis kommer den komma fram mer och mer med tiden allt eftersom den vänjer sig, men det kan säkert också hända att den aldrig riktigt kommer till ro i ett stort kar om den är ensam. Men det var ju bara gått en vecka hittills... Jag skulle nog gett den en vecka eller två till innan jag gör någon större förändring.

Du kan ju pröva att ta bort lite inredning / växter, eller släppa ner lite annan fisk tillsammans med den sedan annars... T.ex. ett gäng lugna ciklider av lagom storlek, eller kanske en grupp barber som inte är för små. Något som liksom visar channan att det är lugnt att vara ute och simma utan problem. Safety in numbers liksom.
Satte mig i 30min vid karet medan han låg och stirrade på mig, cm efter cm kom han ut och till sist kom han ut och tog en simtur 😀
Skrivet av BaconParadise
Satte mig i 30min vid karet medan han låg och stirrade på mig, cm efter cm kom han ut och till sist kom han ut och tog en simtur 😀
Se där ja! Den kanske bara är lite rädd för just dig! 😉Du får vinna över den på din sida med lite mat tror jag... Men fin bild och riktigt fin fisk! 😍
Tackar 😀 ja belönad blev han. Får fortsätta med att sitta där lite varje dag så blir nog detta bra
Skrivet av BaconParadise
Tackar 😀 ja belönad blev han. Får fortsätta med att sitta där lite varje dag så blir nog detta bra
Absolut. Det är ofta så med just rovfiskar faktiskt. De blir ju som sagt lite wet-pets!
Fin Gachua! :) Kul med flera channa nördar!
Channor kan vara ganska skygga trots deras roviga beteende och intelligens.
Kan tipsa om att inte ha allt för strömmande vatten då Gachua föredrar lite mer stillastående vatten. Flytväxter, växter och gömställen är att föredra.
Hoppas det går bra framöver!
Ja vattnet är inte alls strömt och gömställen fanns. Har idag möblerat om karet imed jag ska försöka få i en mal där. Så lite tillbaka på ruta 1. Men hoppas på det bästa då det är mer gömställen nu än innan
Lite uppdatering. Har nu tillsatt en "Chokladmal" till karet. Möblerade om hela karet och tog ut Channan innan. Lät malen komma i först sen Channan. Allt för att Channans revir skulle försvinna.
Första dagen blev jag lite osäker på ifall jag gjort rätt val då Channan gjorde 3 attacker mot malen, som visserligen inte verkade bry sig utan simmade lugnt vidare.
Igårkväll va det betydligt lugnare bägge simmade ihop utan några attacker eller tecken på problem. Dem låg tom under samma rot ihop ett tag.
Tankar och tips kring detta?
Det är väl egentligen bara att hålla koll och hoppas att de fortsätter hålla sams... Men om det skulle uppstå bråk ändå så är ju det bästa enligt mig att möblera om igen och tillsätta ännu mer inredning / gömställen. Om de båda kan känna att de har gömställen och utrymmen där de kan få vara ifred så borde de kunna vara sams.
Det verkar som att det är problem med live-notiserna så de avaktiveras tillfälligt.


Ta del av Sveriges största forum för rovfisk och andra vattenlevande djur. Gå med eller logga in om du redan har ett konto. Du kan även logga in med ditt Facebook-konto.